USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YEREL

VALİ SOYTÜRK GÜNDEMİ GAZETECİLER İLE DEĞERLENDİRDİ!

Kilis Valisi Recep Soytürk Kilis'te görev yapan yerel ve ulusal gazeteciler ile bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.

VALİ SOYTÜRK GÜNDEMİ GAZETECİLER İLE DEĞERLENDİRDİ!
26-11-2021 17:44
KİLİS
Google News

VALİ SOYTÜRK GÜNDEMİ GAZETECİLER İLE DEĞERLENDİRDİ!

KİLİS

Kilis Valisi Recep Soytürk Kilis'te görev yapan yerel ve ulusal gazeteciler ile bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.

VALİ SOYTÜRK'TEN AŞI OLUN ÇAĞRISI

Kilis Valisi Recep Soytürk, pandeminin aşı ile birlikte Kilis'te kontrol altına alındığını belirterek, aşı olmayanlara da bir an önce aşılarını olması için çağrıda bulundu.

Pandeminin aşı ile birlikte Kilis’te kontrol altına alındığını belirten Soytürk, "Şuan hastanemizi sıkıntıya koyacak bir durum yok. Tüm vatandaşlarımızı, kurallara uymaya, aşı olmayanları aşı olmaya çağırıyorum" dedi.

KİLİS'E YENİ OKULLAR KAZANDIRACAĞIZ

Eğitimde yaşanan sıkıntıların yeni yapılan okullarla birlikte çözmeye çalıştıklarını anlatan Soytürk, "Eğitimde yaşananan sıkıntıları, yaptığımız okullar ve yapılacak okullar ile çözmeye çalışıyoruz. Hayır sever işadamlarımız tarafından yaptırılan okulların bir kısmı devreye alındı. Bir fabrikanın arsasında okul yapımı proje çalışmaları devam ediyor. Proje çok ünlü bir mimar tarafından çiziliyor. Projesinin masrafını da bir aşadamımız tarafından karşılanıyor. İnşallah, önümdeki yıl bir aksilik olmaz ise buraya yapılacak okulların temelini atar hala geleceğimizi düşünüyorum. Buranın dışında da okul yapılması için arsa teminine çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

MASTER CHEF KİLİS’E GELİYOR

Soytürk, “2 Aralıkta master chef Kilis’e gelerek program çekimlerinde bulunacak. Çekimlerde  Kilis yemekleri ve zeytinyağının tanıtımını yapacağız. Bunların yanında İstanbul’da  Kilisli şef Yunus Emre Akkor ve  100 civarında şefle birlikte Kilis yemeklerinin tanıtımını yapacağız,” dedi.

UYUŞTURUCU SATICILARINA YÖNELİK OPRASYONLAR KARARLILKLA SÜRÜYOR

İntihar olayları ile ilgili olarak uyuşturucu ile etkin mücadelemiz devam ediyor. İl emniyet müdürlüğü, jandarma komutanlığı ve savcılığımız uyuşturucu satıcılarını ele geçirmek için operasyonlar düzenliyor ve çok sıkı takibimizde bu durum. Yeşilay bünyesinde YEDAM inanılmaz çalışmakta. Alanında uzman eğitimciler madde bağımlılığı ile ilgili konularda maddeye bağımlı kişileri devamlı aramakta, ziyaret etmekte ve çalışmalarını aralıksız sürdürmekte. Bu anlamda YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) çalışanlarına çok teşekkür ediyorum,” ifadelerine yer verdi.

SUMA FABRİKASI OKUL KOMPLEKSİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Soytürk, “Tekel Suma Fabrikasının yerine yapılacak  okul kompleksi ile çalışmalar sürüyor. Alanında önemli bir mimar olan Nevzat Sayın projeyi yürütüyor. Okul kompleksini  2022 yılı içerisinde bitirerek hizmete açacağız,” diye konuştu.

YENİ HASTANE

Soytürk, “Yeni devlet hastanesinin doğalgaz alt yapısının yapıldığını, hastanedeki sağlık ekipmanlarının peyder pey gelerek yerleştirdiğini ve ortalama  mart 2022 yılında hastanenin kullanıma açılacağını belirtti.

KURTULUŞUN 100. YILINA HAZIRLANIYORUZ

7 Aralık Kilis’in kurtuluşunun 100. Yıldönümü için önemli hazırlıkların içinde olduklarını da dile getiren Vali Soytürk, “2 Aralık’ta Masterchef programı Kilis’te çekilecek ve 9 Aralık’ta da yayında olacak. Çekimlerin şu an nerede yapılacağı hususu daha tam olarak net değil. ama şehrimizin tanıtımına önemli bir katkı sağlayacaktır. 7 Aralık için de çeşitli hazırlıklarımız ve toplantılarımız devam ediyor. En güzel şekilde bu özel günü kutlayacağız” dedi.

Kilis’in hem gastronomi hem de tarihi ve kültürel anlamda tanıtımı için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Vali Soytürk, özellikle yakın illerdeki potansiyel turistlerin Kilis’i ziyaret etmelerini sağlamak zorunda olduklarını dile getirdi. Bu alanda Butik Otel çalışmalarının sevindirici olduğunu da sözlerine ekledi.

ZEYTİNCİLİKTE YAŞANAN GELİŞMELER UMUT VERİCİ

Soğuk sıkım zeytinyağı ile geçen yıl Kilis’in 5 ödül aldığını hatırlatan Vali Soytürk, bu sektörde yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiğini söyledi.

OSB'DE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Polateli-Şahinbey OSB ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden Soytürk, “Parselasyon aşamasına geldik. Fabrika yapacak kişilere arsa tahsis etmemize az kaldı. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Kilis OSB’nin gelişmesi ve yeni fabrikaların kurulması ve devam eden inşaatlar gerçekten bizleri sevindiriyor. İlimize büyük destek oluyorlar" diye konuştu.

Toplantı gazetecilerin soruları ve Vali Soytürk’ün cevapları ile son buldu.

Mehmet Karakuş

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ