“Fotoğrafla Tek Yürek” Uluslararası Fotoğraf Sergisi Açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Gazikültür A.Ş, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Üniversitesi 9 Eylül Üniversitesi ve GAFSAD ortaklığında “Fotoğrafla Tek Yürek” Uluslararası Fotoğraf Sergisi, Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü’nde açıldı.

YAŞAM - 1 yıl önce

“Fotoğrafla Tek Yürek” Uluslararası Fotoğraf Sergisi Açıldı

Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Gazikültür A.Ş, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Üniversitesi 9 Eylül Üniversitesi ve GAFSAD ortaklığında “Fotoğrafla Tek Yürek” Uluslararası Fotoğraf Sergisi, Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü’nde açıldı.

Sergide yer alan eserlerin satışından elde edilen gelirler, asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin etkilerini ve yaralarının sarılma sürecinde “Yüzyılın Dayanışması” olarak depremzedelere bağışlanacak.

16 ülkeden, 63 fotoğrafçının eserleriyle oluşan sergide; ödül almış ve sergiye katılmış anlamlı fotoğraf karelerinin satışı için alt limiti bin lira olarak belirlendi. Sergi, depremzedelere destek olmak isteyen tüm vatandaşlar için 6 Mayıs’a kadar ziyarete açık olacak.

ALTINOK: ÇOK PAYDAŞLI VE ÇOK KATILIMLI BİR SERGİ

Gaziantep Vali Yardımcısı Salih Altınok, yaptığı konuşmada sanatın iyileştiricini gücünü paylaşıldığına belirterek, “Bu zor günlerde bizi yalnız bırakmayıp bizlerle birlikte oldukları için ve sanatın iyileştirici gücünü bizimle paylaştıkları için katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Gördüğüm kadarıyla çok paydaşlı ve çok katılımlı bir sergi. 16 ülkeden 60’ın üzerinde sanatçının eseri sergileniyor.” diye konuştu.

Kent Konseyi Başkanı Samet Bayrak, sergiye katılım sağlayan tüm misafirlere teşekkür etti.

Gazikültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tanrıöver, serginin yapıldığı Gaziantep’te yer alan Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü binasından bahsederek, enstitünün ilk kez böyle bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını vurguladı. Tanrıöver konuşmasında, “Çok özel bir mekan ve çok özel birliktelikle beraberiz burada. Katıldığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, serginin gönüllük esasına dayandığına değinerek, “Asrın felaketini yaşadık. Amacımız iki hafta süre içerisinde buradan hareketle depremde zarar görmüş insanlara bir katkı sunabilmek amacıyla hem bir sergi hem de bu sergiden elde edilecek gelirin depremzede vatandaşlara vermek üzere yapmış olduğumuz bir çalışmaydı. Bu anlamıyla bizi yalnız bırakmayan bütün paydaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Buradaki amacımız tamamen buradaki gelirle depremzede çocuklara ve insanlara yardım edilmesidir.” dedi.

GAFSAD Başkanı Yakup Yener açılış konuşmasında zorlu bir süreç atlatıldığını belirterek, “Bu süreçten sonra neler yapabiliriz diye düşündüğümüzde biz GAFSAD olarak fotoğrafla bir şeyler yapabiliriz diye düşündük. Sağ olsun diğer kurumlar, belediyemiz destek verdi. 16 ülkeden 63 fotoğrafçıdan oluşan bir sergi oluşturduk. Umarım alarak destek olursunuz” diye konuştu.

Küratör Doç. Dr. A. Beyhan Özdemir ise sergiye destek veren herkese teşekkür ederek, “Dünyanın farklı ülkelerinden, ülkemizin farklı kentlerinden her birisi kendi alanında uzman sanatçı diyebileceğimiz akademisyenler ve sanatçıların fotoğraflarından oluşan bir yardım sergisi organize ettik” ifadelerini kullandı.

Haber Mehmet Ali Zahteroğulları

 

Haftanın Öne Çıkanları

Dürümcü Yaşar Usta açılışını gerçekleştirdi

2023-04-24 18:29 - YEREL

Genel Merkezinin tutumundan dolayı BBP Kilis Milletvekilliği adaylığından istifa etti

2023-04-25 17:58 - POLİTİKA

Deli Ailelerinden Görkemli Bir “Nişan Töreni”

2023-04-23 14:49 - YEREL

Başhekim Vekili Karakış ve yönetimi ebeleri unutmadı

2023-04-26 16:56 - SAĞLIK

Toroslar EDAŞ Kilis’i bakım ve yatırımlarıyla aydınlattı

2023-04-26 16:33 - TEKNOLOJİ

TEKNOFEST 2023’e HKÜ’den Rekor Katılım: 367 Takım, 1294 Öğrenci

2023-04-25 16:35 - TEKNOLOJİ

Kilisli yerel sanatçı Şükrü Balkan’ın "Doyum Olmaz" adlı albümü çıktı

2023-04-26 16:15 - YEREL

Motosikletle gezen arkadaşları kaza ayırdı: 1 ölü, 1 yaralı

2023-04-23 15:12 - ASAYİŞ

Ali Polat, son yolculuğuna uğurlandı

2023-04-26 16:41 - YEREL

Bayram namazında Cemaat Camiye sığmadı

2023-04-23 12:22 - YEREL

İlgili Haberler

Depremzede annenin en acı anneler günü

21:46 - YAŞAM

Vefakar kadın, depremle birlikte 5 kız annesi oldu

11:48 - YAŞAM

Bu çay ocağında duygulanmamak elde değil

09:04 - YAŞAM

Nesli tükenmesin diye eşeklere sembolik düğün

09:05 - YAŞAM

Kadın servis şoförü erkeklere taş çıkartıyor

09:02 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Traktör yüklü tır şarampole devrildi

21:38 - ASAYİŞ

Otoyol inşaatında vinç devrildi: 1 ölü

21:31 - ASAYİŞ

Zara Kilis’e geliyor

21:27 - GÜNDEM

Çalışkan: Reyhanlı saldırısının kurbanlarına şehit payesi verilmeli

15:48 - POLİTİKA

Komiser yardımcısı, eşini ve 2 çocuğunu vurduktan sonra intihar etti

15:24 - ASAYİŞ