USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yeni sezonda siyaset,bürokrasi, ve iş adamları elini taşın altına sokmalıdır

07-08-2022

Yeni sezonda siyaset,bürokrasi, ve iş adamları elini taşın altına sokmalıdır

Kilis Belediyespor'u yıllardan beri takip ediyorum. Her sezon boyunca inişli çıkışlı bir sezon geçiriyor.

Hatırlıyorsam ya 2008 yılı ya da 2009 yılında Kilis Belediyespor Profesyonel liglerden Bölgesel Amatör liglere düşmüştü. O yıldan sonra yani 13-14 sezondan beri Kilis Belediyespor bir üst lige çıkmak için çabalayıp duruyor.

Geçtiğimiz sezon ligde oldukça iddialı bir görüntü sergileyen ve şampiyonluğu son anda kaçıran Kilis Belediyespor bu sezon yeniden toparlandı ve top başı yaptı.

Bu şehirde yaşayan ve maçlarını istinasız bir şekilde takip etmeye çalışan birisi olarak takımın İnşallah şampiyon olmasını canı gönülden istiyorum.

Tabi Kilis Belediyespor her sezona başlarken ciddi sıkıntılar ile sezona başlıyor. Edindiğimiz bilgilere göre Kilis Belediyespor'u yalnızca Kilis Belediyesi finanse ediyor. Yine aldığımız ve edindiğimiz bilgilere göre geçtiğimiz sezon İstanbul-Kilis Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Yaşar Aktürk Bey ciddi bir finans sağlamış. Kilis Valiliği yine Kilis Belediyespor'a bir yardımda bulunmuş.

Takımın yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde geçtiğimiz sezon kulübün transfer, maaş ve prim ödemelerinin yanı sıra sair giderler kalemi ile birlikte galiba toplamda 3 milyon lira civarında bir masrafı söz konusu olmuş.

Futbolu yakından takip eden birisi olarak artık bu paralar Bölgesel Amatör lig altında bulunan Süper Amatör lig takımları için normal bir para mesabesinde olduğu görülüyor. Bu paralar ile Kilis Belediyespor'un şampiyonluk kovalaması mucize gibi bir şey olmuş. Hatta geçen sezon gurubun iddialı takımı olan ve ligi lider bitiren Gaziantep Ankasspor'un bütçesi Kilis Belediyespor'un 2-3 kat üstü olduğu söyleniliyor ve biliniyor.

Kilis Belediyespor Perşembe günü itibariyle toplandı ve antrenmanlarına başladı.

Yeni sezonda Kilis Belediyespor Kilis halkına yeni bir heyecan yaşatacak.

Yeni transferler ile Kilis halkının ve taraftarlarının karşısına çıkan takım aynı zamanda yeni bir hoca ile anlaşmış durumda.

Umut ediyoruz ki, İnşallah Kilis Belediyespor bu sezon hak ettiği şampiyonluğu yakalar diye içimden geçiriyorum.

Ama,fakat, lakin bir sorun var gibi gözüküyor.

Açıklayalım!

Kilis Belediyespor bu şehrin takımı.

Kilis Belediyespor Kilislilerin ortak değeri.

Kilis Belediyespor bir kimsenin babasının malı olarak ortada durmuyor.

Her siyasi görüşten, her kesimden insanlar geliyor ve hafta sonu oynanan müsabakayı rahatlıkla izliyor.

Takım kah galip geliyor kah berabere kalıyor veya yeniliyor. Ama insanların ortak değeri Kilis Belediyespor oluyor.

Hani dedik ya Kilis Belediyespor bu şehrin takımı diye.

O zaman ne yapılması lazım, şehrin dinamikleri elini taşın altına sokması lazım. Kilis Belediyespor içinde sırf Belediye geçiyor diye Belediye ne yapıyorsa yapsın belediye halletsin belediye karşılasın gibi bir anlayışın yanlış olduğu kanaatindeyim.

Destek olunması konusunda şehrin siyasileri elini taşın altına koymak zorunda. Hele hele destek olunması konusunda Kilis Valisi Sayın Recep Soytürk başta olmak üzere şehrin bürokrasisi elini hem de ciddi anlamda taşın altına sokmak zorunda. Sivil Toplum kuruluşları, Dernekler, vakıflar ve en başta söyleyeceğim şehrin iş adamları, sanayicileri elini taşın altına sokmak zorunda.

Kilis Belediyespor Kilis'in değeri. Gidin ne haliniz varsa görün anlayışı asla doğru bir anlayış değildir.

Bu şehrin insanlarının umutları var, hayalleri var, beklentileri var, heyecanları var. Bu şehrin insanının hayallerinin önüne geçmek hiç kimsenin kusura bakmasın hakkı değildir.

Kilis Belediyespor taraftarları ve Kilis halkı Kilis Belediyespor'dan şampiyonluk bekliyor.

Kilis halkı umutlarını bu sezon tazeleyerek takımının başarısı görmek istiyor.

Bu şehri yönetenlerin Kilis Belediyespor için ne yapabiliriz diye düşünmesi ve bu mevzuya dört elle sarılması gerekliliğine inanıyorum. Aksi takdirde boş kasnak gibi Kilis Belediyespor dönmeye her sezon hayal kırıklıkları yaratmaya devam eder.

Ülkemizde Kilis'in yarı nüfusu kadar olmayan il takımları, ilçe takımları, kasaba hatta köy takımları üst liglerde profesyonel liglerde mücadele ederken Kilis Belediyespor Bölgesel Amatör ligde çırpınıp duruyor.

Bu ayıp bize yeter!

Kalın sağlıcakla...

Osman Zahteroğlu