USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

40’I ÇIKMADAN 40 PROJE

07-04-2017

Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olduğu yıllardan tanıdığımız Mustafa Doğan Karacoşkun Hoca’mızın bizde bırakmış olduğu intiba budur. Dileğimiz odur ki, İnşallah yanılmayız. Rabbim bizi ve kendisini utandırmasın.

Sayın Rektör iki gün önce yerel basınla kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi. Benim de gazetecilik hayatımda katıldığım ilk basın toplantısıydı doğrusu. Çok olumlu verimli ve içi dolu bir toplantıydı. Sayın Rektör henüz 37 gündür görevinin başında olduğunu söylemişti, tabiri caiz ise Kilis deyimiyle 40'ı çıkmadan 40 tane proje koyuvermişti önümüze. Bizde Vizyon Havadis Gazetesi olarak ertesi günü manşetimizi 40'ı çıkmadan 40 proje diye atmıştık. Proje detaylarına ilerde gireriz ama daha önemlisi basın toplantısı çok verimli içi dolu ve memnuniyet vericiydi. Anlaşılan Sayın Rektör iyi hazırlanmıştı ve rektörlüğe giden yolda emin adımlarla yürürken atacağı adımları iyi hesaplamış, acil eylem planını hazırlamış hatta orta ve uzun vadeli projeler ortaya koyuyordu, yani backgroundu sağlamdı.

Beni Kilis adına sevindiren en önemli şey Sayın Rektörümüzün samimiyeti, heyecanı ve kararlılığı olmuştur. Sayın Karacoşkun her şeyi bir anda yapamayacaklarını biliyordu. Ellerinde sihirli bir değneğin olmadığının da farkındaydı. Önemli olan bunun bir ekip işi olduğunun farkında olup, istişare ile en önemli işlerin üstesinden rahatlıkla gelebileceğini, toplantıya iştirak eden kurmaylarından ve danışmanlarından belli ediyordu. Daha önemlisi sorumluluğunun ve üslendiği misyonun farkındaydı. Yol yokuş yükü ağırdı. Ancak bizi rahatlatan ise genç ve dinamik oluşu ayrıca da vizyonunun buna müsait olmasıydı.

Şuna inanalım yeter ki, Kilis 7 Aralık Üniversitesi’ni Türkiye'de marka üniversiteler arasına sokmanın önünde hiçbir engel kalmamıştır. Yürüyün Hocam yolunuz açık olsun. Şundan emin olabilirsiniz, siz samimiyetinizden, dürüstlüğünüzden ve adaletinizden taviz vermediğiniz sürece tüm Kilis bütün imkanları ile arkanızda olacaktır.