USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KİLİS'TE HIRSIZLIK HAD SAFHADA              

07-05-2022

KİLİS'TE HIRSIZLIK HAD SAFHADA              

Devletimiz vatandaşların can ve mal güvenliğini  anayasal teminat altına almıştır.Çünkü can, korunması gereken birinci unsur iken, onun yongası durumundaki mal da  korunması gereken ikinci önceliği taşımaktadır

Çok şükür can güvenliği konusunda Türkiye'de ve Kilis'te önemli bir problem yaşanmazken aynı şeyi mal güvenliği konusunda söylemek maalesef mümkün görünmemektedir. Her gün haberlerin önemli bir kısmı hırsızlık olaylarına ayrılmakta,insanlar  hırsızlık  olaylarını hayretle ve endişeyle izlemekte,bu işin daha nereye varacağı hususunda derin bir kaygı duymaktadırlar.

  Kilis'te de hemen her gün öyle ilginç hırsızlık olayları yaşanıyor ki endişeye kapılmamak mümkün değil.. İş öyle çığrından çıkmış ki, mezarlıkların demir parmaklıklarından tutun da,çeşmelerin musluğuna varıncaya kadar aklınıza gelebilecek her şey çalınabiliyor.

 En çok hırsızlık olayları da bağ evlerinden yapılıyor. Elektrik kablolarından sondaj dalgıçlarına, su hortumundan demir mangala kadar her şey çalınabiliyor. Hatta bazı bağ evlerinin tamamen soyulup iskelet haline getirildiği gözleniyor.

 Yakın zamanda kablo hırsızlarının azizliğine biz de uğradık.Zeytinliğimizin  sondajına gelen elektrik kabloları meçhul hırsızlar tarafından çalındı.Olayı emniyet güçlerine bildirip ilgili tutanağı alabilmem ise  tam 4 saatimi aldı.Çalınan malımıza mı yanacaksınız,şikayet için gittiğiniz emniyetteki boşa giden saatlere mi? Bu da sizi canınızdan gezdirmeye yetiyor. Mağduriyetimizi anlatabilmeniz bile bir mesele olarak karşınıza çıkıyor...

 Peki sorunun kaynağı ne? Ve bu sorun nasıl çözülecek? Kimine göre uyuşturucu kullananların artması, kimine göre ekonominin bozulması,kimine göre ahlaki değerlerin dejenere olması, kimine göre ise cezaların caydırıcı olmaması, kimine göre hurdacıların denetlenmemesi.

Ya da bütün bu sayılanların hepsi...

Biz bir vatandaş olarak akşamları canımız ve malımızdan emin olarak uyumak istiyoruz.Sayın milletvekillerimizden,milletimizin canını yakan bu konuya ehemmiyetle eğilmelerini, yüksek sesle Meclis'te dile getirmelerini önemle bekliyoruz.Adalet Bakanlığımızdan hırsızlık olaylarını minimum seviyeye indirecek  gerekli kanuni  değişiklikleri yapmalarını acilen bekliyoruz. Devletimizin  bu güç ve kudrete sahip olduğuna inanıyoruz.Aksi halde güven bunalımı olumsuz neticeler meydana getirebilecektir.

Cahit Faruk İslamoğlu