USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sizce de Bu Bir Eksiklik Değil mi?

25-06-2022

Sizce de Bu Bir Eksiklik Değil mi?

Kilis İl olduktan sonra il olmanın vermiş olduğu avantajları kullanmaya başladı ama pekte başarılı olduğunu söyleyemeyiz.

Kilis Merkezi o kadar sıkıştı ki, artık yeni caddeler oluşturmamız kaçınılmaz bir hal aldı.

Bakın yeni Beşevler gelişirken yapılan TOKİ'lerin haricinde gelişen belki biraz Üniversite civarı oldu. Başka bir mahal göstermeniz söz konusu dahi olamaz.

Kilis'in merkezde kullanılan iki tane ana caddesi var. Cumhuriyet Caddesi, Murtaza caddesi...

Ha dışarıdan gelen insanlar Cumhuriyet Caddemize mecburiyet caddesi de diyorlar.

Neden?

Çünkü başka gezilecek alış veriş yapabilecek bir tane başka ana caddemiz yok. İşte bütün yoğunluk bu iki caddeye verildiği içinde kalabalıklar genel de bu cadde üzerinde gezinti yapıyorlar ve alış veriş yapıyorlar.

Peki, Cumhuriyet caddemizde veya Murtaza Caddemiz üzerinde ki eksikliklerimiz nelerdir?

Rahmetli Belediye Başkanımız Av. M. Abdi Bulut seçim propagandasında Cumhuriyet Caddesi ile Murtaza caddesi için cadde sağlıklaştırma projesini ortaya koymuş sonrasın da iş yerlerine bir intizam getirerek cephe giydirmelerini yaptırmıştı.

Vefatına yakın bir zaman içerisinde de Kadı cami yanında bulunan çirkin görüntü arz eden ucube binanın yıkılması için çalışmıştı ve yıktırmıştı.

Benim eleştirim Cumhuriyet Caddesi üzerinde ve Murtaza Caddesi üzerinde herkesin çok iyi bildiği ama bir türlü maalesef yapılmayan veya yapılamayan iki konu üzerinde olacaktır.

Dışarıdan kafileler geliyor şehrimizi gezmek için.

1- İnsanlar araçlarını veya Tur Otobüsleri park edecek bir alan bulamıyorlar. Cumhuriyet caddesi üzerinde ciddi bir Araç otopark sorunu var.

2- Maalesef yıllardan beri söylenmesine rağmen yine en büyük sorun olarak ortada duran bir Tuvalet/Lavabo sorunu sıkıntısı var.

Diyeceksiniz ki; Efendim Cumhuriyet Meydanı altı otopark orası sorunu hallediyor ayrıca Merkez'de Kadı Cami var orada insanlar pekala ihtiyaçlarını görebilirler.

Genel anlamda peki kabul ettiğimizi varsayalım..

Kilis'te Cumhuriyet Meydanı altında bulunan otopark en son saat kaçta kapanıyor ve yine Kadı Camisinin Tuvalet/ hela kısmı kaçta kapanıyor. Yaz saatinde kaçta kapanıyor ve Kış saatinde kaçta kapanıyor ve ayrıca dışarıdan gelen insanlar için buralar sağlıklı mı?

Laf kalabalığı yapmak istemiyorum.

Sevgili Yönetici ve İdareci olan insanlarımıza seslenmek istiyorum...!

Çok acil olarak nasıl yapılacaksa Kilis Cumhuriyet caddesine ve mümkünse Murtaza caddesine bir otopark yapılması çok anlamlı olacaktır.

Yine dışarıdan gelen insanlara karşı mahcup olmamak için gecenin geç saatlerinde şehir merkezinde tuvalet arayan insanlara karşı gerekirse 7 gün 24 saat boyunca hizmet verebilecek üst düzey bakımlı bir Tuvalet ve Lavabonun yapılması olacaktır.
Zira dışarıdan gelen insanlardan duyduğumuz şey şehriniz çok güzel.. Kilis tarihi bir kent özelliğini taşıyor. Gezmekle bitirilecek gibi değil. Ancak şehriniz merkezinde doğru düzgün bir tuvaletiniz bile yok diyorlar.

Sevgili okuyucular bu konu bir anda aklıma gelen bir konu değil. Bizim için esas olan Memleketimiz için olması gereken bir hizmet olacak.

Galiba burada görev Belediye Başkanımıza düşüyor. Sayın Başkanımız bir Kilisli olarak sizlerden bu hizmetin bir an evvel Kilis'e kazandırılmasını istiyoruz.

Selamlarımla...

Osman Zahteroğlu