GÜNDEM

7 Aralık Üniversitesinde teknik gezi düzenlendi

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Coğrafya Topluluğu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Genç Ofis iş birliğiyle, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü ile Kilisli Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Programı öğrencilerinin katılımlarıyla teknik gezi düzenlendi.

7 Aralık Üniversitesinde teknik gezi düzenlendi
09-05-2024 12:56
09-05-2024 12:57
KİLİS
Derslerdeki teorik bilgilerin uygulamaya dönüştürülmesi için önemli olan bu teknik gezi, Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk İncili, Dr. Öğr. Üyesi Bilal Görentaş ve Gençlik Lideri Mustafa Demir rehberliğinde, Kilis – Gaziantep – Malatya – Elazığ – Tunceli – Erzincan – Gümüşhane – Trabzon – Rize – Artvin – Erzurum – Bingöl – Diyarbakır – Şanlıurfa güzergâhında gerçekleştirildi. Bazı durak noktalarında bölge üniversitelerden katılım sağlayan hocalar, araziyi tanıtan değerli bilgilerini KİYÜ’lü öğrencilere aktardı.
Öğrenciler teknik gezide, karst jeomorfolojisi, volkan jeomorfolojisi, kütle hareketleri, göl oluşumları, baraj yapım teknikleri, eğim kırıklıkları, faylar, yerleşme, turizm ve kent coğrafyası konularında incelemelerde bulundular. Ayrıca, Elazığ (Keban Barajı-Harput), Gümüşhane (Karaca Mağarası-Limni Gölü), Trabzon (Uzungöl-Sümela Manastırı), Rize (Ayder-Zilkale-Palovit Şelalesi), Artvin (Karagöl), Erzurum (Tortum Şelalesi-Narman Peribacaları) gibi birçok destinasyonu ziyaret ettiler.
(Haber Merkezi)
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER