USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BEN SEÇİMİMİ YAPTIM!

17-03-2023

BEN SEÇİMİMİ YAPTIM!

Birkaç gündür gündemden kopuğum, hatta bazı aramalara dönüşte yapamadım hakkınızı helal edin. Depremde ailesini kaybetmiş çocuklarımıza ulaşmaya çalışıyorum. Aslı-Aktürk Pehlivanlar önderliğinde 98 IŞIK lisesi mezunu bir grup güzel insanla, o çocuklar arasında köprü olmaya çalışıyorum.

Seçimler, aday adaylıkları, siyaset, zemin yoklamaları vs. Hiç ilgi çekici gelmiyor. İlgimi başka şeyler çekiyor.

Kerem var mesela, çok ilgimi çekiyor!

5 Yaşında çok yakışıklı bir delikanlı. Annesini, babasını, kız kardeşini Nurdağın'da kaybetmiş Kerem. Kilis'e gelip amcasının yeni evladı olmuş, ana sınıfına başlamış, kocaman gülümsemesi ile hayata meydana okuyor. Kerem'e burs sağladık, daha çok boyama kitabı alabilsin ve daha kocaman gülümseyebilsin diye!

Sude Nur var mesela..

Annesini, babasını, ablasını kaybetmiş. Ankara'ya gidip dayısına sığınmış. Tıp fakültesi 3. sınıf öğrencisi. Sude Nur tıp eğitimini tamamlasın ve iyi bir doktor olsun diye seferber olundu. Sude Nur iyi bir doktor olacak, acılarını yüreğine gömecek ve başka acılara merhem olacak.

Başka?

Berkay var. Yaşam enerjisi dolu bir genç. Berkay babasını kaybetmiş, ailesi ile birlikte yakınlarının evine Mersin'e gitmiş. %50 burslu özel bir okulda iç mimarlık okuyor. Okul parasını ödeyemem herhalde deyip eğitimini bırakmayı düşünüyordu. Sen onları düşünme denildi Berkay'a. Hayallerinin peşinden gidecek Berkay, rahmetli babasının mezun olmasını istediği Berkay mezun olacak.

Ömer Asım var birde. Bir görseniz! 3 Yaşına girmek üzere. Annesini, ablalarını ve bir abisini kaybetti. Olay anında görevde olduğundan evde olmayan babasına Allah bağışladı onu. Babasına sımsıkı sarılıp kocaman bir delikanlı olacak Ömer Asım. Şimdi kreşe gitmeli.. Ömer Asım kreşe gitsin ve oyunlar oynasın diye tüm masrafı karşılandı.

Daha?

Onlarca çocuğumuz oldu böyle! Çoğu bağışçıya teşekkür ettim çocuklarımız adına, lütfen teşekkür etme dediler. Etmeliyim dedim, insanlığın tam bitti denildiği yerden, yeniden filizlenmesini sağladığınız için teşekkür ederim!

Seçimler mi?

Ben seçimimi yaptım!

Memlekete hayırlısı olsun..

A. Haşim Özyurt

hasimozyurt@gmail.com