USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ARTIK YETER! HAKKIMIZI YEDİRTMEYECEĞİZ

15-11-2021

ARTIK YETER! HAKKIMIZI YEDİRTMEYECEĞİZ

Bir takım düşünün her sezon makus talihini değiştirmek için yola çıkmış olsun.

Bir takım düşünün Şehrin psikolojisinin değişmesi için her maçından galip gelmek ve şampiyon olmak için çabalasın.

Son 13 sezondan beri bir üst lige çıkmak için şansını zorlayan ve her sezon ciddi bir yapılanma ile sezona giren Kilis Belediyespor’da saha içerisinde hakkının yenilmesi sıkıntı oluşturmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz sezonlar içerisinde oynanan müsabakalarda saha içerisinde nasıl haksızlıklarla karşılaştığımıza taraftarlarımız başta olmak üzere herkesler şahitlik etmişti.

Kendimizi bu kararlar karşısında teskin ederek futbolda bu tür kararlar olabilir yapacak bir şey yok diye. Bu tür kararlar hep sümenaltı edilir arkasına düşülmez ve lobi oluşturulmazdı.

Bu sezon yani 2021-2022 sezonuna Kilis Belediyespor sezona iddialı bir şekilde girdi. Yine sezona iddialı bir giriş yapan ve şampiyon olmak isteyen bir diğer takım ise Gaziantep Ankasspor.

İşte bu iki takımın bu Pazar günü Gaziantep Aktoprak stadında müsabakası vardı. Müsabaka için Kilis Belediyespor’da moral ve motivasyon üst seviyedeydi.

Bütün futbolcular, Teknik heyet ve Yönetim maçtan galibiyetle ayrılacaklarına inanmışlardı.

Tabi maç saatinden önce yapılan tüm hazırlıkların ardından müsabakaya hakem düdüğü ile başlandı.

Kilis Belediyespor daha ilk dakikalarda atak futbolu ile rakibine futbol oynama hakkını pek vermedi. Maçın ilerleyen dakikalarında Kilis Belediyespor ataklarına daha sıklık vermeye başladı. Sakatlanan Kilis Belediyespor’lu forvet oyuncusu Emre Özden’den sonra saha içerisinde sistem değişikliğine giden İbrahim Katırcı Ali Kurt’u forvete çekti

Hızlı ve süratli futbolu ile Ankasspor defansını zorlayan Ali Kurt bir pozisyonda yerde kaldı.

İşte kıyamette bundan sonra koptu.

Şimdi dünyanın hangi ülkesinde, Hangi liginde futbol oynanırsa oynansın kaleyi karşısına almış ve gole giden bir futbolcuya arkadan yapılan faul’ün karşılığı nedir?

 Futbol literatüründe böyle bir pozisyon olduğunda bariz gol şansından dolayı hakem direk olarak defans oyuncusuna kırımıza kart gösterir ve serbest vuruşa karar verir. Burada yapılan kasti faulu görmeyen üzerine itiraz eden Kilis Belediyespor’lu futbolculara sarı kart göstermek Kilis Belediyespor’un hakkının yendiğinin göstergesidir.

Bir diğer pozisyonda ise ceza sahası içerisinde yandan gelen topta Ankasspor defans oyuncusunun yine bariz bir şekilde kolları ve elleri açık bir şekilde topa temas etmesi net penaltı olması lazım gelirken maçın yine orta hakemi tarafından maçın devam ettirilmesi hiçbir akıl ile ifade edilemez.

Geçtiğimiz sezonlarda Elazığ Yolspor, Dersimspor, 44 Malatyaspor, Malatya Yeşilyurtspor, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor, Sivas Şarkışlaspor daha burada yazacağım birçok takımın maçlarında Kilis Belediyespor sahada kıtır kıtır doğranmıştır. Hakları yenmiş ve gasp edilmiştir. Hakemlerin vermediği penaltılar, ofsayt gerekçesi ile sayılmayan golleri, verilmeyen kırmızı kartlar. Daha say sayabileceğin kadar.

Artık yeter!

İsyanımız hakkımızın gasp edilmesinedir. Emeğimizin çalınmasınadır.

Kimse Kilis Belediyespor’un alnının teri ile oynayamaz. Kim olursa olsun saha içerisinde mücadele eden futbolcularımızın emekleri bir şehrin umutları yok sayılmamalıdır.

En bariz bir şekilde az önce yukarıda saydığımız iki pozisyonda gol bulsaydık maçı en az 5-6 sıfır bitirebilirdik.

Ancak buna müsaade edilmedi.

Unutmadan;

Kilis Belediyespor Kulüp Başkanı Ahmet Günay  ile beraber Hakem odasına girerek “Sizlere başarılar diliyoruz. Ne bize ne onlara düdük çalmayın. Saha içerisinde ne görüyorsanız onu çalın. Kazanan hakkı ile kazansın” dedik. Ama maalesef söylediklerimiz nafile idi. Maç boyunca hakem kararlarından dolayı saç baş yolduk.

Son olarak diyorum ki; Geçtiğimiz sezonlarda takımımızın hakkı bir şekilde gasp edilmiş olabilir. Vallahi kusura bakmayın. Bu sezon hakkımızın yedirilmesine asla ama asla müsaade etmeyeceğiz.

 Bunun için ne gerekiyorsa yağacağız ve Hakkımızı asla yedirtmeyeceğiz.

Hamza Özkaya