USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

MEHMET ZAHİT KOTKU'DAN(KS) MÜSLÜMAN GENÇLERE İMANINIZI HAREKETE GEÇİRİN!

15-08-2021

MEHMET ZAHİT KOTKU'DAN(KS) MÜSLÜMAN GENÇLERE İMANINIZI HAREKETE GEÇİRİN!

Bismillahirrahmanirrahim;

Her işin ve her hayrın başı imandır. Allah’a Müslümanların inandıkları gibi inanmadıkça kişinin hiçbir hayrı ve ameli kabul edilmez. Onun için ilk önce imanı iyi öğrenmeliyiz. İman, Allah’ın varlığına, birliğine ve bütün isim ve sıfatlarına tam bir ihlâsla inandıktan sonra, emir buyurduklarını yapmaya çalışmak ve yapma dedikleri yasak, günah ve haramlardan sakınmakla kemale erer. Böylece insanlığa faydalı ve cennete aday bir insan haline gelinir.

Kötü arkadaşlardan uzak durun!

Ne kadar iyi olursan ol! İstersen evliya ol. Arkadaşın kötüyse yoldan çıkarsın. Çünkü insan hangi cemiyetin insanları ile beraberse o cemiyetin huyları farkında olmadan ona da geçer. O nedenle siz daima iyilerle birlikte olun. Gördüğünüzde sizlere Allah’ı hatırlatan, konuşması ilminizi arttıran, ilmi ahireti düşünmenize yarayanlarla beraber olun!

Günahlardan çokça kaçının!

Bilin ki, büyük yangınlara sebep olan bir küçük kıvılcımdır. O yüzden günahın küçüğünü de hafife almayın! Ömrünüzü günahlarla zayi etmeyin! Gözüne hâkim olamıyor gözü istediği şeye bakıyor. Sözüne hâkim olamıyor, istediği gibi konuşuyor. Kulağı da her şeyi dinliyor. Nefesi de boşa gidiyor. Bu adamın ömrü zayiattır. En büyük zaiyat!

Boş işleri terk edin!

Boş lüzumsuz yere çok konuşmayın. Diliniz sürekli Allah’ı zikretsin. Gönlünüz de Allah ile olsun. Konuşacağınız vakit muhakkak hayır söyleyin. Siz şeytana ancak bu yolla galip gelirsiniz.

Hedefiniz Allah’ın rızası olsun!

Unutmayın! Ne dervişlikte, ne şeyhlikte, ne imamlıkta iş yok. İş Allah’ın rızasını kazanabilmektedir. İş Allah’a kul olabilmektir. Zengin olmak hüner değil. Bilgin olmak hüner değil. Hüner Allah’ın sevdiği biri olabilmektir. İşte bu nedenle asla takvayı elden bırakmayın. Her halinizde Allah’ın sizinle beraber olduğunu unutmayın! Sürekli Allah’ın rızasını kazanmaya çabalayın! Allah’ın rızası ise, az, fakat devamlı ibadetle ve günahlardan kaçarak kazanılır.

Önce ruhunuzu besleyin!

Cesedi beslemek hüner değil. Ruhu beslemek hünerdir. Ruhu beslemek de ancak azimetle ve amelle olur. Zikirle meşgul olmak ruhu son derece kuvvetlendirir. Bu sayede nefis arzularına eremediği gibi ruha teslim olmaktan başka çare de bulamaz. Bu suretle de nefsin elinden kurtulunmuş olur ve nefis ıslah olur.

Unutmayın! Et ve kemikte değildir insanın kıymeti. Et kemik bütün mahlukatta var. Kedide de var, köpekte de var. Aslanda da var. Bu et ve kemikte değil hüner. Et kemiğin içinde saklanan gönledir/ruhadır itibar. Yüzü kıbleye çevirmek kolaydır ama asıl önemli olan gönlü Allah’a çevirmektir.

Zulümden ve zalimden uzak durun!

Zalimin zulmünü bilerek onunla biraz yürümek bile insanın İslam’ın hakikatinden çıkmasına yeterli olduğuna göre bütün ömrünü zalimlerle geçiren ve zalimlere her bakımdan yardımı dokunan zavallılara ne demek lazım bilmem. Siz tımarhanede olan delilere acımayın! Onlar ahirette sorgu bile görmeyecekler. Asıl akılsız deli; zalimlere ve onların avenelerine yardımcı olanlardır. Çünkü zalime yardım etmek onların işledikleri zulme yardım etmek ve ortak olmaktır.

Uyanık Olun!

Morfin denilen iğneyi vuruyorlar acıyı iptal ediyor. Sonra doktor onu kesip atıyor. Bir de bakıyorsun ki, kol gitmiş, bacak gitmiş ortadan ama haberin bile olmamış. İşte bugün o morfini yemiş durumdayız ki, ne kendimizden, ne etrafımızdan, ne de uzaktaki Müslümanlardan ve acılarından haberimiz yok.