USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

OLURMU? OLUR

01-05-2021

OLURMU? OLUR

01.05.2021

 Olur mu? Olur, onu ben bilemem!

 Parasal anlamda yokluk çektiğimiz, devletten yeterli destek alınamadığı, herkesin gemisini kurtaran kaptan modunda bir süreci yaşıyoruz. Dinimiz Siyasetin ve ticaretin egemen güçlerinden sorulur oldu.

Siyaset ve ticaret yaparken, çıkar uğruna, dini hep ön planda tuttular. Bu gidişat nereye kadar devam edebilir, insanlar bıçak kemiğe dayanmışken, tencere artık zor kaynarken, işsizlik tavan yapmışken, insanlar gelecekten ümidini kaybetmişken, yurtdışına gitmek başka bir ülkede hayat kurmak isterken, umutlar tükenip canından vazgeçmişken daha nereye kadar gider Allah bilir

Gıda enflasyonu hat safhada !

 Ülkede en büyük sorun hâline gelen gıda enflasyonu, önü alınmaz noktalara ulaşmıştır. Çiftçinin zaten bükülen beli, artık yerlerde sürünüyor. Gıda üretimindeki aksamalar ile birlikte fiyat pahalılığı, hatta kıtlık, yokluk yoksunluk baş gösterebilir! Merkez Banksındaki olmayan para ile gıda alınamaz. Gıda geleceğin stratejik sektörüdür. Gıda güvenliği ve temini, ülkenin beka meselesidir. Gıdasını kontrol edemeyen ülkeler, kontrol edilirler, kitlesel olarak teslimiyet yaşanır. Gıdaya kolay ulaşamamak, toplumda infiale ve yağmalamaya sebep olur.

Gençlere sahip çıkılmalıdır.!

 Her sorun çözülür, her sıkıntının üstesinden gelebiliriz. Parasal sıkıntılar çözülür, maddi kayıplar telafi edilebilir ama adalet, liyakat eşit gelir dağılımı ve adil paylaşım çökerse, gençlerin, umudunu, hayallerini yıkarsanız o zaman kimse düzeltemez.

Liyakatsiz atamalarla, hak etmeyene olmadık yerler ve makamlar verilirse, ayakta kalmak mümkün olmaz. Çürük temeli olan binalar yıkılmaya mahkûmdur. Geleceği, sağlam temeller üzerine kurmak istiyorsanız! Bu günün gençlerine ve gelecek neslinize sahip çıkacaksınız.

Ülkelerin gelecekleri yetiştirdikleri, kaliteli ve vatanperver evlatları ile ancak muasır medeniyet seviyesine ulaşabilir. Yoksa pişman olan, belki siz olmazsınız ama halkınız, pişman ve perişan olurmu?

 onu bilemem.

Sevgilerimle

Turan KAYA