USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YEREL

Murat Niziplioğlu "Kilisli olmaktan her zaman gurur duyuyorum"

Niziplioğlu Gold Yönetim Kurulu başkanı Murat Nizipoğlu Kilis Belediyespor Kulüp Başkanı Ahmet Günay, Başkan vekili Zafer Bilik basın sözcüsü Hamza Özkaya ile yaptığı görüşmede Kilisli olmaktan her zaman gurur duyduğunu dile getirdi.

Murat Niziplioğlu "Kilisli olmaktan her zaman gurur duyuyorum"
30-07-2022 15:53
30-07-2022 15:54
KİLİS
Google News

Murat Niziplioğlu "Kilisli olmaktan her zaman gurur duyuyorum"

Kilis

Niziplioğlu Gold Yönetim Kurulu başkanı Murat Nizipoğlu Kilis Belediyespor Kulüp Başkanı Ahmet Günay, Başkan vekili Zafer Bilik basın sözcüsü Hamza Özkaya ile yaptığı görüşmede Kilisli olmaktan her zaman gurur duyduğunu dile getirdi.

İstanbul'da yoğun bir tempo ile çalıştıklarını Kilis'e gelmek için zaman zaman abisi ile tatlı bir rekabet içerisinde olduklarını dile getiren Murat Niziplioğlu istiyorum ki şehrimize mal olmuş marka olmuş Kilis Belediyespor futbol takımımız üst liglerde mücadele etsin dedi.

Dünyanın öteki ucuna gitseler de Kilis'in kendilerinde farklı bir yerin olduğunu dile getiren Niziplioğlu Gold Yönetim Kurulu başkanı Murat Niziplioğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

"Ben Murat Niziplioğlu 1969 Kilis doğumluyum. 3 çocuk babasıyım. Abim Ömer Faruk Niziplioğlu ve  abiminde iki çocuğu var. Biz bir aile şirketiyiz. Niziplioğlu Gold Yönetim kurulu Başkanıyım. Türkiye'de ve Almanya'da gram altın üreten işletmelerin yöneticisiyim. Yine Kurker diye bir firmamız var ve burada madalyon, rozet,plaket yapıyoruz.

Yaptığımız işleri bir Kilisli olarak başarmak bu işleri yapmak bizler için çok büyük bir mutluluk ve övünç kaynağı. Kilis'ten buralara kadar geldiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. İstanbul'da bulunan iş yerimize inanın Kilis'imizin havasını getirdiniz.

Bizler İstanbul'da yaşayan insanlarız. Kilis'imizi çok seviyoruz. Bazen Kilis'e gitmek için abim ile tartışmaya gireriz sen gideceksin ben gideceğim diye. Onun için Kilis'in bizde ayrı bir yeri var orada dostlarımız var arkadaşlarımız var.

Bizler Kilisliyiz ancak soy ismimiz Niziplioğlu bundan 10 kuşak 15 kuşak öncesinden dedelerimiz Nizip'te yaşamışlar sonra Kilis'e göç etmişler ve Kilis'e yerleşmişler. Atatürk 1923 yılında Soy isim Kanununu çıkarıp herkese bir soy isim verildiğinde dedelerimiz Nizip'ten geldiğimiz için Niziplioğlu olsun demişler ve soy ismimiz buradan gelmiş. Ama Aslen Kilisliyiz.

Niziplioğlu Gold olarak gram altın üretim ve yatırım altın yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi üretim çok önemli ve üretmemiz lazım bizlerde şu an üretim tarafındayız. İşlerini zamanında bırakıp ta emekli olanların yeniden üretime girmesi çok büyük önem arz ediyor. Çünkü Ülkemizin kalkınması üretim ile olacaktır. En basitinden Rusya'ya bakıyorsunuz bir tahıl sorunu dünyayı ilgilendiriyor.

Neden? Çünkü orada üretim çok.

Üretim olduğu için orada ki Tahıla önem veriyorlar. Onun için bir Kilisli olarak ve Kilis'i de bildiğim için boş olan her alanı doldurmamız ve üretmemiz lazım diyorum.

Mesela geçen televizyonlarda izledim. Bizim en büyük zirai ürünlerimizden birisi Zeytin ve Zeytinyağı. 500 yıllık 600 yıllık ağaçlarımız var. Kilis'te çok verimli Zeytin ve Zeytinyağı üretimimiz var. Burada ki iş adamlarımızın ve gençlerimizin bunu dünyaya tanıtım yapıp dünyaya göstermelerini istiyoruz. Ama ne yazık ki reklama fazla önem vermiyoruz. Bakın yabancılar karlarının yüzde 80 nini reklama harcarlar.

Peki biz neden yapmıyoruz?

Yani onlar akıllı da biz akıllı değilmiyiz.

Bunlar hep reklamla tanıtımla olacak şeylerdir. Biliyorsunuz pandemiden dolayı her şey dijitale girdi. Artık her şey internetten satışı yapılıyor. Şu elinizde bulunan bilgisayar ile her yere girebilirsiniz. Bunu lütfen küçümsemeyin ufacık bir reklam dahi verseniz bir gün alıcının karşısına illa çıkabiliyorsunuz.

Biz neden Kilis'imizi büyütemiyoruz? Kilis'imizin tarihi var, gastronomisi var, turizmi var, sporu var ne den bizler tanıtım yapamıyoruz. Ben bir Kilisli olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Allah herkesi Kilisli olarak yaratmamış ama bizi Kilisli yaratmış. Kilisli olmaktan her zaman gurur duyuyorum. Bir gün yurt dışındayım bana şu soru geldi. Bana İstanbul'mu büyük Kilis'mi büyük diyorlar. Yani bakın Kilis'in nüfusu belli ve biz bunu küçümsüyoruz. İstiyorum ki Kilis'imizi daha üst yerlere taşıyalım. Buradan gençlerimize seslenmek istiyorum; Belki babalarımız, dedelerimiz,büyüklerimiz yapmayabilir ama gençlerimiz tanıtım yönünde interneti bilgisayarı çok daha aktif bir şekilde kullanarak serhat ilimiz Kilis'in tanıtımını daha iyi yapabiliriz.

Bakın mesela Kilis'in gastronomisi tarihi bir özelliğe sahip. Öyle bir lezzet ki Kilis yemekleri ben İstanbul'da tüm dostlarıma tavsiye ediyorum. İstanbul'dan veya başka şehirlerden insanlar Gaziantep'e sırf yemek yemek için gidiyorlar. Gaziantep'te bizim bir ilimiz ama ben o arkadaşlara da sesleniyorum sizler Kilis'e de bir gidin. Kilis tavasını yiyin, Cennet çamurunu tadın, katmerini tadın diyorum.

Tabi Kilis'in tanıtımında spor da çok önemli bir yer tutuyor. Mesela Kilis için futbol çok önemli. Bizler haber alıyoruz maçlara çok sayıda seyirciler geliyor takımlarını desteklemek için. Kilisli gençlerimizin önünü açmamız lazım. Futbol deyip geçmemeliyiz. Çocuklar gençler enerjilerini atmaları lazım. Çocuklarımızın gençlerimizin kötü alışkanlıklardan kurtulması için spor dolayısıyla futbol çok önemli diye düşünüyorum. Gençlerimize çocuklarımıza sporu çok sevdirmemiz lazım. Bizim çocuklarımızda da yetenekli olan çocuklarımız gençlerimiz var. Mesela dünyaca ünlü futbolcular gibi yetenekli gençlerimizi çocuklarımızı bulup çıkarabiliriz. Her şey de spor çok önemli. Sağlığımız da bile doktor ne diyor en basitinden yürüyüş yapın diyor.

İşte bütün bunların oluşması için Kilis'te ki iş insanlarımızdan esnaflarımızdan İstanbul'da bulunan iş insanlarımızdan Kilis Belediyespor'a elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışalım. Bu para olacak anlamında söylemiyorum, gerek forma sponsorluğu ile gerek başka sponsorluklar ile takımımıza pekala destek sağlayabiliriz. Buradan tüm insanlarımıza seslenmek istiyorum gelin el birliği ile hep beraber kulübümüz büyütelim. Gaziantep nasıl gastronomi de bir numara oldu ise Kilis'imizde hem gastronomi de hem başka tanıtımlarda hem de sporda bir numara olabilir. Tabi bunları yapmak hepimizin elinde. Cami yapmak güzeldir. Ama Kilis'e cami yapmak artık yeterlidir. Biraz da bu tür aktivitelere fırsat vermemiz icap eder demek istiyorum. Gençlerimize, öğrencilerimize destek vermemiz lazım.

Son olarak şunu söylemek istiyorum ki Kilisli çok zekidir, çok uyanıktır. Kilisli hemşerilemizi seviyoruz Kilis'i çok seviyoruz. Niziplioğlu ailesi olarak inşallah bundan Kilis Belediyespor'un destekçisiyiz" dedi.

Haber Merkezi

 

 

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ