USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YAŞANAN KAVGALAR VE İFLAH OLMAYAN KİLİS

16-06-2022

YAŞANAN KAVGALAR VE İFLAH OLMAYAN KİLİS

Gazetecilik ve yazmak benim hayal ettiğim mesleklerden birisiydi. Rabbim bizlere bu satırlardan yazmayı nasip etti.

Bu satırlardan yazarken de Kilis’in konuşulamayan yazılamayan sorunlarını konuşmak ve yazmak gayreti içerisindeyim.

Şimdi sizlere AK Parti’de bitmek tükenmek bilmeyen parti içerisinde ki kavgalardan ve sonra Kilis’e yapılamayan hizmetlerden bahsetmek istiyorum.

AK Parti 03 Kasım 2002 tarihinde işe koyulmuş ve Belediyeler başta olmak üzere Mecliste de büyük bir çoğunluğa sahip olmuştu..

Kilis, AK Parti kurulduktan sonra 2 milletvekilini de bu partiye vermişti. Hasan Kara ile Veli Kaya aynı partiden çıkan ilk vekiller olmuştu. Olmuştu olmasına da işte taaa o günlerden başlayan kavgalar gün yüzüne çıkmaya başladı.

AK Parti’de bugün yaşanan sen ben kavgasına taaa o günlerden beri şahitlik ediyoruz.

Nasıl mı? Anlatalım…

Hasan Kara ile Veli Kaya Milletvekili oldu.. Ama ne oldu ise sen ben kavgasından dolayı iki milletvekili arasında kavga gürültü başladı. O dönemde İl Başkanlığı için Hasan Kara Diş Doktoru Hüseyin Devecioğlu’nu desteklerken Veli Kaya müteahhit olan Ahmet Nedim Özçelebiyi desteklemişti.

Seçim sürecinde ve iki milletvekilinin milletvekilliği süresi içerisinde yaşanan kavgalar, restleşmeler, söylenen sözler arşı alaya ulaşmıştı..

Daha sonra Hasan Kara ve Hüseyin Devecioğlu dönemi gerçekleşti.

Bu ikili arasında da ciddi kavgalar oldu Sen Hasan Kara’nın adamısın diğeri ötekisine sen Hüseyin Devecioğlu’nun adamısın. Kurumlarda birinin istediğini diğeri yapmıyor ve yapılacak olan hizmetlere birisi sahip çıkıyorsa diğeri istemiyordu. Tabi AK Parti iktidar da o dönemde ciddi çalışmalar yaptığı için Kilis’te veya diğer şehirlerde yaşanan bu denli parti içerisinde ki krizler pek göze gelmiyordu.

Sonra Milletvekili olanlar Reşit Polat, Fuat Karakuş, Hilmi Dülger, Ahmet Salih Dal hep kendi aralarında bir çıkmaza girdiler ve hep kavgalı bir süreci geride bıraktılar. Şehir, yapılan bu kavgalardan dolayı istediği beklediği hizmetleri hükümet kanadından göremezken siyasi kavgalar  yüzünden Kilis muasır medeniyet seviyesini yakalamayı hiç bir şekilde başaramadı.

Daha başka Kilis Belediye Başkanı Rahmetli Abdi Bulut’un milletvekilleri ile yaşadığı sıkıntılar. Küslük, dargınlık, aldı başını gitti.

Rahmetli Abdi Başkan bu konuda biraz daha tevazu sahibiydi. Galiba kin tutmazdı. Ancak vefat ettiğinde dahi yaşanan sıkıntılar gün gibi ortadaydı.

Sonra Belediye Başkanı Hasan Kara oldu. Hasan Kara Milletvekili Hilmi Dülger ile dirsek temasını devam ettirirken Ahmet Salih Dal ile yakın temas kurmayarak devamlı kavga halinde oldu.

Tabi kulislerde parti içerisinde sen ben kavgasını başlatan senin adamın benim adamım kavgasını başlatan Hasan Kara’nın olduğu söylenilip duruldu.

Geçmişte daha yaşanan diğer başka kavgalardan çokça bahsedebiliriz, Şahıs şahıs kimlerin olduğunu buradan diyebiliriz ancak buna gerek yok.

Gel gelelim bugüneeee…

İl Başkanı Av. Murat Karataş.. Milletvekilleri M. Hilmi Dülger, Ahmet Salih Dal, Kilis Belediye Başkanı rahmetli Av. M Abdi Bulut’tan sonra Servet Ramazan.

Şimdi bakalım bakalım neler oluyor…

Milletvekili M. Hilmi Dülger Milletvekili olması hesabıyla Ahmet Salih Dal ile zaman zaman bir araya geliyor ancak birinin yaptığına ötekinin tamam dediği samanlıkta iğne aramak gibi bir şey.

M. Hilmi Dülger, Hasan Kara ile birlikte olduğu için il Başkanı Av. Murat Karataş ile hiçbir şekilde kontak kurmuyor. Milletvekili Kilis’e geliyor il Başkanının ve il teşkilatının haberi bile yok. Sıkıntı aralarında çok büyük yani…

İlk başlarda Ahmet Salih Dal ile Av. Murat Karataş arasında su sızmazken maalesef onların arasına da kara kediler girmiş durumda.

Peki bu kavganın sebebi nedir?

Söyleyelim…

Kilis’te buradan söylemek istemediğim şey bir atamadan kaynaklı…

Burada bir sorun var mı? Elbette atama da bir sorun yok!

Sorun şu;

Bir kere bu atamaya AK Parti Kilis il Başkanı Av. Murat Karataş karşı çıkıyormuş. Milletvekilleri içişleri bakanı ile yaptıkları görüşmede Bakan Bey “il Başkanınızı ikna edin” dediğinde burada konu Milletvekili Ahmet Salih Dal güya “İl Başkanı bizim söylediğimizi destekler onun lafı benim lafım, farkımız yok” dediğinde atama gerçekleşmiş… İşte bunun üzerine AK Parti Kilis il Başkanı Kilis tabiri ile söyleyelim Milletvekili Ahmet Salih Dal’a çapıtı çekmiş diye kulislerden bilgiler aldık..

-Ben atamanın yapılması için onay vermedim. Neden Benim adıma böyle bir atama gerçekleştirdiniz diye çıkışmış… İddialara göre telefonda ciddi restleşmeler olmuş…

Tabi bu atama yapıldıktan sonra AK Parti Kilis il Başkanı Av. Murat Karataş hem Milletvekili M. Hilmi Dülger ile hem de Ahmet Salih Dal ile mesafeli duruma gelmiş oldu.

Haaa geçen gün Milletvekili Ahmet Salih Dal Olea Otel’de vermiş olduğu kahvaltılı programa AK Parti yönetiminden il başkanı Karataş olmak üzere doğru düzgün kimse katılmadı.

İl Başkanı Murat Karataş katılan kişileri de parti yönetiminden pasifize etti.. A. Salih Dal ise konuyu Genel Merkeze şikayet etmeye kadar götürmüş…

Karataş’ın Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan ile zımnen yani istemeye istemeye görüştüğü gelen bilgiler arasında.

Mesela bakın il Başkanları toplantısı münasebetiyle AK Parti heyeti komple Ankara’da..

Milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları…

Ankara’da Kilis’imize ait “kırk semseği” coğrafi işret belgesi alındı ve Kilis adına tescillendi. Fotoğrafa bakıyoruz Milletvekilleri, belediye başkanı ödül alırken ama orada il başkanı yok.

Şimdi böyle bir durumda il başkanının Ankara’da olmasına rağmen orada olmamasını ne ile yorumlayabilirsiniz.

Kilis Belediyesinden coğrafi işaret belgesi resimleri servis edilirken aynı saatlerde AK Partinin sosyal medya hesabından il başkanı, kadın ve gençlik kolları başkanlarının AK Parti Gençlik Kolları Genel başkanını ziyaret ettikleri fotoğrafı servis edildi.

Buda bizlere gösterdi ki arada ki uçurum belki akıllarımızın alamayacağı kadar büyük bir genişlikte olduğu…

Şimdi gelelim asıl meselemize…

Yukarıda yapılanları yazdığımızda bunlar incir çekirdeğini dahi doldurmazken yaşanan bunca kavgadan sonra Kilis’imize hizmet geldi mi?

Maalesef hayır…

Kilis bugün ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya kalmıştır..

 Suriye meselesi, Demografik yapı,  Alt yapı, Öncüpınar sınır kapısı, işsizlik, artan hayat pahalılığı, ekonomik sıkıntılar ile mücadele ederken hiçbir siyasetçinin makro anlamda veya mikro anlamda bir düşüncesinin olmaması Kilis’liyi kara kara düşündürüyor.

Her seçim zamanında fabrika yapan fabrikalar yapacağız, 75 bin kişi çalıştıracağız. Kilis- Musabeyli, Musabeyli yolçatını duble yol yapacağız. Amanos tünellerini Kilis’e bağlıyoruz.. Polateli-Şahinbey Organize Sanayi bölgesinde kazmayı vurduk inşallah gibi vaatleri de Kilis halkı çok duydu.

Bir hastane yeri için dahi bu şehir 4 yıl beklemek zorunda kaldı. Zatı şahane olan bazı siyasetçiler sayesinde bu şehir oldukça geride kaldı.

Kilis’imizi yöneten sevgili Siyasetçiler, etrafınızda bulunan illere gittiğinizde girişlerine ve çıkışlarına bir bakın. Şehirlerinin ne kadar modern olduğunu görürsünüz.

Allah aşkına bir de Kilis’in girişine çıkışına bakın. O zaman nereye geldiğinizi çok iyi bilirsiniz… Kilis büyük bir köy olma yolunda hızlı adımlar ile yoluna devam ediyor…

Bu Kilis iflah olmaz…

Kalın sağlıcakla….

Osman Zahteroğlu