USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GENEL

DÜLGER, MECLİSTE CHP GURUP ÖNERGESİNİN ALEYHİNDE KONUŞTU; "GÜVENLİK GÜÇLERİMİZDE Kİ HER BİR PERSONEL BİZİM İÇİN ÇOK KIYM

AK Parti Kilis Milletvekili M. Hilmi Dülger Polisleri intihara sürekleyen mevcut sorunların araştırılması konusunda verilen önergenin aleyhinde konuştu.

DÜLGER, MECLİSTE CHP GURUP ÖNERGESİNİN ALEYHİNDE KONUŞTU;  "GÜVENLİK GÜÇLERİMİZDE Kİ HER BİR PERSONEL BİZİM İÇİN ÇOK KIYM
23-06-2021 18:01
23-06-2021 18:02
KİLİS
Google News

DÜLGER, MECLİSTE CHP GURUP ÖNERGESİNİN ALEYHİNDE KONUŞTU;

"GÜVENLİK GÜÇLERİMİZDE Kİ HER BİR PERSONEL BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİDİR"

KİLİS

AK Parti Kilis Milletvekili M. Hilmi Dülger Polisleri intihara sürekleyen mevcut sorunların araştırılması konusunda verilen önergenin aleyhinde konuştu.

Milletvekili Dülger Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

"Sayın Başkan Değerli Milletvekilleri;

Polisleri intihara sürükleyen mevcut sorunların araştırılması, önlenmesine yönelik CHP grubunun vermiş olduğu araştırma önergesinin aleyhinde AK Parti Grubum adına söz almış bulunuyorum, Gazi Meclis saygıyla selamlıyorum.

Konuşmama başlamadan önce vatanın selameti; ülkemizin ve milletimizin birliği uğruna şehit olmuş bütün bürokratlarımıza, emniyet, güvenlik, jandarma ve korucularımıza Türk Silahlı Kuvvetlerimizin mensuplarına ve vatandaşlarımıza Cenab-ı

Hak’tan rahmet diliyorum. Bu uğurda mücadele eden ve gazi olan milletimizin evlatlarına da şükranlarımı sunuyorum.

Ülkemizin en köklü geleneğe sahip bakanlıklarından biri olan İçişleri Bakanlığımız ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz ülkemizin her köşesinde güvenlik ve huzurun sağlanması vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerini özgürce ve rahat bir ortamda kullanabilmelerinin teminat altına alınabilmesi gibi varlık sebebi olan önemli görevleri yerine getirmektedir.

Sayın Başkan Değerli Milletvekilleri;

Güvenlik güçlerimizdeki her personelimiz bizim için kıymetlidir. Emniyet Teşkilatı ailesinin değerli bir üyesidir. Dolayısıyla her kayıp bizim için üzüntü kaynağıdır.

Bu gerçekten hareketle, 2017’den bu yana konuyla ilgili kapsamlı çalışmalar ve araştırmalar yapılmaktadır. Bu minvalde Emniyet Genel Müdürlüğümü rehberlik ve psikolojik danışma ve sağlık birimlerimi katkısıyla;

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı,

Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı,

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı,

Tarafından farklı tarihlerde detaylı araştırmalar yapılmış ve sonuç raporları ortaya konulmuştur.

Bu çalışmalar neticesinde ortaya konulan sebepler dikkate alınarak, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, çoğu ilk kez gerçekleştirilen bir dizi önleyici uygulama hayata geçirilmiştir.

Sayın Başkan Değerli Milletvekilleri

Personelin psikolojik iyilik halini artırmak, psikolojik değişimleri karşısında bilgi sahibi olmasını sağlamak ve psikolojik destek uygulamaları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla,

Tüm personele, her yıl en az bir defa psikolojik değerlendirmeye tabi tutma uygulaması başlatılmıştır. Bu uygulamaya kadar rehberlik ve psikolojik destek birimlerince, yılda ancak 8.000 personel ile görüşülürken, bu uygulamanın başladığı Şubat 2020 tarihinden itibaren, pandeminin sınırlayıcı etkilerine rağmen 112.314 personel ile görüşme yapılmıştır.

Ruh sağlığı ile ilgili takibi ve tedavisi gereken personeller desteklenmekte, maaşında ve özlük haklarında herhangi bir kısıtlama yapılmadan iyileşebilmesi için tüm imkânlar sağlanmaktadır

 “Emniyet Teşkilatı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Uygulamaları Yönetmeliğimi” ile;

Düzenli bireysel görüşmeler hukuki zemine oturtulmuş,

Sıralı birim amirlerimizin görev ve sorumlulukları açıklanmış,

Psikologların yetki sınırları ile rehberlik uygulama esasları belirlenmiş,Psikolojik değerlendirme formları uzman görüşleri çerçevesinde yenilenmiştir.

Teşkilattaki  tüm rehberlik ve psikolojik destek uygulamalarının daha etkin ve kapsamlı takibi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilatı bünyesinde Rehberlik ve Psikolojik Danışma Şube Müdürlüğü kurulmuştur.

2010 yılında 105 olan psikolog sayısı 2020 ve 2021 yıllarında yapılan yoğun psikolog alımları ile 278’e ulaşmıştır. Aile hekimliği uygulamasını rol model olarak alınan bu uygulamadaki hedef 1.000 personele en az 1 psikolog sayısına ulaşmaktır.

Personele evlilik yıldönümlerinde bir gün izin kullandırılması uygulaması getirilmiş, uygulamanın başladığı Şubat 2020 tarihinden itibaren 64.136 personel bu izni kullanmıştır.

Covid-19 salgını sürecinde personelin ihtiyaç duyduğu anda ulaşabilmesi amacıyla “Psikolojik Destek Hattı” ve “Nöbetçi Psikolog” uygulaması başlatılmış ve halen devam etmektedir.

Üniversitelerimizin Psikoloji, Psikiyatri ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümlerinden öğretim üyelerinin tavsiyeleri ve danışmanlığıyla, personelin psikolojik iyilik halini arttırmak, rehberlik ve psikolojik destek uygulamaları hakkında bilinç oluşmasını sağlamak, rehberlik ve psikolojik destek birimlerinde yürütülen hizmetlerin sonuçlarını ölçülebilir hale getirmek, polisimizin aile ve iş yaşantısına, sosyal çevre uyumuna ve ilişkilerine, stresi yönetebilmesine ve iletişim becerilerine pozitif yönde katkı sağlamak amaçlanmıştır.

Polis Radyosunda ruh sağlığı konularında düzenli olarak bilgilendirici programlar yapılmaktadır.

Gerek Emniyet Genel Müdürlüğünde ki psikologlar gerekse Üniversiteler ve ilgili diğer kurumlar ile işbirliği yaparak “Ruh Sağlığı, İletişim Becerileri, Empati, Stres Yönetimi, Öfke Kontrolü, Aile İçi İletişim, Problem Çözme Becerileri, Bütçe Yönetimi, Finansal Okuryazarlık” gibi konularda eğitimler düzenlenmektedir. Bu kapsamda, son 4 yılda 330.927 personele eğitim verilmiştir.

Mesleğe yeni başlayan, atama ve yer değiştirme sonucu yeni bir ilde görevlendirilen personelin yeni görev yeri, çalışma şartları ve özel yaşamını ilgilendiren ve ihtiyaç duyabileceği hususlarda ayrıntılı olarak bilgilendirildiği uyum eğitimleri düzenlenmektedir.

Teşkilat personeline yönelik motivasyonu ve kurumsal aidiyet duygusunu arttırıcı sosyal etkinlikler yapılmaktadır.

Tüm sıralı amirler, personeli ile ilgilenmesi, moral ve motivasyon artırıcı çalışmalarda bulunması, iletişimini güçlü tutması konusunda bilgilendirilmiştir.

Evlilik, doğum, hastalık ve vefat gibi durumlarda personeller yalnız bırakılmayarak gerekli maddi ve manevi destek verilmektedir.

2010 yılında Teşkilatta görev yapan personel sayısı ile 2020 yılı personel sayısı karşılaştırıldığında %43,5 artış olmasına rağmen, intihar oranlarında artış meydana gelmemiştir.

Vermiş olduğunuz bu Meclis araştırması önergesine katılmadığımızı bildirir Gazi Meclisimizi saygıyla selamlarım" dedi.

Haber Merkezi

 

 

 

 

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ