USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Özgür Özel “Kimse Kilis’i küçük görüp bir karınca gibi ezmeye kalkmasın”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel geldiği Kilis’e açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel “Kimse Kilis’i küçük görüp bir karınca gibi ezmeye kalkmasın”
29-06-2022 19:49
29-06-2022 19:50
KİLİS
Google News

Özgür Özel “Kimse Kilis’i küçük görüp bir karınca gibi ezmeye kalkmasın”

Kilis

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel geldiği Kilis’e açıklamalarda bulundu. Parti binasında partililer ile bir araya gelen Özgür Özel Kimse Kilis’i küçük görüp bir karınca gibi ezmeye kalkmasın. Karıncanın kardeşi var o da Cumhuriyet Halk Partisidir” dedi.

Özgür Özel yaptığı absın açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

“Çok uzun süreden Kilis l Başkanımız bizleri Kilis’e davet ediyordu. Bugün bir Kilis programı yaptık. Kilis’e geldikten sonra bir dizi ziyaretler gerçekleştirdik. Şimdi Babaevimize geldik ve babaevimizi ziyaret ediyoruz. Bundan sonrada esnaf ziyareti yaptıktan sonra Akşam’da dayanışma yemeğimizde bir araya geleceğiz.

Kilis bizim gözümüzün kulağımızın üzerinde olduğu yüreğimizin ağzında haberlerini dinlediğimiz bir yer.

Kilis kötü yönetilen Suriye Politikası, Hükümetin Atatürk’ten miras kalan Atatürk’ün vasiyet ettiği komşular ile iyi ilişkileri terk eden hükümetin ve şu an yürütmenin başında geçmiş hükümetlerin başında Recep Tayyip Erdoğan’ın kötü Suriye politikasının sonuçlarını en ağır bedeli ödeyen il Kilis’tir.

Kilis’te bugün örneğin Anne ve bebek ölüm oranı yüksekse daha önce Türkiye’de ortadan kalkmış bir takım salgın hastalıklar Kilis’te tespit ediliyorsa, Kilis’te büyük bir işsizlik varsa, Kilis’in gençleri bırakın Kilis’te Türkiye’de bile durmak istemiyorlarsa, Kilis’te eğitim ciddi şekilde geriye gidiyorsa ve Kilis’te sürekli bir huzursuzluk hakimse bunun sebebi kötü yönetilen dış politikadır.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel başkanımız Esat’la bir yıl içinde hem masaya oturarak hem Avrupa Birliğini bu işin içine katarak hem Birleşmiş Milletlerin elini kolunu bu taşın altına koymak suretiyle hem Kilis’imizi, hem Gaziantep’imizi, Hem Hatay’ımızı, hem Türkiye’mizi rahatlatır.

Elbette sol ve sosyal demokrat bir parti olarak sığınmacı düşmanı değiliz ama sığınmacı yaratan politikacıların karşısındayız. Atatürk yurtta barış dünyada barış derken, komşuların toprak bütünlüğüne saygılı ol derken, komşunun iç işlerine karışma derken, Komşunda ki devlet dışı unsurları muhatap alma derken getir eğit, donat savaşsınlar nedir? 3 saatte Emevi camiinde namaz kılmak nedir? Bizim Suriye üzerinde planımız var hesabımız var demek nedir? Sonuç budur. Bu kadar sığınmacı başta Kilis, Gaziantep, Hatay ama bütün Türkiye’de çok önemli bir sorun noktasındadır.  Bize yakıştığı şekilde diplomasiyi konuşturarak, Uluslar arası güçlü ilişkilerimizi konuşturarak Avrupa Birliğine sorumluluklarını hatırlatarak bu yükten Kilis’i de Türkiye’yi de kurtaracağız. Bu bizim Cumhuriyet Halk partisinin Kilis’te ki en önemli seçim vaadidir.

Ayrıca bugün Kilis’te çok önemli sorunlar ile boğuşulduğu aşikar. Esnaf odalarının seçimlerinde artuk kayıtlı Suriyeli esnaf sayısı öyle bir noktaya gelmiş ki, listelere Suriyeliler alınıyor. Birkaç seçim sorası belki Esnaf odaları başkanları Suryelilerden seçilecek. Böylesine demografik bir değişim kolay kabullenilecek, hazmedilecek, sürdürülecek bir değişim değildir. Barışçıl itirazlarımızı barışçıl çözümlerimizi gündemde tutuyoruz.

Ayrıca biraz önce ziyaret ettiğim odalarda sıkça dile getirilen konuyu buradan sizin aracılığınızla Hükümete ve Parlamentoda ki tüm siyasilere duyurmak lazım.

Her il eşit ama Kilis eşit değil. Kilis’te ki bir kişi evini ipotek ettirmek isterse, tarlasını ipotek ettirmek isterse, kredi çekmek isterse bize Kilis’ten değil başka bir yerden tapu getirin diyorlar.

Neden tapuların üzerinde Askeri şerh var? Yani nedir efendim buraya havan mermisi düşebilir o yüzden o banka o eve güvenmiyor o mala güvenmiyor. Tarlaların üzerine bile askeri şerhlerin konduğu kredi kullanılamayan bir durum var. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Ve Ziraat odası başkanımız dedi ki, Ya bu şerhleri buradan kaldırsınlar ya bu Kilis’i buradan kaldırsınlar. Biz nasıl yapalım bunu 80 il kredi kullanırken kredi kullanamayan bir il kredi kullanamayan bir düzen ile karşı karşıyayız. Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil.  Bunu mecliste gündeme getireceğiz. Kilisliler savaşı kendi mi çıkardı kardeşim!

Kilisliler Suriyelileri kendi mi davet etti kardeşim! Hem bu sıkıntıları çekelim ondan sonra herkese kredi verelim size kredi vermeyelim. Burada bir şey varsa bunu devlet üstlenecek. Kimse Kilis’i küçük görüp bir karınca gibi ezmeye kalkmasın. Karıncanın kardeşi var o da Cumhuriyet Halk Partisidir.

Sonra ben Esat’la görüşmem. Nasıl Esat’la görüşmüyorsun. Bir sorunumuz var ve bu sorunu çözmek için temasa ihtiyaç var. Sen onla görüşmem bunla görüşmem. İsrail’e One minuet diyordun şimdi can ciğer kuzu sarma oldun. Dün uçağa binene kadar Finlandiya ve İsveç’i kimse alamaz diyordun gitti mutabakat metni imzaladı Müslüman aynı yerden bir daha sokulmaz diyordu aynı gün kendi deyimi ile iki kere sokturdu. Biz hep dedik ki diplomasi yap. Biz dedik ki sözüne dış politika geleneklerine sahip ol. Bugün söylersin yarın U dönüşü yaparsın hepimizi mahçup edersin. Elbette müzakere olacak ama hani FETÖ terör örgütü kabul edilmeden olmaz. Metni okuyan var mı. Türkiey’nin FETÖ olarak nitelendirdiği örgüt diyorlar. Kendi nitelendirmiyor. Metni okuyan var mı? PKK terör örgütüdür diyor O zaten Birleşmiş Milletler listesinde. Avrupa Birliği listesinde.

Şimdi günün düşmanı Miçotakis. Şimdi ona laf söylüyor. Geçmişte Merkele Ey Merkel, ey Macron, Ey Trump, Ey Finlandiya, Miçotakise bakarsa Miçotakisin oğlunun düğünü olsa bu gidip kirve olacak. Böyle bir anlayış yok ve kesinlikle kabul etmiyoruz.

Bu ülke Yunanistan ile savaş yaptı ama Yunan Cumhurbaşkanı 29 Ekim kutlamalarına geldi. Atatürk’ün diplomasisi böyleydi. Dış politikada büyüklük Ankara’da, İstanbul’da bağırıp yurt dışına çıkınca sessizliğe bürünmekle peki efendim deyip imza çakmakla olmaz” dedi.

Haber Mehmet Ali Zahteroğulları

 

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ