USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GENEL

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Nurdağı-Musabeyli Ayrımı-Gaziantep Yolu temel atma törenine katıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Nurdağı-Gaziantep yolunu bölünmüş yol standardına yükselteceklerini belirterek, 60 dakikaya kadar çıkan seyahat süresini 30 dakikaya düşüreceklerine dikkati çekti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Nurdağı-Musabeyli Ayrımı-Gaziantep Yolu temel atma törenine katıldı
01-09-2022 17:38
01-09-2022 17:39
GAZİANTEP
Google News

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Nurdağı-Musabeyli Ayrımı-Gaziantep Yolu temel atma törenine katıldı

Gaziantep

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Nurdağı-Gaziantep yolunu bölünmüş yol standardına yükselteceklerini belirterek, 60 dakikaya kadar çıkan seyahat süresini 30 dakikaya düşüreceklerine dikkati çekti. Proje ile yıllık toplam 115 milyon TL tasarruf edileceğini vurgulayan Karaismailoğlu, bölgedeki ekonomi hacminin büyümesine de önemli bir katkı sağlayacaklarını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Nurdağı-Musabeyli Ayrımı-Gaziantep Yolu temel atma törenine katıldı. Gelişmiş bir medeniyetin ve güçlü bir ülkenin en önemli göstergelerinden birinin de sahip olduğu ulaşım ağı ve altyapısı olduğunun altını çizen Karaismailoğlu, karayolu taşımacılığının ülkelerin vazgeçilmez ulaşım modları arasında yer aldığını söyledi.

“Hem uluslararası hem de yurtiçi taşımacılık faaliyetlerindeki kilit rolüyle adeta lojistik sistemin kılcal damarı olarak hayati bir fonksiyona sahiptir” diyen Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Yüksek kalitede, kesintisiz, konforlu ve en üst düzeyde güvenli bir hizmet sunan, yenilikçi değerlerle bezenmiş, eşit, dengeli, sürdürülebilir kalkınma hamlelerinin öncüsü olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, tüm vatandaşlarımız için etkin bir karayolu ulaşımına imkan sunan yatırımları bir bir hayata geçirdi. Bizden teveccühünü hiçbir zaman eksik etmeyen milletimizden aldığımız güçle, Türkiye’nin son 20 yılda gerçekleştirdiği atılım, her alanda gözle görülür biçimde vücut buldu. Her zaman olduğu gibi Türkiye aşkı ile gençlerimize daha iyi bir gelecek, daha güçlü ve büyük Türkiye bırakmak için karıncalar gibi çalışıyoruz.”

TÜRKİYE’Yİ; ULAŞIMIN HER MODUNDA ULUSLARARASI BİR KORİDORA DÖNÜŞTÜRDÜK

AK Parti iktidarı boyunca 20 yılda, 100 yıllık yatırım ihtiyacı karşılanırken, 2003 yılından bugüne Türkiye’nin ulaşım ve iletişim altyapısına 1 trilyon 670 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerini aktaran Karaismailoğlu, Türkiye’yi; ulaşımın her modunda uluslararası bir koridora dönüştürdüklerini kaydetti. Karaismailoğlu, “Avrasya Tüneli, Ankara-Niğde Otoyolu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu, Osmangazi Köprüsü ve İstanbul-İzmir Otoyolu ile 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu gibi mega karayolu projelerini başarıyla bitirdik ve milletimizin hizmetine sunduk. Bölünmüş yol uzunluğumuzu 6 bin kilometrelerden 28 bin 700 kilometrenin üstüne çıkardık. Kara yollarımızdaki ulaşım hızını güvenli, konforlu hale getirerek trafiğin ve hareketliliğin önündeki bütün engelleri kaldırdık. Geçit vermeyen dağları tünellerle, vadileri köprülerle aştık. Karayollarımızdaki tünel uzunluğunu, 13 kattan fazla artırarak, 664 kilometreye çıkardık. Kara yollarımızdaki ulaşımı hızlı güvenli, konforlu hale getirdik. 20 yıl önce yaklaşık 8 milyon olan araç sayısı bugün 26 milyona çıkmış olmasına rağmen bugün sahip olduğumuz bölünmüş yol ağı ile trafik kazası oranları ve can kayıplarını yüzde 82 düzeyinde azalttık. Konforlu ve emniyetli yollarımızla ulaşımın kalitesini yükselttik” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE, ARTIK YATIRIMLARIN KAĞNI HIZIYLA KARAR ALINDIĞI DÖNEMİ GERİDE BIRAKTI

Durmak yok, yola devam diyerek, 2053 yılına kadar karayolu hedeflerini de belirlediklerini vurgulayan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Önümüzdeki 30 yılda; bölünmüş yol uzunluğumuzu 38 bin kilometrenin üzerine, otoyol uzunluğunu da 8 bin 300 kilometrelere çıkarmayı hedefledik. Bakanlığımız olarak, Türkiye’yi çağın ötesindeki yeniliklerle buluşturmak için büyük bir çaba gösteriyoruz. 20 yıldır neyin sözünü verdiysek yerine getirmenin özgüveniyle çalışmalarımıza, başkalarının hayalini bile kuramadığı yatırımlara devam ediyoruz. Türkiye, artık yatırımların kağnı hızıyla karar alındığı dönemi geride bıraktı. Ülkemiz, her alanda büyüyen, birbirinden önemli projeleri hayata geçiren, yaptığı yatırımlarla sadece bölgesinde değil, küresel planda ana oyun kuruculardan biri haline geldi. Yaptığımız projelerle, istihdama, ticarete, ekonomiye destek oluyor, adeta kabımıza sığmıyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Yol Medeniyettir’ diyerek açtığı müreffeh yolda, vatana ve millete hizmet vermeyi sürdürmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren Karaismailoğlu, her yıl belirledikleri yol haritasıyla yapılan binlerce kilometre yolla, köprüyle, viyadükle Türkiye’nin her bir köşesini ulaşılır kıldıklarını söyledi.

GAZİANTEP’İN ULAŞIM VE İLETİŞİM ALTYAPISINA 20.3 MİLYAR LİRANIN ÜZERİNDE YATIRIM YAPTIK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, İstiklal Harbi’nde düşmana karşı verdiği şanlı mücadele ile Yüce Meclis tarafından “Gazi” unvanı ile taçlandırılan Antep’in Türkiye’nin en müstesna şehirlerinden olduğuna vurgu yaparak, “Hiç şüphe yok ki bugün de Gaziantep bizlerin gözbebeğidir. Bugün ihracat hacmi bakımından en önde gelen illerimiz arasında olan Gaziantep, özellikle inovasyon alanında çok önemli projelere imza atarak son 20 yılda hayata geçirdiği markalaşma ve Ar-Ge projeleri sayesinde patent liginin de en hızlı oyuncularından biri oldu. Ülkemiz ekonomisi için böylesi önem taşıyan Gaziantep’i ulaşım ve iletişim altyapısıyla daha da ileri taşımak boynumuzun borcudur. Bu noktada son 20 yılda Gaziantep’in ulaşım ve iletişim altyapısına 20 milyar 305 milyon lira üzerinde yatırım yaptık. 2003’te 116 kilometre bölünmüş yolu vardı, 433 kilometreye yükselttik. Bugün yaklaşık 4 milyar lira proje bedeli ile Gaziantep-Nizip-Birecik Yolu, Nizip-Karkamış Yolu, Islahiye-Hassa-Kırıkhan Yolu, Kahramanmaraş-Narlı-Gaziantep Yolu, Osmaniye-Nurdağı Yolu, Kahramanmaraş-Nurdağı Yolu, Gaziantep-Kilis Yolu gibi 14 ayrı karayolu güzergahı ve projemizde de çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

YILLIK TOPLAM 115 MİLYON TL TASARRUF EDECEĞİZ

Mevcut Nurdağı-Gaziantep yolunun ağır taşıt trafiğinin Mersin ve İskenderun Limanlarına ulaşımındaki ana arterlerden biri olduğuna dikkati çeken Karaismailoğlu, bu nedenle yolu 54 kilometre uzunluğunda, 2x2 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında projelendirilerek yapım çalışmalarına başladıklarını söyledi. Nurdağı-Gaziantep Devlet Yolu’nun tamamlanıp hizmete sunulmasıyla çok daha güvenli, konforlu ve hızlı erişim imkanı tesis edileceğine işaret eden Karaismailoğlu, “Trafik güvenliğini en üst seviyeye çıkaracağız. Bölgede ulaşım hizmeti sağlayan otoyol ve devlet yolu arasında ulaşımın daha dengeli dağılmasını sağlayarak, trafik yoğunluğu rahatlatacağız. Mevcut durumda 60 dakikaya kadar çıkan güzergahı 30 dakikaya düşüreceğiz. Yaptığımız yol sayesinde zamandan 68 milyon TL, akaryakıttan 47 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 115 milyon TL tasarruf edeceğiz. Karbon salınımı da 9 bin 586 ton azaltacağız. Yapılan her yeni yol, akarsular gibi, geçtikleri yerlerin istihdamına, üretimine, ticaret, kültür ve sanatına can katmaktadır. Güvenli, hızlı ve kolay ulaşım; ticaretin, üretimin ve ihracatın en önemli bileşenidir. Çünkü doğru zamanda, doğru yerde, doğru miktarla bulunmak ticaretin altın kuralıdır. Bu noktada bölünmüş yol olarak dizayn ettiğimiz yeni yolumuz ile Gaziantep’in hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarına ulaşım kabiliyetini arttırarak bölgedeki ekonomi hacminin büyümesine önemli bir katkı sağlayacağız” dedi.

Haber Mehmet Ali Zahteroğulları

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ