FEN LİSELİLER HKÜ’NÜN VİZYONU İLE TANIŞTI

Son zamanlarda yapmış olduğu bilimsel ve teknolojik faaliyetler, yeni açmış olduğu bölüm ve programlarla, fen bilimleri ile teknik bilimlerdeki kapasitesini daha da güçlendiren Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Türkiye'deki Fen Liselerinin de ilgi odağı olmaya devam ediyor.

EĞİTİM - 2 yıl önce

FEN LİSELİLER HKÜ’NÜN VİZYONU İLE TANIŞTI

GAZİANTEP İHA

Son zamanlarda yapmış olduğu bilimsel ve teknolojik faaliyetler, yeni açmış olduğu bölüm ve programlarla, fen bilimleri ile teknik bilimlerdeki kapasitesini daha da güçlendiren Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Türkiye'deki Fen Liselerinin de ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Liseler ile güçlü bir köprü kurarak, bilgi ve tecrübelerini paylaşan HKÜ'nün en son ziyaretçisi Ankara Kahramankazan Mustafa Hakan Güvençer Fen Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri oldu. HKÜ'nün vizyonunu ve fiziksel imkânlarını yerinde görme fırsatı bulan Ankara Kahramankazan Mustafa Hakan Güvençer Fen Lisesi son sınıf öğrencilerine üniversitenin eğitim-öğretim programları, laboratuvarları, akademik kadrosu ile fiziki, sosyal, kültürel ve sportif imkânları hakkında bilgilendirme yapıldı.

İşbirliği protokolü imzalandı

Teknik çalışma ziyareti kapsamında ayrıca, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Ankara Kahramankazan Mustafa Hakan Güvençer Fen Lisesi arasında bilimsel, teknolojik ve sosyal işbirliğini geliştirmek amacıyla bir protokol imzalandı. Protokol imza törenine HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola ile Ankara Kahramankazan Mustafa Hakan Güvençer Fen Lisesi Müdürü Fatih Erdoğan katıldı.

“İşbirliği Faydalı Sonuçlar Doğuracak”

Üniversiteyi ziyaret eden üniversite adayı liselilere hitap eden HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Mühendislik Fakültemiz bünyesindeki Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği Bölümlerimize ilaveten bu yıl Endüstri Mühendisliği ve Makine Mühendisliği Bölümlerimizi de açtık. Ayrıca, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemiz de kuruldu. Üniversitemizin fen ve teknik bilimler altyapısı daha da güçlendi. Bu gelişmelerle birlikte, oluşturduğumuz yenilikçilik ve girişimcilik ekosistemi öğrenciler için önemli bir cazibe oluşturuyor. Geçen sene, Ankara Kahramankazan Mustafa Hakan Güvençer Fen Lisesi'nden iki öğrencimiz üniversitemize yerleşti. Bu tercihler liselerindeki farkındalığı artırdı ve bugün iki kurum arasında bir işbirliği protokolünün imzalanmasına vesile oldu. İki kurum arasındaki güçlü işbirliğinin ülkemiz için de faydalı sonuçlar doğuracağına inanıyor, önümüzdeki yılki üniversite giriş sınavlarında başarılar diliyor ve tercihleriniz neticesinde istediğiniz programlara yerleşmenizi diliyorum” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

AB BİLGİ MERKEZİ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

2021-11-29 14:11 - DÜNYA

MASTERCHEF KİLİS’E GELİYOR

2021-11-29 18:06 - YEREL

AHMET ERDOĞAN'IN MUTLU GÜNÜ

2021-11-29 14:58 - YAŞAM

KİLİS GÖÇ İDARESİ MÜDÜRÜ HASAN KAHRAMANIN TAYİNİ BURDUR'A ÇIKTI

2021-11-30 17:09 - YEREL

SURİYE SINIRINDAN ACI HABER GELDİ! UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU

2021-11-26 10:39 - YEREL

ÇOCUKLARA TEKNOLOJİ UYARISI

2021-11-30 17:19 - TEKNOLOJİ

GAZETECİ MESLEKTAŞIMIZ İBRAHİM ÖZCAN'IN DOĞUM GÜNÜ VALİLİKTE KUTLANDI

2021-11-26 16:44 - YAŞAM

ÖLDÜRESİYE DÖVÜLEN BEBEĞİN ANNESİ KONUŞTU

2021-11-30 14:18 - YEREL

DEFTERDAR ZEKERİYA KELEŞ'TEN ÖNEMLİ DUYURU!  “ÖDENMEYEN TAKSİT TUTARLARI SÜRESİ BİR AY UZATILDI”

2021-12-01 17:14 - GENEL

ADD GENEL BAŞKAN BAŞDANIŞMANI TÜRKER ERTÜRK KİLİS'E GELİYOR

2021-11-30 16:43 - YEREL

İlgili Haberler

500 tam puanla Türkiye birincisi oldu

10:13 - EĞİTİM

MEB’in yeni müfredat taslağına 67 bin 284 görüş iletildi

23:11 - EĞİTİM

Kilis’teki bu Kur'an kursları boşuna mı yapıldı? Neden kimse ilgilenmiyor?

20:22 - EĞİTİM

Dilenci kadının üzerinden çıkan para şaşırttı

10:42 - EĞİTİM

Sınava hazırlanan öğrencilere kritik uyarılar

15:18 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

MHP Kilis İl Başkanı Yılmaz: “Yüzyılın Türkiye’si, gençlerin omuzlarında yükselecek”

13:47 - GÜNDEM

Milletvekili Demir: 19 Mayıs Devletimizin temellerinin atıldığı son derece önemli bir gündür

13:46 - GÜNDEM

Vali Şahin, Cumhuriyet Caddesi'ndeki esnaf ve vatandaşları ziyaret etti

13:43 - GÜNDEM

'19 Mayıs, ecdadın imkânsızlıklar içinde dahi büyük bir iman ve inançla direniş ruhunu yeniden canlandırmasının sembolüdür'

13:40 - GÜNDEM

Gençlik Meclisi Anıtkabir'e yolcu edildi

13:34 - GÜNDEM