USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Müslüman gençler! Sevginizi nikâhla ispatlayın!

29-07-2022

Müslüman gençler! Sevginizi nikâhla ispatlayın!

Seven sevdiğini harama bulaştırmaz:

Eğer gerçekten seviyorsanız sevdiğinizi flörtle ve nikâhsız birlikteliklerle harama bulaştırmayın! Çünkü Efendimiz (S.A.S.) buyuruyor ki: “Birbirini sevenler için nikâhtan (daha iyi bir çözüm) yoktur.” (İbn Mâce, Nikâh, 1) Sevgi bir iddiadır. O halde bu iddianızı sade bir düğün ve meşru bir nikâhla ispatlayın!

Seven sevdiğini günaha sokmaz:

Eğer gerçekten seviyorsanız sevdiğinizi gizli kapaklı görüşmelerle, ailelerin haberinin olmadığı merdiven altı nikâhlarla, telefon görüşmeleri, sosyal medya mesajları ve WhatsApp yazışmaları ile günaha sokmayın! Eğer gerçekten seviyorsanız sevdiğinizi ilk önce günahlardan ve haramlardan koruyun! Unutmayın! Sevdiğini günahlardan koruyamayanların ve hatta bizzat kendisi günaha sokanların sevgi iddiası, nefsin tatmininden ve hevaya uymaktan başka bir şey değildir.

Seven sevdiğine musallat olmaz:

Seviyorum diye kimseye musallat olmayın. Kimsenin hayatını zindana çevirmeyin. Kimsenin korkularla yaşamasına sebep olmayın. Unutmayın! Gerçek sevgi bazen sevdiğinden vazgeçmeyi de gerektirebilir. Efendimizin (S.A.S.) ashabından Muğis’in eşi Berira kendisinden ayrılmıştı. Fakat Muğis Berira’yı o kadar çok seviyordu ki, sürekli etrafında dönüp duruyor, gittiği her yere gidiyor ve hep ona yakın olmaya çalışıyordu. Bir gün Berira için ağlayan ve gözyaşları sakalından akan Muğis’i gören Efendimiz (S.A.S.), “Ey Abbas, Muğis’in Berira’ya olan sevgisine Berira’nın da ona olan sevgisizliğine hayret etmiyor musun” demişti. En sonunda Muğis, Berira’nın kendisine dönmesi için Efendimizden aracı olmasını istemişti. Efendimiz (S.A.S.) Berira’ya durumu açtığında Berira, “Ya Rasûlallah eğer bu bir emirse başım üstüne ama sadece aracılık yapıyorsanız ben dönmek istemiyorum” demişti. Efendimiz (S.A.S.), “Ben sadece bir aracıyım” diye buyurmuştu. Bunun üzerine Berira Muğis’e geri dönmemişti. Muğis, Berira’nın geri dönmeyi reddettiğini anlayınca artık onu asla rahatsız etmemiş ve etrafında dolaşmaktan vazgeçmişti. (Buhari, Talak, 16)

Seven sevdiğini borç ve faiz bataklığına sürüklemez:

Eğer gerçekten seviyorsanız, sevdiğinizi şatafatlı bir düğün, pahalı bir gelinlik, gösterişli takılar, lüks ve konforlu bir hayat için faize bulaştırmayın! Görsünler, bilsinler, duysunlar ve desinler diye sevdiğinizi el âlem uğrunda borç bataklığına sürüklemeyin. Unutmayın! Gerçek sevgi yük olmayı değil yük almayı gerektirir.

Seven sevdiğinin sevdiklerine hürmetsizlik etmez:

Eğer gerçekten seviyorsanız sevdiğinizin anne-babasına hürmetsizlik etmeyin! Birbirinizin anne-babasına karşı yapacağınız her saygısızlığın ve bu konuda yaşayacağınız her tartışmanın ve kavganın şeytan için bulunmaz bir fırsat olduğunu unutmayın! Eğer aranızdaki sevgi artsın istiyorsanız ilk önce birbirinizin anne-babasına karşı hürmetinizi arttırın. Göreceksiniz ki, sevginiz hem kökleşecek hem de bereketlenecektir. Çünkü anne-baba berekettir.

Seven sevdiğini günaha terk etmez:

Her şeye rağmen nefsinize uyup bir takım günahlara ve hatalara bulaştıysanız bile asla ümitsizliğe kapılmayın! Çünkü Efendimizin (S.A.S.) buyurduğu gibi: “Her insan hata eder ve hata edenlerin en hayırlıları hatalarından dönenlerdir. Tevbe edenlerdir.” (İbn-i Mâce, Zühd, 30) O halde hatalarınızı tevbe ile temizleyin! Allah’ın örttüğü günahlarınızı ve hatalarınızı asla kimseye açıp kendinize şahitler tutmayın. Çünkü umulur ki, Allah bu dünyada örttüğü günahlarınızı ahirette de örter. Sürekli istiğfar edin. Sevdiğinizi de asla günah bataklığına terk etmeyin! Ve unutmayın! Her günahın tevbesi kendi cinsindendir. Bazı günahlar için ise nikâhtan daha temizleyici bir şey yoktur.

Abdülaziz Kıranşal