USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Ağa Gündoğmuş " AKP Hükümeti 20 yıl içerisinde Kilis'e hiç bir şey yapmadı"

İYİ Parti Kilis il Başkanı Ağa Gündoğmuş Kilis'te görev yapan Basın mensupları ile sabah kahvaltısında Kabaltı Cafe de bir araya geldi.

Ağa Gündoğmuş " AKP Hükümeti 20 yıl içerisinde Kilis'e hiç bir şey yapmadı"
17-01-2023 15:00
17-01-2023 15:01
KİLİS
Google News

Ağa Gündoğmuş " AKP Hükümeti 20 yıl içerisinde Kilis'e hiç bir şey yapmadı"

Kilis

İYİ Parti Kilis il Başkanı Ağa Gündoğmuş Kilis'te görev yapan Basın mensupları ile sabah kahvaltısında Kabaltı Cafe de bir araya geldi.

Kilis'i ilgilendiren konular üzerinde açıklamalar yapan İYİ Parti Kilis il Başkanı Ağa Gündoğmuş şunları söyledi.
Kömür neden dağıtılmıyor

"Buradan söylemek istiyorum ki Kış ayları bitmeye geldi. Hala Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Dar gelirli aileler için kömür dağıtımını gerçekleştirmedi.

Sayın Valim ve AKP yetkilileri kömür dağıtımı için acaba neyi bekliyorsunuz! Biz haber alıyoruz Kömür trenin üzerinde tıra yüklendi dağıtılacak falan. Neden bir an önce dar gelirli aileler için kömür dağıtılmıyor. Bir an önce kömürün dağıtılması lazım gelmektedir. Kış nerede ise bitmek üzere Kilis'te kış ayı sade 3 ay. Ocak ayının yarısını geçmiş durumdayız. Kış bittiği zaman mı kömür dağıtacaksınız."

Hani İşsizlik sorunu çözülecekti

Kilis'in işsizlik sorununun çözülmesi konusunda AKP hükümetinin hiç bir şey yapmadığını dile getiren İYİ Parti Kilis İl Başkanı Gündoğmuş;

"Hani siz fabrika yapan fabrikalar kuracaktınız. 15 bin kişiyi istihdam edecektiniz. Hani nerde siz bunları yaptınız da acaba bizim haberimiz mi yok? Tekstil Kent dediler herhangi bir haber yok. Osb'de istihdamı artıracağız dediler herhangi bir çalışma yok. Kilis Polateli Organize Sanayi bölgesi diyorlar halka yapılmış doğru düzgün bir çalışma yok. Kilis'te işsizlik nasıl önlenecek. AKP 20 yıldan beri Kilis'e ne yaptı ki işsizlik sorununu çözsün. Avrupa Birliği tarafından ilimize yapılan Alaaddin Yavaşça Devlet hastanesi için alınacak 198 kişi için tam 6 bin kişi müracaat etmiş. İşsizliğin Kilis'te ne hale geldiğini buradan görebilirsiniz.

Sınır kapılarımız a-çıl-ma-ya-cak!

Kilis'te sınır kapılarının vatandaşlar için açılmayacağını bir kere daha yineleyen İYİ Parti Kilis il Başkanı açıklamalarını şöyle sürdürdü.

"Bakın sizlere heceleyerek söylüyorum. Kilis'te sınır kapıları vatandaşlarımız için hiç bir şekilde a-çıl-ma-ya-cak diyorum. Kilis'li hemşerilerimiz 500 TL kazanmak için Habur sınır kapısında gidiyor: 2 gün boyunca o ızdırabı çekiyor. oradan getirdiği emtiaları burada satarak geçinimi sağlamaya çalışıyor. halbuki Türkiye'nin en büyük ikinci kapısı Öncüpınar sınır kapısı ile Çobanbey sınır kapısı vatandaşlarımız için kapalı.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarından daha sonra da yerel basınımızın manşetleri süsleyen bir haber çıktı. Neydi o haber? 20 güne kadar Çobanbey sınır kapısı Kilisli hemşerilerimiz için çalışmaya başlayacak diye. Hayır! Ben inanmıyorum. Asla bu kapı açılmayacak AKP il başkanı maalesef tribünlere onuyor.

Tekel Suma Fabrikasının yeri hani Okul olacaktı

Tekel Suma fabrikasının yerinin Milli Eğitime devredilmesinden sonra Okul yapılacağı bölgenin hala Okul olmadığını dile getiren Ağa Gündoğmuş;

"Hani bizim Kilis'imizin Tekel Suma fabrikası vardı. Çiftçilerimiz her yıl yetiştirdikleri üzümü Kilis'te Tekel Suma fabrikasına verirlerdi. Tekel Suma Fabrikası maalesef kapatıldı ve sonrasında yıkıldı. Şimdi buradan soruyorum Bu Tekel Suma Fabrikası şehrimizi yöneten yetkililerimizin babasının malı olsa idi acaba satarlarmıydı. Siz bu fabrikayı satarak Kilis tarihine geçtiniz. Asla satmazlardı çünkü babalarının malları idi. O zaman neden devletin malını hem sattınız hem yıktınız. Bu yıl üzümü yalnızca 2 lira 10 kuruştan aldınız haberiniz var mı? Yok fiyatına aldınız.

Tekel Suma Fabrikasının yerinin Okul bölgesi olacağını hep söylediler. Ne oldu. Ne yapıyorsunuz burada.

Kilis Eğitim alanında Türkiye başarıları yakalamış bir il. Şimdi Kilis'te eğitimden bahsedebiliyormuyuz. Hayır bahsedemiyoruz! Neden? Çünkü Kilis'te AKP hükümeti eğitimde kaliteyi düşürdü.

Bir şey daha söylemek istiyorum. Avrupa Birliği şehrimizde eğitim gören 4960 yabancı uyruklu öğrenci için ulaşım bedeli gönderiyor. Yine yapılan sözleşmeden bunun yarısı kadar da Türk öğrencinin ücret ödemeden ulaşım sağlaması söz konusu olacaktı. Ancak ne hikmetse Türk öğrencilerimiz bundan istifade edemiyor.

Ben kimseyi buradan yolsuzlukla suçlamak gibi bir durum içerisinde değilim. Ancak Avrupa Birliğinin Türk Öğrenciler için göndermiş olduğu ulaşım bedeli ne yapılıyor."

Kilis-Musabeyli Yolları adeta kangrene döndü

İYİ Pati Kilis il Başkanı Ağa Gündoğmuş Kilis-Musabeyli Yol hakkında da açıklamalarda bulunarak şunları söyledi.

"Geçtiğimiz zaman dilimi içerisinde AK Parti Kilis Milletvekillerinin de katıldığı bir programda davullu zurnalı bir şekilde Kilis-Musabeyli yol üzerinde şov yapmışlardı. 31 Aralık 2022 tarihinde bu yol bitecekti. Hani ne oldu. Acaba arkadaşlar ben tarihi yanlış mı hatırlıyorum. Biz hangi yıldayız ve hangi aydayız. Beyler 2023 yılının Ocak ayının ortasındayız siz söz verdiğiniz yolları hala bitiremediniz. kamuoyu adına ben şimdi sizlere bunu sormayayım mı.Kilis-Musabeyli yolu ne zaman bitecek. Sizler ancak edeceğiz, yapacağız, bitireceğiz diyorsunuz. Yaptığınız bir şey yok. Kilis halkı artık bunları dinlemekten bıktı usandı.

Hızlı Tren Gaziantep'e geliyor da Kilis'e niye gelmiyor!

Hızlı trenin Kilis'e gelmesi konusunda da bir açıklama yapan İYİ Parti Kilis il Başkanı Ağa Gündoğmuş şunları söyledi.

"Arkadaşlar Kilis ile Gaziantep arası kuş uçumu 32 kilometre. Bu hızlı tren Gaziantep'e geliyor da Kilis'e neden gelmiyor. Yolu bir 30 kilometre daha uzatamazmısınız ya. Bu memleketi Kilis'i bu kadar mı gözden çıkardınız. GAP Projesi gelir Gaziantep'e Kilis'e gelmez. Biz bu toprakların insanları değilmiyiz. AKP yöneticiler Allahınızı severseniz siz 20 yılda Kilis'e ne yaptınız" dedi.

Haber Mehmet Ali Zahteroğulları

 

 

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ