GÜNDEM

Doğan: ‘’Artan şiddet vakaları karşısında sessiz kalmayı reddediyoruz’’

İstanbul’da okulda uğradığı silahlı saldırı sonucu vefat eden Okul Müdürü İbrahim Oktugan için Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası tarafından Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapıldı.

Doğan:  ‘’Artan şiddet vakaları karşısında sessiz kalmayı reddediyoruz’’
09-05-2024 11:37
09-05-2024 15:57
KİLİS
Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Kilis İl Başkanı Memet Mustafa Doğan tarafından yapılan basın açıklamasında şöyle denildi.
‘’Bugün burada, Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışması Sendikası olarak bir araya gelmemizin sebebi, eğitim çalışanlarının karşılaştığı şiddet olaylarına dikkat çekmek ve bu soruna çözüm bulunması için sesimizi duyurmaktır.
İstanbul’da okulda uğradığı silahlı saldırı sonucu vefat eden Okul Müdürümüz Sayın İbrahim Oktugan’a Allah’tan rahmet, ailesi, sevenleri ve eğitim camiamıza baş sağlığı diliyoruz.
Eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, idareciler ve eğitim çalışanları olarak, artan şiddet vakaları karşısında sessiz kalmayı reddediyoruz.
Son dönemde eğitim kurumlarında yaşanan şiddet olaylarının artması, sadece bireysel değil, toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Eğitim çalışanlarına yönelik yapılan fiziksel ve sözlü saldırılar, sadece çalışanların sağlığını tehdit etmekle kalmıyor, aynı zamanda öğrenci ve velilerin de güvenliğini tehlikeye atıyor.
Milli Eğitim Bakanlığına sesleniyoruz: Eğitim çalışanlarının can güvenliği artık birinci öncelik olmalıdır. Gerekli önlemlerin alınması ve şiddetin her türlüsüne karşı sıfır tolerans politikasının benimsenmesi gerekmektedir. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin ciddiyetinin farkında olduğumuzu ve bu sorunun çözümü için adım atılması gerektiğini vurguluyoruz.
Eğitim çalışanlarının insanca yaşayabilecekleri bir çalışma ortamı sağlanmalı ve hak ettikleri değeri görmelidirler.
Eğitim Gücü Sendikası olarak, 9-10 Mayıs 2024 tarihinde iki günlük iş bırakma eylemi gerçekleştireceğimizi duyuruyoruz. Bu eylem, eğitim çalışanlarının haklarına sahip çıkma ve sesimizi duyurma adına bir adımdır.
Bu basın açıklamasıyla, ‘Eğitim Çalışanlarına Şiddet Yasası’nın bir an önce çıkarılmasını talep ediyoruz. Okullarımıza yeterli sayıda güvenlik görevlisi temin edilmesini istiyoruz. Eğitimciye şiddet olmasın, önleyici ve caydırıcı önlemler alınsın istiyoruz. Bu yasal ve somut adımlar atılmadan, eğitim çalışanlarının güvenliği sağlanamaz.
"Yarın da sırada sen olabilirsin, öğretmenim" diyerek, hepimizin bu tehlikelere karşı savunmasız olabileceğini hatırlatıyoruz.
Eğitim Gücü Sendikası olarak, eğitim çalışanlarının güvenliği için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu zorlu mücadelede tüm eğitim çalışanlarını hatta tüm toplumu yanımızda görmek istiyoruz.
Unutmayın, eğitim herkesin hakkıdır ve eğitimde şiddetin yeri yoktur. Okulda, hastanede, sokakta şiddet olmasın hukuk hepimizi korusun istiyoruz
Bu zamana kadar eğitim çalışanlarına uygulanan şiddetle ilgili yapılan tüm çağrılar, yetkililer tarafından kara tahtaya kara kalemle yazılan kara yazı misali yok sayılmıştır. Bu sebeple anbean artan ve tedbir alınmadığı için maalesef ölümle sonuçlanan vahim olay karşısında yetkilileri protesto etmek için kap kara bir pankart açıyoruz.
Bu pankart aynı zamanda toplumun göz bebeği olması gereken eğitimcilerin taleplerine kulaklarını tıkayanların alnına sürülmüş kara lekeyi temsil etmektedir. Kapkara bu pankart aynı zamanda bizler ne kadar söylesek de yazsak da bizleri görmezden gelen gözleri, duymazdan gelen kulakları protesto etmektedir.
Artık ciddi adımlar atmanın zamanı gelmiştir hatta geçmiştir. Huzurlu bir ortamda çocuklarımızı geleceğe hazırlamak istiyoruz. Bu kara sayfayı kapatarak yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Yazdıklarımız gözüksün istiyoruz’’ dedi.
Basın açıklaması sonrası Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası üyeleri tarafından siyah balonlar gökyüzüne bırakıldı.
Haber Mustafa GÜNAL
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER