USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YEREL

BÜYÜKŞEHİR’DEN KİRAZ ÜRETİCİLERİNE DESTEK!

ŞAHİN: ÇİFTÇİ MUTLU OLMAZSA ÜLKE MUTLU OLAMAZ

BÜYÜKŞEHİR’DEN KİRAZ ÜRETİCİLERİNE DESTEK!
07-06-2021 18:55
07-06-2021 18:57
GAZİANTEP
Google News

BÜYÜKŞEHİR’DEN KİRAZ ÜRETİCİLERİNE DESTEK!

GAZİANTEP

ŞAHİN: ÇİFTÇİ MUTLU OLMAZSA ÜLKE MUTLU OLAMAZ

 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından “Kiraz Hasadı ve Kiraz Hasadı Kasası Dağıtım Töreni” düzenlenerek 4 bin adet kiraz kasası dağıtımı yapıldı, çiftçiye destek olundu. Törende konuşan Başkan Fatma Şahin, salgın sonrası kurulacak yeni dünya düzeninin toprağın önemini artırdığını belirterek, “Çiftçinin mutlu olması gerekiyor. Aksi takdirde ülke mutlu olamaz. Her şey bu toprakta ve çiftçilerimizle başlıyor” dedi.

Kiraz üretimini artırmak ve yaygınlaştırmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığınca Gaziantep’te kiraz üretimi yapan çiftçilere 4 bin adet kiraz hasat kasasının dağıtımı yapıldı.  Böylelikle üründe kalite bozuklukları ve deformasyon azaltılarak verim kayıplarının önüne geçilecek ve çiftçilere ekonomik anlamda destek sağlanacak. Şehitkamil ilçesine bağlı Yığınlı Kırsal Mahallesi’nde gerçekleşen dağıtım töreninde çiftçilere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, pandemi sonrası kurulacak yeni dünya ile birlikte toprağın büyük bir önem kazandığının altını çizerek, “Kimseye muhtaç olmadan yaşamımızı büyük bir güvenle sürdürmemiz gerekiyor. O yüzden çiftçinin mutlu olması gerekiyor. Aksi takdirde ülke mutlu olamaz. Her şey bu toprakta ve çiftçilerimizle başlıyor” diye konuştu. Etkinliğin devamında kadın çiftçilerle bir araya gelerek kiraz hasadına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ağaçtan kiraz topladı. Çiftçilerle sohbet etti.

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı 30 mahallede kiraz üretimi yapan çiftçilerden Şehitkâmil İlçesi Sert Çekirdekli Meyve Üreticiler Birliğine kayıtlı 200 üyenin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kiraz kasalarının dağıtımı organize edildi.

ŞAHİN: TOPRAKLA UĞRAŞAN ELİ NASIRLI ÇİFTÇİLERİMİZİN ELLERİ MÜBAREK ELLERDİR

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şunları aktardı: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ‘önce insan, insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla yola çıktık. İşçiyi çiftçiden, çiftçiyi işverenden, kadını erkekten, yaşlıyı gençten ayırt etmeden yolumuzda ilerledik. Aşık Veysel’in çok güzel bir sözü var; ‘Uzun ince bir yoldayız’ diyor. Biz de gündüz gece bu yolda mesafeler kat ediyoruz. Fakat, yolumuza nasıl devam ettiğimiz de çok önemli bir konu. ‘Bu yol, bu ömür neye harcanıyor?’ diye sorulduğunda, hayata geçirdiğimiz çok önemli çalışmalar aklıma geliyor. Yine Aşık Veysel’in söylediği gibi; ‘Toprak anadır, toprak yardır.’ Toprakla uğraşan eli nasırlı vatandaşlarımız, bizim için mübarek ellerdir. Hepinizin ellerinden öpüyoruz.

TOPRAK PANDEMİ İLE BİRLİKTE ARTIK, BİR MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR

Tarım ve Orman Bakanlığı bir yatırım bakanlığı gibi çalıştı. Çünkü toprak artık bir milli güvenlik meselesidir. Nasıl silahlanma önemliyse toprak da pandemi süreciyle birlikte büyük bir önem kazandı. Pandemiden sonra kurulacak dünyada kendi kendimize yetmemizin gerekliliğini gördük. Bu da tabi toprakla başlıyor. Gıda ve sofrayla başlıyor. Kimseye muhtaç olmadan yaşamımızı büyük bir güvenle sürdürmemiz gerekiyor. O yüzden çiftçinin mutlu olması gerekiyor. Aksi takdirde ülke mutlu olamaz. Her şey bu toprakta ve çiftçilerimizin nasırlı ellerinde başlıyor. Ekosistemimiz çiftçimizle başlıyor. Sofrayla noktalanıyor. İşte bu noktada biz de bunun için buradayız. 2014 yılında milletimize, hemşerilerimize hizmet etmek amacıyla Gaziantep’e geldik.

BÖLGEMİZİN COĞRAFİ DURUMUNA GÖRE ÇİFTÇİLERİMİZE DESTEK OLUYORUZ

Her imkan birer imtihandır. Çözüm hepimiziz. Şikâyet etmeden çözüm üretmemiz, çare aramamız şart. O yüzden burada bulunma amacımız şehrimiz için çok önemli. Gastronominin başkenti olma başarımızın arkasında siz çiftçilerimizin alın teri yer alıyor. Güneşten, tarihten ve topraktan gelen lezzet diye tanımladığımız şehrimizin en büyük mimarları sizlersiniz. Biz de çiftçilerimizden daha yüksek verimler elde etmek adına farklı bir yol haritası belirledik. Coğrafi durumumuza göre hangi üründen hangi bölgemizde daha fazla verim alınıyorsa çiftçilerimize bu yönde destekler verdik.”

ARSLAN: KENTTE HER GÜN TARIMLA İLGİLİ ETKİNLİKLER OLUYOR

Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürü Mustafa Arslan: Gaziantep’te her gün tarımla ilgili bir etkinliğin olduğunu dile getirerek, “Bu etkinlikler bizi mutlu ediyor. Hafta içi, hafta sonu veya gece gündüz fark etmiyor. Büyük bir mutlulukla katılıyoruz etkinliklere” ifadelerini kullandı.

YILDIZ: BÜYÜKŞEHİR, DESTEKLERİNİ BİR AN OLSUN BİZDEN ESİRGEMİYOR

Şehitkamil Sert Çekirdekli Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Enver Yıldız konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “6 yıldan bu yana kuruluş olarak faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Gaziantep Büyükşehir, kurulduğumuz günden bu yana desteklerini bizden esirgemiyor. Çiftçilerimizin huzurunda bu anlayışınız için sizlere teşekkür ediyorum. İlk zamanlarda Başkan Fatma Şahin ve ekibi bizlere gübre dağıtarak destek oldu. Şimdi de kiraz kasası dağıtarak bizlere destek oluyor, yanımızda yer alıyorsunuz. Yardımlarınız için Allah sizden razı olsun.”

SEÇKİN: ÇİFTÇİLERE YÖNELİK DESTEKTE YENİ BİR PENCERE AÇILDI

Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Gıda Daire Başkanı Kenan Seçkin şunları aktardı: “Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in liderliğinde çiftçilerimiz için gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Biz kiraz üreticileri birliği ile birden çok proje gerçekleştirdik. Özellikle soğuk hava depomuz bunlardan bir tanesi. Türkiye’de hep ilkleri hayata geçiren belediye olduk. Başkan Fatma Şahin’in liderliğinde Gaziantep’te sahiden çiftçilere olan destekte yeni bir pencere açıldı. Çiftçi ne istediyse onu yaptınız. Bize de talimatınız hep ‘Çiftçinin taleplerini geri çevirmeyin, ne isterlerse yapın’ yönünde oldu. Biz de bu yolda yürüyoruz. Bugün de kiraz kasası dağıtıyoruz çiftçilerimize.”

Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Nihat Deme ise bu sene kiraz üretiminde mevsimsel nedenlerden dolayı hasat oranında bir düşüş meydana geldiğini söyleyerek, çiftçilerin ürünlerini muhakkak sigortalatmalarını tavsiye etti.

Törenin sonunda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, günün anısına çiftçilerle fotoğraf çektirdi.

Abit Demir

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ