EKONOMÄ°

KESOB BAŞKANI MEMİLER "VİCDAN BU İŞİN NERESİNDE?"

Kilis Esnaf ve Sanaatkarlar Birliği Başkanı Şevket Memiler büyük zincir marketleri gezdiğini her türlü ihtiyaç maddeesinin satıldığını küçük esnafın ise bu süreçte kapandığını dile geti,reerek yapılan uygulamada vicdan nerede? diye sordu.

KESOB BAŞKANI MEMİLER "VİCDAN BU İŞİN NERESİNDE?"
30-04-2021 17:29
30-04-2021 17:32
KÄ°LÄ°S

KESOB BAŞKANI MEMİLER "VİCDAN BU İŞİN NERESİNDE?"

KÄ°LÄ°S

Kilis Esnaf ve Sanaatkarlar Birliği Başkanı Şevket Memiler büyük zincir marketleri gezdiğini her türlü ihtiyaç maddeesinin satıldığını küçük esnafın ise bu süreçte kapandığını dile getirerek yapılan uygulamada vicdan nerede? diye sordu.

KESOB Başkanı Şevket Memiler yaptığı açıklamada;

"Bugün şehrimizde açık tutulan Ulusal Marketleri gezerek satış kalemlerini inceledim. Sayın yetkililerimizden ricam aynı şeyi kendilerininde yapmalarıdır. Gittikleri zaman görecekler ki, sadece gıda maddesi satması gereken bu marketler istedikleri her türden ürünü satışa sunmuşlardır. Küçük esnafı evine hapsedip kan emici büyük marketlere her türlü izni vermek hangi vicdana sığmaktadır? Benim esnafım bir yıl boyunca bayram gelsin de ticaret olsun diye beklerken pandemi nedeniyle yine hayal kırıklığına uğramıştır.

Her şeye rağmen şeriatın kestiği parmak acımaz diyerek üstüne düşeni yapmış ve dükkanını kilitleyip evine gitmiştir. Bu marketlerin sadece insanların günlük tüketimlerini karşılaması ve diğer ürünleri satmaması gerekmektedir. Devlet büyüklerimizden ricam küçük esnafın son çırpınışlarını görmesi ve gereğini yapmasıdır.

Aksi halde bir çok küçük esnaf iflas ederek işsizler ordusuna katılacak, bir çok yuva dağılacak, bir çok masum çocuk zorluklarla büyüyecektir. Lütfen küçük esnafımızı koruyalım!"dedi. Haber Merkezi

TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER