YAŞAM

6 metrekarelik dükkanda 50 yıla yakın bir ömür

Kilis’te Murtaza Caddesi üzerinde Murtaza Cami karşısında yaklaşık 42 yıldan beri ayakabı tamirciliği yapan Hafızoğlu Kundura tamircisi ismail hafızoğlu adeta teknolojiye meydan okuyarak hünerini göstermeye devam ediyor.

6 metrekarelik dükkanda 50 yıla yakın bir ömür
23-04-2024 13:59
23-04-2024 14:01
KİLİS
Yaklaşık 50 yıla yakın bir süre içerisinde Muraza Caddesi üzerinde sanatını icra etmeye çalışan ismail hafızoğlu her türlü ayakkabı ve çanta tamiratını iştina ile yapmaya devam ediyor.
Ayakkabı tamirciliğinde adeta bir ömür tükketik diyen İsmail Hafızoğlu son yıllarda el işi yapan ustaalrın yetişmediğini dile getirirken kendi oğlunun ise artık bir usta olduğunu mesleğe katkı sunduğunu belirtti.
Hafızoğlu Kundura ve çanta tamiratı olarak Kilis halkına hizmet etmektten her zaman gurur ve mutluluk duyduğunu dile getiren İsmail Hafızoğlu yaptığı açıklamada, “Murtaza Caddesinde Murtaza Cami karşısında iş yerimiz 6 M2 kare büyüklüğünde. Bizim hayatımız burası. Dükkanımızı her gün erken saatlerde açar akşamın ilerleyen saatlerinde kapatırız. Dükkanımızda her türlü ayakkabı tamiratı ve çanta tamiratını itina ile oğlumla birlikte yaparız. Bu dükkanda Kilisli hemşerilerimize tam 42 yıldan beri hizmet veriyoruz. Allah ömür verdiği süre içerisinde de Kilisli hemşerilerimize iş yerimizde hizmet vermeye devam edeceğiz. 
Artık son yıllarda sektörümüzde usta yetişmiyor. Ayakkabı ve çanta tamiratı da son yıllarını yaşıyor. Sektörümüzde ustanın ve çırağın yetişmesi lazım. 42 yıllık  meslek hayatımızda acı tatlı günlerimiz oldu. İşimizi severek yapmaya bundan soınrada devam edeceğiz” dedi. (Haber Mustafa GÜNAL)
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER