Türk Eğitim Sen Kilis Şube Başkanı Boybeyi: ‘’Eğitimde Planlama Yanlışı’’

Türk Eğitim Sen Kilis Şube Başkanı Osman Boybeyi deprem nedeniyle Kilis’te bulunan bazı okulların aldığı hasar ile alakalı olarak açıklamalarda bulundu.

EĞİTİM - 1 yıl önce

Türk Eğitim Sen Kilis Şube Başkanı Boybeyi: ‘’Eğitimde Planlama Yanlışı’’

Kilis

Türk Eğitim Sen Kilis Şube Başkanı Osman Boybeyi deprem nedeniyle Kilis’te bulunan bazı okulların aldığı hasar ile alakalı olarak açıklamalarda bulundu.

Boybeyi açıklamasında ‘’Bilindiği gibi 06.02.2023 Pazartesi günü asrın felaketi denilen depremleri yaşadık. Bu depremlerde 45 bin civarında vatan evladını şehit verdik. Milletçe büyük acılar yaşadık. Rabbim ülkemizi, milletimizi bu tür acı ve felaketlerden korusun, kollasın. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi ilelebet payidar kılsın.

Deprem sonrası Milli Eğitim Bakanlığının talimatı gereği ilimizde okullarımız açıldı. Bu arada Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan planlama sonucu depremde zarar gören okullarımız başka okullara taşınmak zorunda kaldı. Ancak yapılan yanlış planlama sonrası bazı okullarımız adeta zor durumda bırakıldı.

Bu okullardan Kartalbey İlkokulu 3 parçaya bölünmüştür. Bunun yerine üç bloktan oluşan Kartalbey İlkokulunun zarar gören bir bloğu acilen yıkılıp, diğer iki blokta ikili eğitim yapılarak Kartalbey İlkokulu yerinde bırakılabilirdi.

Depremde zarar gören Kilis Anadolu Lisesi, Öncüpınar Hürriyet Anadolu İmam Hatip Lisesi yerine yanı başında ki Hasan Sünnüoğlu İlkokuluna taşınabilirdi. Bu durumda Kilis Anadolu Lisesi yanı başında ki okula taşınır, Öncüpınar Hürriyet Anadolu İmam Hatip Lisesi yerinde kalır, bu durum her iki okulun öğretmen ve öğrencileri adına daha doğru olurdu. Öncüpınar Hürriyet Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Gazi İmam Hatip Ortaokuluna taşınması doğru değildir.

Mustafa Kın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Zeytin İlkokulu ve Selam İmam Hatip Ortaokullarının yerine taşınmıştır. Bunun yerine Mustafa Kın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çok yakınında ki Mehmet Sanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Gazi İmam Hatip Ortaokuluna taşınabilirdi. Bu durumda iki okulda yerinde kalır, Zeytin İlkokulu ve Selam İmam Hatip Ortaokullarının öğrenci ve öğretmenleri mağdur edilmezdi.

Depremde zarar gören H. Mehmet ve Nazmiye Karabaşoğlu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Emine Mahmut Kudeyt İlkokuluna taşınmıştır. Emine Mahmut Kudeyt İlkokulu ise Ayşe Güllü Çetin İlkokuluna taşınacak ikili eğitim yapılacaktır. Bunu yapmak yerine Emine Mahmut Kudeyt İlkokulu yerinde bırakılıp, H.Mehmet ve Nazmiye Karabaşoğlu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Ayşe Güllü Çetin İlkokuluna taşınabilir ikili eğitim yapılabilirdi. Ya da Ayşe Güllü Çetin İlkokulu Emine Mahmut Kudeyt İlkokuluna taşınıp ikili eğitim yapılır, H. Mehmet ve Nazmiye Karabaşoğlu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi de Ayşe Güllü Çetin İlkokuluna taşınabilirdi.

Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı deprem sonrası planlama yerinde olsa Kartalbey İlkokulu üç parçaya bölünmek yerine, kendi okulunda kalabilirdi. Mustafa Kın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, H.Mehmet ve Nazmiye Karabaşoğlu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ile Kilis Anadolu Lisesinin taşınmaları daha uygun ve akılcı olarak yapılabilirdi. Bu durumda Emine Mahmut Kudeyt İlkokulu, Zeytin İlkokulu, Selam İmam Hatip Ortaokulu ve Öncüpınar Hürriyet Anadolu İmam Hatip Lisesi başka okullara gönderilmek yerine, kendi okullarında kalırlardı.

Çok geç olmadan önerilerimizin dikkate alınmasını ve yeni bir ‘’Deprem Sonrası Planlaması’’ yapılmasını diliyoruz’’ dedi.

Haber : Şükrü UNCUOĞLU

Haftanın Öne Çıkanları

Şark kapsamına iller arasında Kilis harita da böyle görüntülendi

2023-03-01 16:23 - GÜNDEM

Kilis Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Devlet Hastanesine 21 doktor atanacak

2023-02-24 16:44 - SAĞLIK

CHP Kilis Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Ömer Kurtaş "Kilis neden Şark kapsamına alınmadı?"

2023-02-28 16:14 - POLİTİKA

Kilis Neden Şark Bölgesi olarak ilan edilmedi?

2023-02-26 15:48 - GÜNDEM

İbrahim Kara "Kilis Afet Bölgesi Kapsamında değil mi? Bankalar çifte standart mı uyguluyor?"

2023-02-25 13:57 - GENEL

MHP Kilis Teşkilatı Musabeyli’de depremzedeleri ziyaret etti

2023-02-23 17:33 - YEREL

GSO Meclis başkanı Adil Sani Konukoğlu“Türkiye'mizin başı sağ olsun”

2023-03-02 16:11 - EKONOMİ

Fenerbahçe’den Arabam.com Konyaspor maçına anlamlı forma

2023-02-26 16:22 - SPOR

Kilisli Berber depremzedeleri tıraş etti

2023-02-25 14:28 - YEREL

Emniyet hırsızların kabusu olmaya devam ediyor

2023-02-23 16:35 - ASAYİŞ

İlgili Haberler

MEB’in yeni müfredat taslağına 67 bin 284 görüş iletildi

23:11 - EĞİTİM

Kilis’teki bu Kur'an kursları boşuna mı yapıldı? Neden kimse ilgilenmiyor?

20:22 - EĞİTİM

Dilenci kadının üzerinden çıkan para şaşırttı

10:42 - EĞİTİM

Sınava hazırlanan öğrencilere kritik uyarılar

15:18 - EĞİTİM

Kilis’te okullar tatil edildi!

15:29 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

Çalışkan: Halkı kandırmak için Filistin'i kullanmayın!

16:37 - POLİTİKA

Mutia Keçik Çeşmesi Okula kazandırıldı

16:20 - GÜNDEM

Başkan Bilecen: "Belediyemize iş başvurularını web sitesi üzerinden kabul edeceğiz’’

16:08 - GÜNDEM

Vali Şahin, köy ziyaretlerinde muhtar ve vatandaşlar ile buluştu

15:42 - GÜNDEM

Sandık görevlilerinin ücretleri ne zaman yatacak?

15:36 - POLİTİKA