USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ŞAMPİYON OLAMASADA BAŞARILI GEÇEN BİR SEZON

ŞAMPİYON OLAMASADA BAŞARILI GEÇEN BİR SEZON
15-04-2022

Bu sezon çok istediği başarıyı yakalamaya çok yaklaşan Kilis Belediyespor maalesef son haftaya kadar mücadele etse de Mersin'de oynanacak olan finallere katılamamanın hüznünü yaşıyor.

Sezon başından beri aldığı başarılı sonuçlar ile rakiplerin korkulu rüyası olan Kilis Belediyespor'un oynadığı maçları yakından takip eden rakip takımlar, bu sezon Kilis Belediyespor'un herhangi bir takıma takılması konusunda duacı oldular hatta daha ileriye gitmeyelim.

Kilis Belediyespor Kulüp Başkanı Sayın Ahmet Günay ve yöneticileri meselenin farkındalar. Sezon içerisinde her maçta neler yapıldığını gördüler ve izlediler.

Lig bitti artık bundan sonra geride kalan sezonun dersini çıkarmak lazım.

Neler yapıldı?

Ne tür sorunlar yaşandı. Şampiyon olunamamasında ki sorunları ve sıkıntılar nelerdi?

Kaybedilen ve berabere kalınan maçlarda hangi sıkıntılar söz konusuydu?

Maçların hakemleri ne yapmaya çalıştılar?

Yönetimsel ve idari sorunlar nelerdir?

Zamanı geri getiremeyiz. Ama geriye dönerek şampiyon olunamasa da bir durum değerlendirilmesi yapılmalı ve yapılacak.

Başarısız geçen bir sezon söz konusu asla değil. Ancak şampiyon olunmamanın değerlendirmesi de her vicdanda yapılmalı. Yanlışlar ortaya çıkarılmalı.

Kilis Belediyespor bir üst lige çıkmak için her sezon boyunca ciddi bir yapılanma ile yola çıkıyor. Her sezon hayal kırıklıkları var. Pandemi sonrasında bu sezon ligimizi oynatan Federasyon takımları bölgelere ve guruplara ayırdı.

Takım sayısının çok olduğu gurupların çok olduğu bir ligde hatta süper amatörde veya birinci amatörde şampiyon olan takımlar Bal ligine alındı. 165 olan takım sayısı bir anda 275 'e çıktı. Futbolcu transferinde ciddi sorunların yaşandığı ligde Kilis Belediyespor başarı ile mücadele etti.

Her rakibini ezen oyun anlayışı ile sahada yer aldı. Bol gollü skorlar üretti. Maçlardan galip geldi. Ama olmayınca olmuyor işte.

İlk maçtan son maça kadar Kilis Belediyespor takımı yöneticisi ile futbolcuları ile yüreğini sahaya koydu. Kulüp Başkanı Ahmet Günay'ın başarı için can siperane uğraş vermesi inanın sezon içerisinde gözlerden kaçmadı.

Kilis Belediye Başkanı Sayın Servet Ramazan bey'in takımın başarısı için hiç bir fedakarlıktan kaçınmaması görülmeye değerdi.

Yine Kilis'in her sıkıntısında her derdinde karşılıksız, amasız, fakatsız, lakinsiz yanında olan değerli büyüğümüz İstanbul Kilis Vakfımızın değerli Başkanı Yaşar Aktürk Bey'in kulübe ciddi anlamda ekonomik destek sağlaması her türlü takdiri hak ediyordu.

Sezonun başlaması ile birlikte yanına gidildiğinde Kilis Belediyespor denildiğinde spora olan yoğun ilgisi ile karşılaşılan ve maddi destekte bulunan Kilis Valisi Sayın Recep Soytürk teşekkürü en çok hak eden birisi.

Ayrıca bir parantezde bu yıl İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilimiz Sayın İbrahim Bozkurt Bey'e açmak istiyorum.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Sayın Bozkurt tam bir Kilis Belediyespor sevdalısı. Yoğun çalışma temposundan fırsat bularak Kilis'e ve Kilis Belediyespor'a zaman ayırması her türlü takdirin üzerinde. Buna yakinen şahitlik ve tanıklık eden birisiyim. Kilis Belediyespor'un başarısı için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. İnanın bir Kilisli olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilimiz Sayın İbrahim Bozkurt'a teşekkürlerimizi sunuyorum. Sayın Başsavcım iyi ki varsınız.

Buradan ismini sayamadığımız destek olan omuz veren herkese Kilis Belediyespor adına teşekkürlerimizi sunuyorum.

Bir daha söylemek istiyorum; Evet, şampiyon olamadık. şampiyonluk şansımız bu yılda kaçtı ama ortada yine de başarılı olmuş bir takım ve ligi son haftaya kadar kovalayan bir takım vardı.

Gönüllerde yatan şampiyonluğu inanın buna belki bu sezon olmadı ama önümüzde ki sezonda Ahmet Günay'ın yaşatacağından hiç kimsenin bir şüphesi olmasın...

Kalın sağlıcakla...

Hamza Özkaya