USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ERBAKAN HOCAMA...

06-09-2021

ERBAKAN HOCAMA...

Erbakan Hocam, ruhaniyetinize bazı bilgileri acizane olarak arz etmek istiyorum.

Hocam, Amerika ve İsrail’e açıktan kafa tutan İran’da bazı olaylar meydana geliyor.

İki de bir Amerika’nın casus uçaklarını düşürmeyi başarıyor. Bazılarını da kendi topraklarına indiriyor. İnsansız hava araçları teknolojisinde Amerika’ya hep meydan okuyor. Geçenlerde Amerika, bu konudaki teknolojilerinin daha üstün olduğunu ispat edercesine, bu defa hayalet uçağını kullanmış. Yani radara yakalanmayan insansız hava aracını göndermiş. İran ise bu hayalet uçağı tereyağından kıl çeker gibi kendi topraklarına indirmiş. Geçenlerde basına gösterdi. Amerika bir anlamda rezil oldu. İşin enteresan tarafı da İran bu konuda her başarı gösterdiğinde, nedendir bilinmez, sizin vefatınızdan az önce İran’a yaptığınız ziyaretin görüntüleri ve detayları gündeme geliyor. O ziyaretinizde yaptığınız teknoloji konulu açıklamanız medyaya düşüyor.

Hocam, hatırlarsınız 28 Şubat’tan sonra sizin Aselsan ile irtibatlarınız engellenmişti. Bunun üzerine de siz, mecburen İnsansız Hava Aracı Teknolojisi’nde Aselsan’ı yönlendirme şansınız kalmadığından, özel sektör ile irtibatlar kurup, onları bu teknoloji için bilgilendirme ve kontrol etme mecburiyetinde kalmıştınız. Yıllar süren çalışmalar sonunda siz de hayattayken İHA’ların üretimi sizin kontrolünüzde gerçekleşmişti. O yıllarda siyasi iktidar sizin eserlerinize destek verip geliştirmek ve ülkemizin ihtiyacı için kullanmak yerine, İsrail’in Heronlarını tercih etmiş, sizin ürünlerinizi ihaleye bile sokmamıştı. Heronların ve müteakip Amerikan malı Predatörlerin ülkemiz savunmasına fayda yerine zararlar getirdiğini siz de görmüştünüz.

Hocam vefatınızdan sonra, şükürler olsun ki, siyasi iktidar artık mecbur kaldığından mıdır, uyandığından mıdır bilinmez, sizin eserlerinizin geliştirilmesi için gerekli desteği vermeye başladı. O günden bugüne sizin İHA teknolojinizi takip eden o özel firmanın teknik kadrosu, işin hakkını vererek büyük çalışmalar yürüttüler. Ortaya çok başarılı sonuçlar çıktı. Türkiye teknolojisinin yüz akı olmayı başardı bu teknik kadro. Çıkan ürünlerin her birine sizin isminizi koymayı ihmal etmediler. Bugün ülkemizi ziyaret eden üst düzey yabancı temsilciler, bu teknolojiyi yerinde görme ihtiyacı duyuyorlar ve görüyorlar.

Geçenlerde ülkemizin Cumhurbaşkanı’nın da bulunduğu bir ortamda, çok konuşması dışında hep alkışladığımız ve bu kadronun önderliğini üstlenmiş olan bir teknik adam, sizin hayatta olduğunuz süreçte devleti temsil edenlerce nasıl engellendiğiniz konusunda bir iki küçük örnek verdi. O dönemdeki Savunma Sanayii yetkililerinin kendilerini nasıl olumsuz etkilemek istediklerini ve bu işlerle uğraşmamaları konusunda üstü kapalı nasıl tehdit edildiklerini anlattı. Tıpkı siz otomobil üretimi için harıl harıl çalışma yaptığınız yıllarda, bundan vazgeçmenizi ve Türkiye’nin şeftali yetiştirmekle meşgul olmasını önerdikleri örnekte olduğu gibi. Hocam inanır mısınız bilemem ama böyle yıllarca sizin teknolojinizi engelleme çabasında olduğu açıklanan yetkililer hakkında kimsenin gıkı çıkmadı, çıkacağa da benzemiyor. Demek ki o engelciler bu cesareti yukarılardan alıyorlarmış.

Hocam savunma sanayisi başta olmak üzere, ne zaman bir yenilik konuşulsa, kamuoyu hemen sizin hayallerinizden ve örneklerle anlattığınız teknolojilerden bahsediyor. Çoğunda şu kanaat oluşuyor:

“Bu Erbakan zamanında ipuçlarını verdiği bu teknolojileri birilerine emanet edip hayata geçirilmesi için yönlendirmiş olmalı ki, bir bir gerçekleşiyor.” Ama Hocam sizin zaman zaman özel toplantılarda bizlere bahsettiğiniz bu teknik icatların daha yüzde biri bile konuşulamıyor. Konuşulanlar konusunda size ve çizdiğiniz yola ihanet edenler bile zoraki de olsa teknolojilerinize hayranlık gösteriyor gibi davranıyorlar.

Hocam size rahmet olsun, üzülerek bildiriyoruz ki, bizim kuşak dahil, şu anda yaşayan kuşaklar sizi hâlâ gerçek anlamda anlamış değiller. Sizi anlayamayanlar ise çizdiğiniz yolda yürüyen ve bıraktığınız ödevleri hayata geçirme derdinde olan Saadet Partisi’ni de anlayamıyorlar.

Bu yüzden hâlâ 20 yıllık bir çıkmaz sokaktan dönüp geri gelirken başka çıkmaz sokakları cadde zannediyorlar.

ÇİZMEDEN YUKARI ÇIKMAK

Teknik seviye yükselir mi,

Hiç yazıp çizmeden, yukarı?

Teknik seviye düşük ise,

Çıkarmazlar çizmeden yukarı...

Ekrem ŞAMA