USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
SPOR

"HEDEFİM KİLİS'E ŞAMPİYONLUK YAŞATMAK"

Kilis Belediyespor Kulüp Başkanı Ahmet Günay Kilis'te yerel ve Ulusal basın mensupları ile bir araya gelerek geçtiğimiz sezonun değerlendirmesini yaptı.

"HEDEFİM KİLİS'E ŞAMPİYONLUK YAŞATMAK"
18-04-2022 08:57
18-04-2022 09:00
KİLİS
Google News

Kilis Belediyespor'un sezon öncesinde çok iyi bir yapılanma içerisinde olduğunu yaptıkları transferler ile Bölgesel Amatör ligde ses getiren bir takım olduklarını belirten Ahmet Günay, şampiyonluğu çok istediklerini ancak yaşadıkları bazı küçük talihsizlikler ile şampiyonluğun kaçtığını dile getirdi.

Kilis Belediyespor’un artık çıtayı yükselttiğini, çıtanın artık aşağı inmesi gibi bir durum söz konusu olmadığını belirten Başkan Günay, "Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren Kilis Belediyespor için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Sezon öncesinde oluşturduğumuz transfer komitemiz ile transferlere başladık ve bölgelerinde en iyi futbolu sergileyen futbolcuları kadromuza kattık. Sezon öncesinde takımımız 10 günlük Afyon kampında yer aldı ve burada hazırlık maçları yaptı. Ardından takımımız lig maçları için Kilis'e geldi ve Nizipspor maçı ile maçlarına başladı.

Genel anlamda baktığımız zaman seri galibiyetler alan bir Kilis Belediyespor ortaya çıktı sezon içerisinde. Rakiplerin korkulu rüyası olan saha içerisinde seyir zevki veren futbol takımımız Kilis'te çok güzel bir havanın oluşmasına vesile oldu.

Pandemi süreci içerisinde oynatılmayan liglerin ardından Kilis Belediyespor'un aldığı sonuçlar halkımızın ve taraftarlarımızı mutlu etti. Ancak futbolda bazen istediğiniz şeyler olmuyor.

Mesela Ligin ilk yarısında bunu basına kaç sefer demeç olarak verdik. Reyhanlıspor müsabakasında çıkan olaylar ve maçın adeta bir taraftan alınıp bir tarafa verilmesi ayrıca ligde Ankasspor maçlarında alınan beraberlikler ve Gaziantep Anadolu spor maçında alınan beraberlik şampiyonluk şansımızı bir tık geriye attı.

Rakibimiz olan Gaziantep Ankasspor bu avantajı iyi kullanarak ve maçlarını kaybetmeyerek şampiyonluğu gurubumuzda ilan etti.

Sezon içerisinde elbette hesabımızda olmayan hesaplarımızın dışında gelişen saha olayları vardı ve bizler bunları bire yerde görmezlikten geldik. Ancak bazı maçlarımız var ki buradan söylemek istemiyorum ama Kilis Belediyespor'umuzun açıkça hakları gasp edildi. Emek vermişiz, çaba göstermişiz, gayret etmişiz ama birisi çıkıyor maçta eyyamcılık yapıyor veya maçı sabote ediyor. Futbolu güzelliğine bırakmıyor kedisi müdahale etmeye çalışıyor. Ama önümüzde ki sezon inşallah görevde olduğumuz süre içerisinde notlarımızın arasında var bunların tedbirini bir kere daha alacağız. Çünkü artık mızrak çuvala gizlenmiyor.

Kilis Belediyespor sevgili basın mensubu arkadaşlar Bölgesel amatör ligde en çok gol atan takımlardan bir tanesi. Futbolcumuz Özgür Dükme en son oynağımız 79 Kilisspor maçında attığı gol ile gol sayısını 19'a çıkardı. Tüm Bölgesel liglere baktığımızda Adana Futbol Kulübünde Ercan Kuruçay 20 gol, futbolcumuz 19 gol atmış bu bizim için çok sevindirici bir olay.

Yine sezona baktığımızda 36 puan toplamışız. Biz 16 maça çıkarken başka guruplarda 36 puanı toplayamadan şampiyon olan takımları görüyoruz.

Sevgili Basın mensupları ben göreve gelirken şeffaf bir yönetim anlayışımın olacağını hesap verebilir anlayış içerisinde olacağımızı belirtmiştim.

Kilis Belediyespor olarak Kilis Belediyesinden bütçemize aktarılan para miktarı 1 milyon 50 bin lira. Sezona başlarken anlaştığımız futbolcularımız ile peşinatlarına 2 taksitte anlaştık. Aylık maaş olarak anlaştık. Zaten biliyorsunuz futbolun bir gerçeği de prim olayı. Bizler yine futbolcularımız ile anlaşırken takımımızda prim usulünün olduğunu söyledik ve anlaştık.

Belediyemizin sunmuş olduğu 1 milyon 50 bin liranın yanı sıra takımımıza katkı veren iş adamlarımız oldu.

Kilis'in her anlamda yanında olan değerli büyüğümüz Yaşar Aktürk Amcamızın bizlere sezon içerisinde sunmuş olduğu katkıdan dolayı Kulübüm ve şahsım adına kendilerine teşekkür ediyorum.

Kilis Valimiz Sayın Recep Soytürk'ün yine en sıkıntılı zamanlarımızda imdadımıza yetişip kulübümüze katkı sunmasından dolayı teşekkür ediyorum.

Belediye Başkanımız Sayın Servet Ramazan Bey'e takımımıza şampiyonluk yaşatmak için bizleri yalnız bırakmadığı için ekonomik desteğini esirgemediği için tüm Kilis adına ve Kilis Belediyespor taraftarlarımız adına teşekkürlerimi sunuyorum. Tabi teşekkürleri en sona bırakacaktım ama yeri geldiği için söyledim.

Sevgili Arkadaşlar giderlerimiz ise yaklaşık bir milyon liraya transfer gerçekleştirmişiz. 450 bin liraya yakın maaş ödemesi gerçekleştirmişiz. Yine 800 bin liraya yakın prim ödemesi yapmışız. Ayrıca kulübümüzün sair giderleri 150-200 bin lira bandında olmuştur.

Bizler Kilis Belediyespor Yönetimi olarak kısıtlı bütçe imkanları ile Kulübümüzü en güzel şekilde ligde temsil etmişiz. Bazı takımlara bakıyoruz ligde yalnızca kadrosunun bütçesi 5-6 milyon lira civarında.

Gaziantep Ankasspor ligin ikinci yarısında bir futbolcusuna yalnızca 320 bin lira verdiği unutulmamalıdır. Bizler futbolcularımızın hem Kilis'i tercih etmelerinden dolayı hem daha önce Kilis'te futbol oynamalarından dolayı böyle güzel bir takım ortaya çıkardık.

Bir konuda ligin ilk yarısının bitmesi ile birlikte yolumuzu ayırdığımız futbolcular ile kadromuza kattığımız futbolcularımız ile ilgili.

Ligin ilk yarınsında futbolunu beğenmediğimiz takımımıza adaptasyon sağlayamayan 4 futbolcu arkadaşımız ile Yönetim Kurulumuzun kararı ile yollarımızı ayırdık. Sonrasında Forvet oyuncumuz Melih ve forvet arkası futbolcumuz Özenç Albayrak ile anlaştık.

Yaptığımız son iki transferimiz Gaziantep Ankasspor maçından sonra yapıldığı için eleştiriler getirildi. Evet, haklılar bizler biraz bu transferi gerçekleştirmede geç kaldığımıza inanıyoruz. Keşke daha önceden anlaşma zemini bu futbolcularımız ile yaşamış olsaydık ama dediğimiz gibi bazen istediğiniz şeyler anında olmuyor.

Biz Kilis Belediyespor olarak asla gelecekten ümidimizi kesmeden bu sezon itibariyle artık yeniden yola koyulacağız ve yeniden başlayacağız. İnşallah Ramazan bayramından sonra Kilis Belediye Başkanımız Sayın Servet Ramazan Bey ile bir görüşmemiz olacak. raporlarımızı, hesaplarımızı, hedeflerimizi, amaçlarımızı başkanımızla masaya yatıracağız. Ben Ahmet Günay olarak hedefim Kilis'e şampiyonluk yaşatmaktır. Allah nasip ederse inşallah bu şehir başarının en güzelini hak ediyor ve yine diyorum şampiyonluğu hak ediyor" dedi.

Haber: Mehmet Ali ZAHTEROĞULLARI

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ