USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

40 YIL ÖNCE KİLİS'İN SORUNLARI (3)

14-04-2022

40 YIL ÖNCE KİLİS'İN SORUNLARI (3)

Geçen yazımızda Kilis'in 40 yıl önce var olan sorunlarının bir kısmını maddeler halinde sıralamış idik. Şehrimizin sorunlarının hangilerinin çözüldüğünün ya da çözülemediğinin bir mukayese ve muhasebesini yapmak amacıyla kaleme aldığımız yazımıza bugün de devam ediyoruz.

       17- Kilis Bölge Trafik İstasyonu, Trafik Müdürlüğü şekline dönüştürülmeli, araçların fenni muayeneleri, ehliyet sınavları ve diğer trafik işlemleri burada yapılmalıdır. Kilis ilçe olmasına karşın nüfus yoğunluğu itibarıyla birçok illeri geride bırakmış. üstelik canlı bir sınır kapısının yakınında bulunması nedeniyle motorlu araç sayısı bakımından da önemli bir rakama ulaşmıştır. Şoförler ve otomobilciler derneğinin araştırmasına göre Kilis'te faal trafiğe çıkan motorlu araç sayısı 9 bini bulmuştur.

           18- Susturucusu çıkarılmış.plakasız ve trafiğe çıkması sakıncalı araçların ana yollarda seyretmeleri önlenmelidir.

          19- Belediyeye ait 4 ayrı yerde bulunan gecekondu arsaları hak sahiplerine bir an önce ruhsat verilerek yaptırmaları sağlanmalıdır.Böylelikle düzenli bir kentleşme sağlanacak, vatandaşın yasal olmayan yollardan sağladığı arsalara yaptırdığı gecekonduların yapılması önlenmiş olacaktır.

           20- Kilis'te yüksek öğrenim kurumları  açılmalıdır.Bununla birlikte Endüstri Meslek lisesine ilaveten elektronik bölümü, Yapı Meslek lisesi,Ticaret Meslek lisesi ve Tarım okulları açılmalı,mevcut öğretim kurumlarından mezun olanların diplomalı işsiz olarak kalmaları önlenmelidir.

          21-Kilis PTT'sinin telefon santral kapasitesi ihtiyaç düzeyinde yeniden yapılması, otomatik sisteme bağlanması ve telex bölümünün kurulması önemli bir ihtiyaç olarak göz önüne alınmalıdır.

         22- Kilis'te Küçük Sanayi Sitesi yoktur. Mevcut sanayi sitesinin gerçekleştirilmesi ile kentin çeşitli yerlerinde dağınık şekilde çalışan işyerleri bir arada toplanmış olacak, iş sahipleri oradan oraya dolaşarak mağdur olmayacaktır.

        23- Şehir içindeki bozuk yollar yapılmalıdır.

                                              (devam edecek)

Kalın sağlıcakla

Cahit Faruk İslamoğlu