USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KİLİS PTT  MÜDÜRLÜĞÜNDE NELER OLUYOR?

26-05-2022

KİLİS PTT  MÜDÜRLÜĞÜNDE NELER OLUYOR?

Aslında uzun zamandan beri yazmak istediğim konulardan birisi Kilis PTT il Müdürlüğünde baş döndüren olayların gelişmesi.

Malum Ramazan ayı içerisinde daha önce işten çıkarılmış olan insanların feryatlarına şahitlik ettik. İşten çıkarılmış işleri ellerinden haksız bir şekilde alınmış olan emekçi kardeşlerimizin elbette haklarını bu sütunlardan aramak bir gazeteci olarak hatta objektif bir gazeteci olarak kamusal hakkımızdır diye düşünüyoruz.

Kilis PTT Müdürlüğünde Ramazan ayı içerisinde bir intihar girişimi söz konusu oldu. İntihara girişen kişi bizim bildiğimiz yaptığımız araştırmalar ve yine yaptığımız görüşmeler sonucunda namuslu, dürüst, ahlaklı,terbiyeli yalnızca işine odaklanmış ve işi için fedakarca çalışan birisi.

İntihar girişiminde bulunan kişi için psikolojik, sinirli, ne yaptığını bilmeyen diye ötekileştirmek haysiyet cellatlığıdır.

Hak haklının en mukaddes malıdır der şair, bu minval üzerine haklı olan bu kardeşimiz haksızlığa uğramıştır diye düşünüyoruz.

İntihar girişiminde bulunan kişinin söyledikleri asla yenilecek, yutulacak,sümen altı edilecek veya süpürülüp çöp sepetine atılacak cinsten asla değildir.

İntihar girişimine kalkışan haksızlığa uğrayan ismi M.G olan kişi o gün neler söylemişti gelin hep beraber hatırlayalım;

"Ben 12 yıldan beri PTT Baş Müdürlüğü’nde çalışıyorum. Bu kurumda Müdür tarafından ciddi anlamda yolsuzluklar yapılıyor. Kendisine kaç sefer haksızlık ve hukuksuzluk yapılmaması gerektiğini söyledim. Benim kafamı kessenizde ben doğrulardan başkasını söylemem. Elimde görüntüler var aldığımız kayıtlar var. Bana önemli evrakları usule uygun olmayan bir şekilde imha etmemiz için talimat verdi. Ben elimde ki bilgi ve belgelerin hepsini Ulaştırma Bakanlığı’na ve PTT Genel Müdürlüğü’ne ulaştırdım. Ama oralardan hiç bir netice alamadığım gibi bize “siz ne yaparsanız yapın benim Ankara'da adamım var” dedi. Görüntüleri kayıp ettiriyor, sildiriyor. PTT içerisinde hiç kimse rahat bir şekilde çalışamıyor, çalışanlara mobbing uyguluyor. Biz haksızlıklara hukuksuzluklara karşı çıktığımız için 3 taşeron işçisi işten çıkarıldık. Ben çocuğuma akşam bir ekmek dahi alamıyorum. Bu Ramazanlık günü mübarek günde bayrama yakın işten çıkarıldık. Ben işsiz kaldım, işim yolsuzluk yapan birisi tarafından elimden alındı. Adalet istiyorum, hakkımı arıyorum bunlar olmazsa kendimi öldürmek istiyorum."

Eğer bu iddialar doğru ise ve hala bir şeyler yapılmamış ise demek ki eksik veya yanlış giden bir şeyler vardır demektir.

M.G ikna edilerek belki intihardan vazgeçirildi ama sonucunda neler yapıldı.

Bu arkadaşlar işlerine geri döndüler mi?

-Hayır dönmediler.

Peki dönecekler mi?

Bilinmiyor.

veya

Atfedilen ithamlara maruz kalan mevcut müdür hakkında Bakanlıktan, Genel Müdürlükten veya Valilikten herhangi bir işlem yapıldı mı?

-Bilmiyoruz.

Galiba bu soruları Kamuoyu adına sormamız en doğal hakkımızdır diye düşünüyorum.

PTT il Müdürü kendisine isnat edilen suçlamaların hiç birine hala kamuoyu adına bir cevap vermediği gibi kendisi ile görüşmek isteyen gazetecileri de kapıdan içeri almadı.

M.G Bakanlıktan görüştüğünü konu üzerinde çalışmaların olduğunu siyasilerinde bu konu üzerine yoğunlaştıklarını belirtiyor ama ortada elle tutulacak bir gelişmenin olmaması merak konusu olmaya devam ediyor.

Hakkın ve Adaletin tecelli etmediği bu durum ne ile izah edilecek. İşten çıkarılan bu gariban emekçilerin hakkını kim nasıl savunacak. Bunlarda  bilinmiyor.

Bir gazeteci olarak bu olayın her zaman takipçisi olacağımızı ve bu olayın peşini sonuna kadar bırakmayacağımızın bilinmesini isteriz.

Burada işten çıkarılan ve haksızlığa uğrayan emekçiler asla yalnız değildirler.

Yine bir gazeteci olarak Devletimizden ricamız Devletimize düşen Bakanlığımıza düşen çözüm konusunda hemen şimdi bu işe bir çözüm bulması ve emekçi kardeşlerimizin fakatsız, amasız ve lakinsiz işlerine iade edilmesidir.

Son söz;

Eğer,hukuksuzluk ve adaletsiz bu şekilde cereyan etmeye devam ederse devletimizin her kurumunda bu tür adaletsizlikler söz konusu olursa emekçi kardeşlerimiz ve çalışanlarımız haksızlığa uğrarsa ciddi sıkıntıları beraberinde getirir.

Gelin Kilis PTT Başmüdürlüğünde bu Adaletsizliğe ve Hukuksuz bir şekilde işten çıkarılmaya el birliği ile son verelim...

Osman Zahteroğlu