USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

      KİLİS’TE TÜRES RÜZGARI

04-08-2022

      KİLİS’TE TÜRES RÜZGARI

          Geçtiğimiz iki gün içerisinde Türes (Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği)Genel Başkanı Sn. Ramazan Bingöl’ü Kilis’te konuk ettik.

          Türes Kilis Şube Başkanı Erdoğan Aktaşın girişimleriyle gerçekleşen bu ziyaret ,Kilis Valiliği ,Kilis Belediye Başkanı ,Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Esnaf Odaları Başkanı ile karşılıklı verimli görüşmelere sahne oldu.

         Bu programın  amacını, Kilis’in turizm açısından geliştirilmesi, turizm şirketlerinin Güneydoğu Anadolu'da ziyaret edilecek destinasyonlarına Kilis‘in de alınması ,ayrıca her yıl periyodik olarak düzenlenmesi planlanan “Kilis Lezzetler Festivali’"nin temellerinin atılması olarak özetleyebiliriz.

          Türes Genel Başkanı Ramazan Bingöl beyefendi yaptığı her görüşmede bölgedeki bir çok ilin Gaziantep başta olmak üzere Adana, Hatay ve  Şanlıurfa’nın geleneksel lezzet festivalleriyle  adlarını duyurabildiklerini örnekleri ile anlattı.Ayrıca en yakın komşu ilimiz Gaziantep’in dezavantaj değil,avantaj olması gerektiğini ve Gaziantep’e gelen bir çok yerli ve yabancı turistin yapacağımız birtakım altyapı çalışmaları sonucunda Kilis‘i de ziyaret edebileceklerini belirtti.

Ramazan Bingöl, eğitime kendimizden başlamamız gerektiğini,tüm lokanta ve restoran işletmelerinin çalışanlarının gerekli eğitimlere tabi tutulmalarının şart olduğunu,  Kilis Belediyesi'nin tahsis edeceği bir konağın Mutfak Sanatları Merkezine dönüştürülmesi ile gerekli tüm eğitimlerin burada yapılabileceğini belirtti.

          Kilis Türes yönetim kurulu üyelerinin işletmelerini ziyaret ederek Kilis mutfağını yakından tanıma fırsatı bulan Ramazan Bingöl ,Kilis mutfağına hayran kaldığını, mükemmel lezzetlerin olduğunu, ancak tanıtımının eksik kaldığını ve bu konuda ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi,

Ayrıca yapılması planlanan festival konusunda tarih belirlenerek çalışmaların şimdiden başlatılması gerektiğini belirtti.

          Türes yönetim kurulunda benim de bulunmam dolayısıyla Şekeroğlu Group üretim tesislerinde incelemeler yapan Genel Başkanımız Ramazan Bingöl beyefendi tesislerimize hayran kaldığını, Kilis için Şekeroğlu markasının büyük bir şans olduğunu,bu markanın sadece yurt içinde değil dünyanın birçok ülkesinde ürünlerini pazarlayabildiğini ve örnek alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

          Son olarak bu program esnasında İlimizin tarihi yerlerinin gezilmesinde rehberlik eden ve çok detaylı bilgilendirmeler yapan İl Kültür ve Turizm Müdürümüz  Sn. Cuma Özdemir’e Kilis Türes yönetim kurulu adına teşekkür ederiz.

Necmettin Şekeroğlu