EMNİYET MÜDÜRÜ AHMET KURT "SUÇ VE SUÇLULARLA MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

Kilis'te göreve geldiği günden itibaren farkındalık oluşturan babacan tavrı ile milletinizin gönlünde taht kuran Kilis İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, "Suç ve suçlular ile mücadelemiz kıyasıya devam edecektir" dedi.

GÜNDEM - 2 yıl önce

Vizyon Havadis Gazetesi yazarlarından Hamza Özkaya ile görüşen Kilis İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Söyleşi tarzında geçen konuşmalarda Kilis İl Emniyet Müdürü Kurt, şu açıklamalarda bulundu.

HIRSIZLARA GEÇİT VERMİYORUZ

Kilis'te ki hırsızlık olaylarına geçit vermediklerini belirten Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, "Kilis'te hırsızlık olaylarının son zamanlarda artığını görmezlikten gelemeyiz. Malı, parası, altınları hırsızlar tarafından çalınan vatandaşlarımız durumu hemen bizlere bildiriyor. Basına gönderdiğimiz basın bülteninde de zaten bu hırsızlık olayları görülür. Gerçekleşen bu hırsızlık olaylarında ekiplerimiz anında müdahalelerini gerçekleştiriyor. Hırsızlar ile mücadelemiz amansız bir şekilde devam ediyor. Onlar çalıyor, bizler çaldıkları malzemeler ile yakalıyoruz. Bazı hırsızlık olayları altın, para konusunda profesyonelce yapılıyor. Onları da buluyoruz ve yakalıyoruz. Vatandaşlarımıza çağrımdır, şehir dışından gelen hırsızlara karşı biraz daha uyanık olurlarsa çok daha iyi olur.

Elbette bizim mücadelemiz en üst seviyede devam edecek ancak vatandaşlarımızın duyarlı olması da çok önemli bir husus. Hırsızlık konusunda Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerimiz, Hırsızlık masası ekiplerimiz bıkmadan usanmadan hırsızlar ile mücadele ediyor.” ifadesini kullandı.

UYUŞTURUCUYA KARŞI MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR

Özellikle son 4-5 yıl içerisinde uyuşturucu kullanımı ile ilgili büyük artışın gözlendiği Kilis’te, uyuşturucu ile ilgili de mücadele kararlılıkla sürdürülüyor.

Emniyet Müdürü Kurt, “Kilis'te uyuşturucu kullanan ve uyuşturucu satışlarını engellemek, ticaretini yapan kimseleri yakalamak Narko birimlerimiz tarafından itina ile yerine getiriliyor.

Ekiplerimiz satış gerçekleştiren yerlere, evinde, işyerinde uyuşturucu bulunduran kimselere karşı şok baskınlarını sürdürüyor.

Kilis İl Emniyet Müdürlüğü olarak uyuşturucu konusunda ki çalışmalarımızdan birisi de ailelerimizin bilinçlendirilmesine yönelik. Ailelerimiz ile görüşüyoruz onları bilgilendiriyoruz. Çocuklarının kötü arkadaşlıklar edinmemelerini istiyoruz. Eğitim aileden başlar, çocuklarımızın bu konuda uyarılmasını ayrıca ailelerimizden istiyoruz. Yine ekiplerimiz okullarımızda bilinçlendirme çalışmalarını yürütüyor öğrencilerimize satışı gerçekleştirilen uyuşturucuyu almamalarını, kullanmamalarını, gördükleri arızalı sıkıntılı durumu anında polise bildirmelerini istiyoruz. Emniyet Müdürlüğü olarak toplantılarımızda muhtarlarımıza konunun hassasiyeti hususunda bilgiler veriyoruz.

Gençlerimizin uyuşturucu bataklığına düşmemesi için canla başla çalışıyoruz.” diye konuştu.

GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI

 

Göreve geldiği günden bu yana titizlikle üzerine eğildiği konulardan birinin de göçmen kaçakçılığı olduğunu belirten Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, “Göçmen kaçakçılığı konusunda gelen ihbarları ciddi bir şekilde değerlendirdiğimiz gibi, yol kontrollerimize ve teknik takiplerimizde göçmen kaçakçılığı ile ciddi bir şekilde mücadelemiz var. Ekiplerimiz bu konuda adeta 7 gün 24 saat görev başında. Ülkemize, şehrimize kaçak yollardan girmiş olan kişileri yakalayarak gerekli işlemleri yaptıktan sonra İl Göç idaresine teslim ediyoruz. Bu konuda da ciddi ve gayretli çalışmalarımız sürüyor.” dedi.

ASKER, POLİS, HAKİM, SAVCI VATANDAŞTAN PARA İSTEMEZ

Yapılan o kadar uyarılara rağmen halen dolandırıcıların tuzağına düşen kişilerin olduğunu belirten Kilis İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, hiçbir asker. Polis. Hakim veya savcının hiçbir vatandaştan, hiçbir zaman, hiçbir suretle para istemeyeceğini vurguladı.

Bu konunun, kaç seferden beri haber konusu olduğunu ve hatta olmaya da devam ettiğini belirten Emniyet Müdürü Kurt, “Vatandaşlarımızdan özel rica ediyorum; bir kimse kendisini Polis, Savcı, Asker, Hakim olarak tanıtırsa kendisinden para, altın gibi kıymetli şeyleri isterse inanmasınlar, vermesinler, itibar etmesinler. Olayı hemen Polis ile irtibat kursunlar ve durumu polise anlatsınlar.

Telefon dolandırıcılığından dolayı birçok vatandaşımızın mağdur olduğunu biliyoruz. Maalesef defahatle uyarmamıza rağmen, anlatmamıza rağmen yine de vatandaşlarımız dolandırıcıların tuzağına düşüyor ve paralarını, altınlarını kaptırıyor.” ifadelerini kullandı.

TRAFİK EKİPLERİMİZ ŞEHRİN TRAFİĞİNİ RAHATLATMAK İÇİN ÇALIŞIYOR

Kilis merkezin ciddi bir trafik sorunu gerçeğinin olduğunu bildiklerini söyleyen Ahmet Kurt, “Cumhuriyet Caddesi, Murtaza Caddesi, Dolap Pazarı Caddesi gibi caddelerimizin dar olmasından dolayı geçişlerde gün içerisinde ciddi anlamda sıkıntılar ortaya çıkıyor.

Trafik Şube Müdürlüğümüze bağlı ekipler, araçların rahat geçişini sağlayabilmek için durma ve kalkma konusunda müsamaha göstermiyor. Nedeni arkadan gelen araçların hemen o an içerisinde sıkışıklığa meydan verdiğinden dolayı. Ekiplerimiz ayrıca sürücülerimize alternatif veya bağlantı yollarını göstererek sürücülerin o yolu kullanması konusunda da uyarılarda bulunuyor.

Yine belirtmek istediğim konulardan birisi de Trafik ceza kuralları ile ilgili. Trafik kurallarına uymayan sürücülerimize ayrıca denetimlerimize takılan evrak eksikliği olan sürücülerimize gerekli işlemleri uyguluyoruz. Geçtiğimiz zaman dilimi içerisinde gazeteler ve basın ile paylaşmış olduğumuz KGYS (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi) yani kameralar tarafından otomatik olarak yazılan cezalar. Kırmızı ışıkta geçen, hatalı araç kullanan, araç kullanırken telefonla konuşan kimseler bu gözlerden kaçamadığı gibi cezai işlem uygulanıyor.

Buradan Kilisli hemşerilerimizi uyarıyorum! Trafik cezaları ile karşılaşmamak için gerekli yasal kimliklerimizin yanında ışıklarda veya araç kullanırken daha dikkatli olmanızı gönülden istiyoruz.” diye konuştu.

TDP, SOSYAL ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

“Toplum Destekli Polis (TDP) farkındalık oluşturmak için çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor.” diyen Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, “Toplumumuzun bilinçlendirilmesi yönünde gayretli çalışmaları bulunan Toplum Destekli Polisliğimiz Sosyal Sorumlukların bilinci ile hareket etmeye devam ediyor.

El broşürleri ile muhtarı ziyaret ederek STK'ları ziyaret ederek, Dernek ve vakıfları ziyaret ederek bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmalarını yürütüyor.” dedi.

BU YIL 10 NİSAN POLİS HAFTASI DAHA GÜZEL BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİ

Geçtiğimiz yıllar içerisinde pandemi sürecinden ötürü 10 Nisan Polis Haftası etkinliklerine ara verilerek kutlanmadığını kaydeden Kilis İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, “Bu yıl 10 Nisan Polis haftası etkinliklerini daha güzel bir şekilde gerçekleştirdik. Bir hafta boyunca yapacağımız çalışmaları bölümlere ayırdık.

İlk olarak Kilis Asri Mezarlığında bulunan şehitliğimizi ziyaret ettik. Daha sonra Atatürk anıtına çelenk sunduk. Ardından Kilis Valimiz Sayın Recep Soytürk'ü makamında ziyaret ederek hafta boyunca yapacağımız etkinliklerimiz hakkında bilgiler verdik.

Akabinde Ramazan ayından bir gün önce Kilis Polisevinde Şehit ailelerimiz ile Kilis Valimiz Sayın Recep Soytürk'ün de katıldığı öğle yemeğinde bir araya geldik.

Polis haftası etkinliklerinde Şehitlerimiz için farklı Camilerimizde Mevlidi şerifler okuttuk ve akabinde Şehitlerimiz için lokma tatlısı ikramı yaptık, bazı mahallerimizde geniş katılımlı iftar programları yaparak Polisimiz ile vatandaşımızı aynı sofrada buluşturduk.

Emniyet Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan ve başarı gösteren Polis arkadaşlarımıza hediyeler takdim ettik. Resmi kurum ziyaretlerinde bulunduk ve bizlere yapılan ziyaretlerde ev sahipliğimizi en güzel bir şekilde gerçekleştirdik. Bu yıl Polis haftamızı dolu dolu geçirdik.” ifadelerini kullandı.

KİLİS'İN EMNİYETİ VE ASAYİŞİ İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

“Son olarak söylemek istediğim şu; Kilisli hemşerilerimiz rahat olsunlar bizler görevimizin başında 7 gün 24 saat boyunca görev ve sorumluluğumuzun bilinci ile hareket ediyoruz.” diyen Kilis İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Kilisli hemşerilerimizin rahatı huzuru ve güveni için Devletimizin bizlere vermiş olduğu sorumluluk bilinci ile gece gündüz çalışıyoruz.

Kilis'te Asayişi, huzuru, bozacak bozmaya niyet edecek kimseler karşısında bizleri bulacaklardır. Halkımızın huzurunu kaçırmaya kimsenin bir hakkı yoktur.

Kilis İl Emniyet Müdürlüğü olarak suç ve suçlular ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir Kilisli hemşerilerimiz rahat olsun"

Haber Merkezi

Haftanın Öne Çıkanları

MEZARLIK MÜDÜRLÜĞÜNÜN DAMINDA İNTİHARA KALKIŞTI

2022-04-19 09:14 - ASAYİŞ

Kadıköy'de bostanlar çoğalıyor!

2022-04-19 15:02 - GENEL

Babasının adına okula çeşme yaptırdı

2022-04-18 09:01 - YAŞAM

Sağlıklı çocuk için, sağlıklı beslenme şart!

2022-04-19 11:51 - YAŞAM

Ramazan ayının aranan tatlısı 'Cennet çamuru'

2022-04-19 09:06 - YAŞAM

EMNİYET MÜDÜRÜ AHMET KURT "SUÇ VE SUÇLULARLA MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

2022-04-21 03:00 - GÜNDEM

Gaziantep'te dize film festivali ödül töreni düzenlendi

2022-04-16 03:00 - YAŞAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kanser hastası kadına görüntülü görüşme

2022-04-19 14:53 - YAŞAM

HAYIRSEVER İŞ ADAMI ÖMER YONUCUOĞLU'NDAN BİN 500 KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ

2022-04-18 09:14 - YEREL

BAYRAMLIKLAR YAŞAR DEDEDEN!

2022-04-16 03:13 - YAŞAM

İlgili Haberler

Kilis’te Trafik Haftası etkinlikleri devam ediyor

07:56 - GÜNDEM

"Hafız Kal" Türkiye birincisi Kilis'ten

07:54 - GÜNDEM

Kilis’te ‘‘Hayatla Yarışılmaz’’ etkinliği

07:31 - GÜNDEM

Öncü sanayici M. Naci Topçuoğlu anılacak

21:54 - GÜNDEM

“Acilen yapı stoku envanteri çıkarılmalı”

21:52 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

80 dönüm soğanı hayrına dağıttığını duyan oraya akın etti

12:01 - GENEL

Anneler Günü öncesi gül fiyatları dibi gördü: Tanesi 3 lira

11:58 - EKONOMİ

Turfanda karpuz hasadı başladı

11:56 - TARIM

Kamyonun çarptığı adam hayatını kaybetti

08:02 - ASAYİŞ

Söğütlüdere Mesire Alanı yapılan genel temizlik ile hizmette

07:59 - YEREL