USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AŞI KARŞITLIĞI

24-08-2021

AŞI KARŞITLIĞI

Aşı karşıtlığında işler her gün biraz daha çığırından çıkıyor. İnsanların kişisel fikrine saygı duymakla birlikte toplumun genelini etkileyecek olan seçimlerde daha dikkatli olunması gerektiğini kanaatindeyim. Devlette aynı kanaatte olmuş olacak ki aşı yapılmayanlara PCR testi zorunluluğu getirerek toplum ile aşı karşıtları arasına bir bent örmeye çalışıyor.

Yoğun bakımda yatan ağır hastalar ile ilgili her gün uzmanlar konuşuyor. Yoğun bakımlarda yatanların bir çoğu aşı olmayanlar, sonra birinci doz aşı yapılıp ikinci dozu yaptırmadan koronaya yakalananlar, daha daha sonra ise iki dozu da yapılıp ikinci dozun üzerinden 15 gün geçmeden hastalığa yakalananlar var. Veriler net bir şekilde şunu gösteriyor; "Aşı, korona nedeniyle ölüm ile aramızda ciddi bir duvar oluşturuyor" Aşı olup korona olan yok mu? var. Hastalıkları daha hafif geçiyor. Aşı olup ölen yok mu? var. Fakat genel rakamlar bu ölümlerin aşı olmayanlara karşı çok daha az olduğu gösteriyor.

Aşı ile ilgili eleştiriler, komplo teorileri, iddialar havada uçuşuyor. Bilimsel karşılığı bir çoğunun yok. Bilimsel karşılığı olan kalp kası iltihaplanması yaptığına yönelik veriler var. Tıpta yer alan kar/zarar dengesi gözetildiğinde bu riskin göze alınması daha makul bulunuyor. Aşı karşıtlarının bir çoğu korona diye bir hastalık yok diyen kişiler. Yani tedaviyi kabul ettirebilmek için önce hastalığın varlığını kabul ettirmek lazım.

Ne ilgisi var diyeceksiniz ama aşı karşıtlığı ile ilgili ne zaman bir şeyler okusam aklıma Coca-Cola geliyor.

Buradan kalkın dünyanın öbür ucuna gidin Coca-Cola bulursunuz. Medeniyetin ulaştığı her yerde aşı yoktur ama Coca-Cola vardır. Formüllerini ticari sır olduğu için açıklamayı yıllardır ret ediyorlar. Formüllerinde kokainden ayrıştırılmış kokain yapraklarını kullandıklarına dair çok ciddi iddialar var. "Bu gizli formülün içerisinde ne var açıklansın yoksa içmiyoruz!" diyerek Coca-Cola karşıtı olan bir grup görmedim. İçmeyen içmiyor ama binde bir. Fakat aynı hassasiyet aşıya karşı gösterilmiyor.

Korona diye bir hastalık var. Her gün biraz daha büyüyor. Karşısına tek tek çıkarsak eli güçleniyor. Eli daha fazla güçlenmeden topluca aşı yaptırıp bıçakla keser gibi bu hastalığı hayatımızdan kesip atmamız gerekiyor.

Son olarak, ülke olarak aşılamada çok ciddi düzeylere ulaştık.  Aşıyı temin edip getiren devletimize ve hastalığın ilk aşamasından bu yana önce hastalarımız ile ilgilenen sonra ise aşılama sırasında büyük efor sarf eden sağlık çalışanlarına sonsuz teşekkürler.

Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

A. Haşim Özyurt

hasimozyurt@gmail.com