USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YEREL

19. ULUSLARARASI LOJİSTİK VE TEDARİK ZİNCİRİ KONGRESİ BAŞLADI

19. Uluslararası Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi "İnsani Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi" Temasıyla Gerçekleştirildi.

19. ULUSLARARASI LOJİSTİK VE TEDARİK ZİNCİRİ KONGRESİ BAŞLADI
21-10-2021 15:22
GAZİANTEP
Google News

19. ULUSLARARASI LOJİSTİK VE TEDARİK ZİNCİRİ KONGRESİ BAŞLADI

GAZİANTEP

19. Uluslararası Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi "İnsani Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi" Temasıyla Gerçekleştirildi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Lojistik Derneği (LODER) ve Poznan Ekonomi ve İşletme Üniversitesi’nin birlikte düzenlediği 19. Uluslararası Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi, "İnsani Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi" temasıyla gerçekleştirildi.

Multidisipliner içeriği ve zengin konu başlıklarıyla araştırmacılara önemli bir platform sunan kongre, lojistik ve tedarik zinciri ile ilgili akademisyenler, profesyoneller ve yöneticileri bir araya getirdi. Pandemi nedeni ile video konferans sistemi ile çevrimiçi olarak gerçekleştirilen,GAÜN Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eren Özceylan’ınmoderatörlüğünü ve kongre başkanlığını yaptığı 19. Uluslararası Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi’nin açılış konuşmalarını; Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş, Lojistik Derneği (LODER) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tanyaş yaptı.

BİR ÜRETİCİ İYİ BİR DAĞITIM AĞI İLE TÜM DÜNYAYA SATIŞ YAPABİLİR

Kongrenin açılışında konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş, asıl amacın ihtiyaç duyulan bir hammaddenin temin aşamasından üretim aşamasına getirilmesi ve tüketiciye ulaştırılması için uygun koşullarda aktarılması, transferin bozulmadan ve hasar görmeden tüketicilere ulaştırılması olduğunu söyledi. Küreselleşme sonucunda ülkeler arası sınırların günden güne arttığını ve pazarlama çalışmalarının elektronik olarak yapıldığını aktaran Prof. Dr. Yumrutaş konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bir üreticinin iyi bir dağıtım ağı ile tüm dünyaya satış yapabildiği de görülmektedir. Dolayısıyla Gaziantep’teki bir firmanın rakibi Çin’deki ya da Amerika’daki bir firmaolabilir. Müşterilere doğru ürünü doğru zamanda ve doğru yollarla, yöntemlerle ulaştıran firmalar rakiplerine göre her zaman öne çıkmaktadır. Pandemi sırasında yaşanan sıkıntılar lojistik ve tedarik zincirindeki önemi ön plana çıkarmaktadır. Malzemenin tedarik edilmesi ve ürünün taşınması sırasında koordinasyonun sağlanması, zincir içindeki akışın düzenlenmesiyle ilgili yöntem ve tetkiklerin bu kongrede tartışılarak literatürdeki boşlukların doldurulması ve uygulamadaki aksaklıkların giderilmesi bakımından oldukça önemlidir. Bu yüzden 19. Uluslararası Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi’ne katılan, bildiri sunan, görüşlerini paylaşan değerli hocalarıma, sektör temsilcilerine, iş dünyasına ve tüm katılımcılara yürekten teşekkür eder, kongrenin başarılı geçmesini temenni ederim.”

Dünya Döndükçe Lojistik ve Tedarik Zinciri Sektörünün Önemi Asla Azalmayacak

Lojistik ve tedarik zinciri sektörünün, dünya döndükçe hem iş dünyasında hem de akademik dünyada öneminin asla azalmayacak bir sektör olarak varlığını sürdüreceğini belirten Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli: "COVID-19 pandemisi lojistik sektörünün ve tedarik zincirlerinin çok kırılgan olduğunu gösterdi. Pandeminin etkileri halen hissedilmektedir. Dünyada şu anda yük taşımacılığında kullanılan konteynerler konusunda sıkıntılar yaşandığını hepimiz duyuyoruz. Çeşitli ülkelerdeki konteynerlerin geri iade edilmediğine ve dolayısıyla birçok lojistik zorluğun yaşandığına tanık oluyoruz. Bazı ülkelerin dünyadaki önemli limanların işletilmesini ele geçirmeye çalışarak önemli lojistik avantajları yakalamaya çalıştıklarını, ayrıca avantajlar sağlayacak yeni güzergahlar ve projeler oluşturmaya çalıştıklarını hepimiz gözlemliyoruz. Elbette, pandemi sürecinde dijital mağazalardan satın alınan ürünleri en hızlı ve güvenli şekilde evlere ulaştırabilenlerin de kazandığını biliyoruz. Daha iyi lojistik planları olanların, daha iyi kazandığını söylemek yanlış olmaz. Bu nedenle dünya bu kadar zor bir süreçten geçerken, böylesine önemli bir konuda konferans düzenlenmesinin çok faydalı ve önemli olduğunu düşünüyorum" diyerek kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen ve katkı sağlayan herkese şükranlarını sundu.

21-22 Ekim 2021 tarihleri arasında 2 gün boyunca gerçekleştirilecek 19. Uluslararası Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi’nde; insani yardım lojistiği, acil durum lojistiği, afet yardımında tedarik zinciri yönetimi, tedarik zincirlerinde bilgi yönetimi ve transferi, lojistik 4.0, lojistik ve tedarik zincirlerinde sürdürülebilirlik, salgının lojistik ve tedarik zinciri yönetimi üzerine etkisi gibi konularda 100’ün üzerinde bildiri sunumu yapılacak olup, alanında uzman araştırmacıların konuşmaları da yer alacaktır.

Abit Demir

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ