USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SANAT BİR İKSİRDİR

15-11-2021

SANAT BİR İKSİRDİR

Sanat öyle güçlü bir iksir ki; dili, dini, ırkı, coğrafyası,kültürü, görüşü….ne olursa olsun herkese ulaşır ve saygı görür. Biz sanata ve sanatçıya gereken desteği, saygıyı, olanakları sunarsak o bize öyle güzel hediyelerle dönecek ki bizi tüm dünyaya anlatan en etkili, en seçkin ve en geçerli temsilcimiz olacak.

Sanat bizim için bir resim, bir müzik, bir dans yada görsel bir işçilikten ibaret gibi görünsede aslında hayatımızın her yerindedir. Sanat kullandığınız telefonun şekli, giydiğiniz ayakkabının modeli, saçınızı tararken verdiğiniz şekil, bir parka baktığımızda hissettiğiniz düzen, bir binaya baktığımızda duyduğunuz estetik kaygı yani hayatımızın her anında her köşesinde aslında bir sanat, bir güzellik arayışı, bir duygu var.

Biz tüm bu güzellik arayışında duygusal mutluluğu ve tatmin hissini sanatla elde edip; bu alanda kültürümüzde yaşattığınız sanatları daha da zenginleştirip,güçlendirip, coğrafyamıza ve tüm dünyaya en güzel şekilde anlatmamız lazım. Biz kendimizi sanatla anlattığımızda bizimle ilgili her konuyu da anlatmamız için çok güzel ve estetik bir kapı açılmış olacak. Şu anda dünyada en geçerli diller İngilizce, İspanyolca, Arapça… gibi görünebilir. Ama tüm insanların anladığı ve hissettiği tek ortak dil sanattır. Gelişmiş ve ekonomik olarak güçlenmiş ülkelerin üzerinde durdukları önemli konulardan bir tanesi de sanattır. Bunu sinemayla, filmlerle, müziklerle, danslarla, modayla, gösterilerle… her alanda aslında dünyayı yöneten bir akım, trend oluşturuyorlar. Bu farklı akımları oluşturmanın en güçlü silahı yine sanat yoluyla oluyor.Bizler Orta Asya’dan Anadolu’ya gelen uzun bir yolculuğun hikayesini taşıyoruz. Kültürümüz bu yolculuk sırasında tanıştığımız diğer toplumlarla daha da zenginleşerek ilerledi. Kadim bir toprağın yetiştirdiği kadim bir millet olarak sanatı, sanatımızı en güzel şekilde yapıp, bu vesileyle kendimizi de tüm dünyaya anlatmanın güzel bir yolunu bulmuş olacağız. O zaman tekrar en başa dönüp şu ifadeyi kullanmak istiyorum sanata ve sanatçıya gereken değeri ve imkanı vermeliyiz. Çocuklarımıza da sanatı sevdirmeliyiz. Sadece matematik, fen ve teknoloji… bilen bir çocuk bir robot gibi olacaktır ama edebiyat, şiir… sanattan anlayan bir çocuk aynı zamanda iyi bir insan olacaktır.

Şimdi size bu tüm yazdıklarımı ispatlayan Almanya’da bir ses yarışmasında sadece şarkı söyleyerek alman jüri üyelerini duygulandırıran bilmedikleri bir dilden etkilenip gözyaşlarıyla sanatçıyı alkışlamalarını hep beraber izleyelim.

Mahmet Selçuk