USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Göçer: 100 Bin Sosyal Konut Projesi neden hâlâ başlamıyor?

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Toplu Konut İdaresi Başkanlığının dar gelirliler için yaptıracağı "100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi"nin hak sahiplerine ne zaman teslim edileceğini sordu.

Göçer: 100 Bin Sosyal Konut Projesi neden hâlâ başlamıyor?
15-08-2022 18:32
GAZİANTEP
Google News

Göçer: 100 Bin Sosyal Konut Projesi neden hâlâ başlamıyor?
Gaziantep

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Toplu Konut İdaresi Başkanlığının dar gelirliler için yaptıracağı "100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi"nin hak sahiplerine ne zaman teslim edileceğini sordu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz cuma günü bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Gaziantep’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda 10 bin yeni konutun yapılacağını söyledi.

Bakan Kurum’un Gaziantep temaslarını ve açıklamış olduğu projeler hakkında değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, Bakan Kurum’a kentte devam eden TOKİ projeleri ile ilgili sorular sordu.

Gaziantep’e 10 bin yeni konut yapılacak olmasını olumlu karşıladıklarını ancak bu projenin de “100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi"nin sözde kalmaması gerektiğini söyledi.

Gaziantep'te Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilmesi planlanan ve kamuoyuna Türkiye'nin en büyük konut projesi olarak takdim edilen "100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi"nde kura çekimleri sonucu hak sahibi olan vatandaşların yaklaşık 3 yıldır evlerinin yapılıp teslim edilmesini beklediklerini hatırlatan Göçer, söz konusu projenin akıbetinin ne durumda olduğunu sordu.

Merkez Şehitkamil ilçesinde Kuzeyşehir ve Şahinbey ilçesinde Güneykent projesinde yer alan konutlar için yaklaşık 3 yıl önce başvuruların yapıldığını, kura sonucu hak sahiplerinin belirlendiğini ve en geç 2 yılda teslim edilmesi gereken konutların aradan 3 yıl geçmesine rağmen halen teslim edilmediğini dile getiren Göçer, “Gaziantep halkı yeni sözde müjdelerden daha önce sözü verilen konutların yapılıp ve bir an önce teslim edilmesini bekliyor.” dedi.

Dar gelirlilerin büyük bir umutla yazıldıkları ve 3 yıldır teslim edilmesini bekledikleri konutların halen temelinin bile atılmamasını doğru bulmadıklarını belirten Göçer, hak sahibi olan vatandaşların konutlarının bir an önce teslim edilmesi gerektiğini söyledi.

Dar ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olması için başlatılan kampanya kapsamında yıllardır konutlarının teslim edilmesini bekleyen vatandaşların mağdur edilmesini yanlış bulduklarını ifade eden Göçer, “TOKİ'nin 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi'ne 1 milyon 211 bin 518 kişi başvurmuştu. En çok başvuru yapılan iller arasında bulunan ilimiz Gaziantep’ten ise 69 bin 686 kişi başvurmuştu. 2019 yılındaki başvuruların ardından 2020’de de kuralar çekildi. Kura sonucu hak sahipleri belirlendi. Kuzeyşehir projesinde 2 bin 200, Güneykent projesinde de bin 900 kişi hak sahibi oldu. 4 bin 100 kişi yaklaşık 3 yıldır konutlarının teslim edilmesini bekliyor.” dedi.

“Vatandaşlarımız daha ne kadar bekleyecek?”

TOKİ ve belediyelilerin dar gelirliler için konut yapmalarını desteklediklerini ancak projelerin vaat edilen sürede tamamlanmasını istediklerini belirten Göçer, “Geçtiğimiz Cuma günü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz cuma günü bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Gaziantep’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda 10 bin yeni konutun yapılacağını söyledi. Kentimize yeni konut yapılacak olması elbette talep ettiğimiz bir husustur. Ancak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a soruyorum; sözde yeni müjdelerden önce daha önce başvurusunu aldığınız ve kura sonucu hak sahibi olarak belirlediğiniz vatandaşlarımıza konutlarını teslim etmeniz gerekmez mi? Yaklaşık 3 yıldır teslim etmediğiniz, hatta temelinin bile atılmadığı konutların teslim etmeden yeni proje açıklamanız ne kadar halkımızda karşılık bulur ve inandırıcı olur? Yaklaşık 3 yıldır bekleyen vatandaşlarımıza konutları ne zaman teslim edilecek? Vatandaşlarımız daha ne kadar bekleyecek? Proje ile ‘100 bin dar gelirli aile, kira öder gibi yüzde 10 peşinat, 240 ay vade ve aylık 894 liradan başlayan sabit taksitlerle ev sahibi olacak’ denilmişti. Şu anda konut fiyatları aşırı derecede yükseldi. Söz konusu fiyatlar mı yoksa güncel fiyatlar mı vatandaştan talep edilecek?” diye sordu.

Binlerce hak sahibi vatandaşın dört gözle teslim edilmesini beklediği konutların yıllardır inşaatına bile başlanmamasının akıllarda soru işareti bıraktığına dikkat çeken Göçer, Türkiye'nin en büyük konut projesi olarak lanse edilen projenin bir an önce tamamlanması ve hak sahiplerine teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

Söz konusu projenin akıbetini öğrenmek isteyen vatandaşların bu konuda TOKİ'den yeterli bilgi bile alamamasının da ayrı bir mağduriyet olduğunu ifade eden Göçer, hak sahiplerinin projenin iptal edilmesinden de endişe duyduğuna dikkat çekti.

“Vatandaşların mağdur edilmesini doğru bulmuyoruz”

Binlerce kişinin ev sahibi olma hayali sadece hayalde kaldığını belirten Göçer, “TOKİ tarafından dar ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olması için başlatılan projelere zamanında başlanılmalı, konutlar ise hak sahiplerine zamanında teslim edilmelidir. 3 yıl önceki konut fiyatları ile şu anki konut fiyatları bir değil. Vatandaşı bu şekilde mağdur etmeye hakkınız yoktur. Hak sahiplerinin konutları bir an önce yapılıp teslim edilmelidir. Geciktirilen projeler vatandaşlarımızın mağdur olmasına neden olmaktadır. Vatandaşların mağdur edilmesini doğru bulmuyoruz. Yeni projelerin müjde olarak lanse edilmesinden ziyade hak sahibi olan, peşinatını ödeyen ve yıllardır ev sahibi olma hayali kuran vatandaşların konutlarını teslim edin. Çünkü HÜDA PAR olarak biz vatandaşlarımızın mağdur edilmesi ve projelerin zamanında tamamlanmamasını doğru bulmuyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber Şükrü Uncuoğlu

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Fatih Karagümrük3333-5
17Hatayspor3233-8
18Gaziantep FK3231-15
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ