USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kalabalığı, kahvaltılı programları ile Hasan Kara

23-05-2023

Kalabalığı, kahvaltılı programları ile Hasan Kara

Şahsen kendisi ile hiç bir ortak yanımız söz konusu değildi. Fazla tanış değildik.

AK Parti il Başkanlığı , Milletvekilliği ve Belediye Başkanlığı döneminden kendisini ancak tanıyoruz bir muhabbetimiz yok.

Basın sektörüne atıldıktan sonra siyasiler ile yakın temasımızla birlikte Hasan Kara ile de yollarımızın keşismesine neden oldu.

Geçmişte hakkında çok şeyler söylenilmiş, çok konuşulmuş, takdir edilmiş, eleştirilmiş, yanlış yaptıkları, doğru yaptıklarını hep duymuşluğumuz ve kulaklarımız ile şahitlik etmişliğimiz vardır.

Belediye Başkanlığından sonra kah Ankara’da kah İstanbul’da zaman zamanda Kilis’te olduğunu kamuoyundan ve kulislerden aldığımız bilgiler ile duyuyorduk.

Benim kendisiyle görevde olduğu süreçte herhangi bir işimin, herhangi bir talebimin olmadığını ayrıca belirtmek isterim.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. Tura kalmasından sonra Gaziantep’e seyir halinde iken telefonum çaldı. Telefonun ucunda kendisinin olduğunu söyleyen Hasan Kara bir basın mensubu olarak gerçekleştirecekleri programa beni davet ediyordu.

Tabikide nezaketen kendisine katılabileceğimi programı takip edebileceğimi belirttim.

Gerçi Esnaf ziyaretinde sağlık gerekçelerimden dolayı bulunamadım. Ancak Cumhuriyet Caddesi üzerinde sabah saatlerinde daveti üzerine vermiş olduğu kahvaltıya katılma fırsatım oldu.

Kahvaltılı programda şahsıma yakın ilgisi ile karşılaştım. Kilis’in geleceği ile ilgili söylediklerinin yanından 28 Mayıs seçimlerinin ne denli önemli bir seçim olduğundan bahsetti.

Elebette karşılıklı fikir itaatisinde bulunduk. Geçmişte yapılanlar, yapılamayanlar,yapılmak istenilenler hakkında görüş ve düşüncelerimiz oldu.

Kahvaltılı programda dikkatimi çeken bir husus ise, caddeden geçen herkese ismi ile hitap ederek kahvaltı sofrasına davet etmesi oldu.

Farklı bir üslup ve tarz ile insanlara cana yakın candan bir sohbet havasını hemen oluşturuyor.

Kızmıyor,sinirlenmiyor, bıkmadan usanmadan görüştüğü vatandaşlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için destek istiyor. Ayrıca gördüğü herkesi hemen kahvaltı sofrasına ısrarla davet ediyor.

Esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde ise çok ciddi bir katılımın olduğunu sosyal medya hesaplarından canlı yayın yapan kanallarımızdan bizatihi izledik takip ettik.

Kilis’te son dönemlerde bir araya gelemeyen kalabalığı Hasan Kara tek nefeste toplayabilmişti.
Esnafların sıcak ve samimi karşılamaları, vatandaşların kendisine yakın ilgisi Hasan Kara’nın geçmişte gönül köprüleri kurmasının bir neticesi olarak ortaya çıkıyor diye düşünüyorum.

Hasılı Kelam Hasan Kara galiba seçim gününe kadar Kilis’te kalacak ve Cumhurbaşkanına destek istemeye devam edecek.

Daha yeni tanışıyoruz! Ne bileyim yeni küpün suyu soğuk olurmuş.. Aklıma geldi böyle bir yazı yazdım...

Osman Zahteroğulları