GÜNDEM

İDEA İnsani Yardım’ın Güneydoğu Bölge Temsilciliği açıldı

İDEA İnsani Yardım, Gaziantep'te düzenlenen törenle Güneydoğu Bölge Temsilciliği'ni açtı. Açılış programına dernek yetkilileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İDEA İnsani Yardım’ın Güneydoğu Bölge Temsilciliği açıldı
28-04-2024 08:28
28-04-2024 08:31
KİLİS

İDEA İnsani Yardım Güneydoğu Bölge Temsilcisi Necmettin Şekeroğlu, yaptığı konuşmada derneğin kuruluş hikayesini ve misyonunu anlattı. Şekeroğlu, 5-6 yıl önce 3-5 kişilik bir ekiple Afrika'nın en yoksul bölgelerinden biri olan Çad'da başlayan iyilik hareketinin bugün de devam ettiğini söyledi.

Şekeroğlu, İDEA'nın 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde bölgeye umut ışığı olduğunu ve depremzedelere büyük destek sağladığını hatırlatarak, şu anda Gazze'deki Filistinli kardeşlerine yardım ulaştırılmasında önemli bir rol oynadıklarını ifade etti.

İDEA İnsani Yardım Genel Başkanı Mustafa Yıldız ise, derneğin kuruluşundan bu yana insani yardım faaliyetlerini aralıksız sürdürdüklerini ve "Herkese, her zaman, her yerde ve her şekilde iyilik" şiarıyla yola çıktıklarını belirtti. Yıldız, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin tüm mazlumlara yardım eli uzattıklarını vurguladı.

Yıldız, hedeflerinin Filistinli ve Gazzeli kardeşleri başta olmak üzere dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlara ve mağdurlara ulaşarak onların hayatlarına dokunmak ve acılarını dindirmek olduğunu sözlerine ekledi.

İDEA İnsani Yardım'ın Güneydoğu Bölge Temsilciliği'nin açılmasıyla birlikte bölgedeki insani yardım faaliyetlerinin daha da etkinleştirilmesi ve daha geniş kitlelere ulaşılması hedefleniyor. Haber Mustafa GÜNAL

TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER