HÜDAPAR İL BAŞKANI KİRİŞ “BAĞIMLI OLMA HÜR OL”

HÜDA PAR Kilis il Başkanı Ali Kiriş, madde bağımlılığına karşı devletin ve STK'ların çalışmalarının yanı sıra özellikle aileye de önemli görevlerin düştüğüne dikkat çekti.

POLİTİKA - 3 yıl önce

HÜDAPAR İL BAŞKANI KİRİŞ “BAĞIMLI OLMA HÜR OL”

KİLİS

HÜDA PAR Kilis il Başkanı Ali Kiriş, madde bağımlılığına karşı devletin ve STK'ların çalışmalarının yanı sıra özellikle aileye de önemli görevlerin düştüğüne dikkat çekti.

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Kiriş şunları söyledi.

Parti olarak ' Bağımlı olma Hür ol' temasıyla bir dizi çalışma başlattık. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalarla vatandaşlarımızın koruyucu ve önleyici tedbirleri en iyi şekilde uygulaması için toplumsal farkındalığı artırmaya çalışıyoruz, uyuşturucu kullanımına en çok maruz kalan gençlerimizi bağımlılıklara karşı koruyup onları hayata bağlama, bireysel ve toplumsal sorumluluklarını yerine getirebilecekleri ortam ve imkânları oluşturmaya çalışıyoruz." dedi.

Uyuşturucu ile etkili bir mücadelenin yürütülebilmesi için topyekûn bir mücadelenin gerektiğine dikkat çeken Kiriş, "Özellikle uluslararası sahada bir koordinasyon gerektiği gibi ülkemizde de bakanlıkların, kurum ve kuruluşların ve STK’ların koordineli bir şekilde çalışması uyuşturucu ile mücadelede başarı elde etmek için etkili bir yol olacaktır. Bu nedenle bu konuda mücadele yürüten kurum ve kuruluşlara yönelik ziyaretler yaparak etkili bir mücadelenin yürütülmesi çabası içerisindeyiz. Bütün bu gayretimizin nedeni vatandaşlarımızı uyuşturucu kullanmayan sağlıklı bir topluma kavuşturmaktır. Genel anlamda çalışmalardaki amacımız gençlerimizi bağımlılıklara karşı korumak, uyuşturucu maddelere gereksinim duymayacağı bir ortam oluşturmak ve bedenen ve ruhen temiz bir fıtrat üzere dünyaya gelen gençlerimizin beden ve ruh sağlığını muhafaza etmektir." diye konuştu.

Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de uyuşturucu, kumar, alkol ve diğer madde bağımlılıklarının toplumdaki kullanım oranına bakıldığında bireyselliği aşarak toplumsal bir soruna dönüştüğünü vurgulayan Kiriş, "Aile içerisinde yaşanan şiddet vakalarının, boşanmaların, intihar vakalarının, trafik kazalarının temel sebebi incelendiğinde ilk karşımıza dile getirdiğimiz madde bağımlılıkları gelmektedir. Toplumsal yapımızı bu denli tehdit eden bu durum ile çok kapsamlı mücadele yürütülmesi gerekmektedir. Türkiye’de en son paylaşılan verilere göre 2011 yılında piyasa değeri 2 milyar TL uyuşturucu madde ele geçirilmişken 2020 yılında 165 milyar TL değerinde uyuşturucu madde ele geçirilmiştir. Bu durum operasyonel anlamda olumlu bir gelişme olarak değerlendirilse de oluşan arz ve talep anlamında değerlendirildiğinde olumsuz bir tablo olarak görülmektedir. Türkiye’nin transit bölge konumunda olması yüksek miktarda uyuşturucu maddelerin transferinin yapılmasına sebep olmaktadır. Bu durum da uyuşturucu maddelerin piyasaya daha fazla sürülmesine ve vatandaşların bunlara kolay erişmesine sebep olmaktadır. Küresel bir boyut kazanan bu durum ile etkili bir mücadele yürütebilmek için komşu ülkeler başta olmak üzere uluslararası işbirliğine gidilmesi gerekmektedir." şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Haftanın Öne Çıkanları

HİDAYET AİLESİNİN ACI GÜNÜ!

2021-06-24 11:42 - YEREL

YEDİ BAŞAK'TAN NİJER VATANDAŞLARINA BALIKÇI TEKNESİ

2021-06-23 13:40 - DÜNYA

PROF.DR. İSMAİL GÜL'ÜN MUTLU GÜNÜ

2021-06-21 15:20 - YAŞAM

GURME GÖZLEME VE KAHVALTI SALONUNDA MUHTEŞEM ORGANİK LEZZETLER SİZİ BEKLİYOR

2021-06-25 16:33 - YAŞAM

ZAFER BİLİK'İN OĞLU MUHTEŞEM BİR DÜĞÜNLE DÜNYAEVİNE GİRDİ

2021-06-19 20:25 - YAŞAM

VIP Hava Ulaşım artık bir tık uzağınızda

2021-06-22 10:42 - TEKNOLOJİ

881 Nuray’ı bir araya getirdi, hedefi Guinness’e girmek

2021-06-23 11:57 - MAGAZİN

Kıvanç Tatlıtuğ Bodrum’da kamera karşısına geçti

2021-06-22 13:16 - MAGAZİN

Türk işi taşıma

2021-06-23 09:49 - MAGAZİN

SON DAKİKA! SON DAKİKA! KİLİS METEOROLOJİ MÜDÜRÜ MUSTAFA KURT'UN TAYİNİ ÇIKTI!

2021-06-19 21:17 - YEREL

İlgili Haberler

MHP Kilis Yönetim Kurulu Değerlendirme Toplantısı’nda buluştu

16:48 - POLİTİKA

AK Parti merkez ilçe Başkanı Zadin Elmas istifa etti

16:47 - POLİTİKA

KİTSO Başkanı Celkanlı ve Yönetiminden Kördeve’ye hayırlı olsun ziyareti

14:04 - POLİTİKA

Ülkü Ocaklarından Başkan Bilecen’e hayırlı olsun ziyareti

15:30 - POLİTİKA

Milletvekili Çalışkan'dan Amik Ovası için Bakanlığa çağrı!

12:46 - POLİTİKA

Günün Manşetleri

MHP Kilis Yönetim Kurulu Değerlendirme Toplantısı’nda buluştu

16:48 - POLİTİKA

AK Parti merkez ilçe Başkanı Zadin Elmas istifa etti

16:47 - POLİTİKA

Kilis’te eve giren hırsızlar ne varsa çaldı

15:27 - ASAYİŞ

KİYÜ’lü öğrencilerden Filistin için oturma eylemi

15:03 - GÜNDEM

Üniversite Uygulama Otelinde NEVA Kafe-Resturant hizmete girdi

14:57 - GÜNDEM