GÜNDEM

İŞKUR İl Müdürü Erdinç Çamlı: İstihdamı artırmak için çalışmalarımız aralıksız sürüyor

Çalışma ve İş Kurumu Kilis İl Müdürü Erdinç çamlı Kilis'te görev yapan yerel ve Ulusal medyanın temsilcileri ile İŞKUR Kilis il Müdürlüğünde bir araya geldi.

İŞKUR İl Müdürü Erdinç Çamlı: İstihdamı artırmak için çalışmalarımız aralıksız sürüyor
20-04-2024 12:37
20-04-2024 12:40
KİLİS

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler veren Çamlı gazeteciler sorduğu soruları da cevaplandırdı.

Çamlı, İl Müdürlüğünün iş kulübü binasında düzenlenen basın toplantısında, basın mensuplarına kurumun 2024 yılı Ocak-Mart dönemine ilişkin yürütülen faaliyetleri ile yapılmakta olan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Bahse konu dönemde; Özel sektör işyerlerinden 631 kişilik açık iş ilanı alınmıştır diyen İl Müdürü Erdinç çamlı bu ilanlara 378 kişi işe yerleştirilmiştir dedi. Yine bu dönemde 58 özel sektör işyerleri ziyaret edilerek kurum hizmetlerini anlatırken işyerlerine ziyaretlerimiz devam edecektir dedi.

Erdinç Çamlı ayrıca yine bu dönemde kurumumuzu ziyaret eden iş arayan vatandaşlarımızdan 600 kişiye bireysel danışmanlık hizmeti verilmiştir dedi.

Çalışma ve İş Kurumu Kilis İl Müdürü Erdinç Çamlı gazetecilere yaptığı açıklamalarda şunları söyledi,

Mesleki Bilgi Rehberlik ve Danışmanlık (MBRD) hizmetleri ile ilgili;

Bireylerin tüm hayatları boyunca kendilerini, eğitim ve istihdam fırsatlarını değerlendirerek mesleki gelişim, tercih ve kararlarını belirleme sürecine katkıda bulunmak üzere sunulan MBRD hizmetleri kapsamında, orta öğretim kurumlarına devam eden öğrencilerin üniversite-bölüm-meslek seçim süreçlerinde kendilerine destek sağlamak amacıyla İŞKUR meslek danışmanlığı birimince yapılan etkinlikler yer almakta ve Müdürlüğümüz MBRD Merkezinde yer alan Meslek Dosyaları ile güncel meslekler tanıtılmaktadır.

İş Kulübü hizmetlerimizle ilgili;

İş Kulüpleri, kadınlar, gençler, engelliler, uzun süreli işsizler, eski hükümlüler, tedavi görmüş eski madde bağımlıları gibi özel politika gerektiren gruplara yönelik motivasyon artırmayı ve yöntem desteği vermeyi hedefleyen yoğunlaştırılmış bir iş ve meslek danışmanlığı programıdır. 2024 yılı Ocak-Mart dönemine iş kulübü faaliyetleri kapsamında dezavantajlı durumda olan uzun süreli işsizlerden 83 kişiye; iş arama becerileri, mülakat teknikleri, imaj yönetimi, CV hazırlama gibi konularda eğitim verilerek iş arama motivasyonlarının artırılmasına çalışılmıştır. Bu eğitimlere katılan dokuz kişi istihdama katılmıştır.

Engelli ve Eski Hükümlülere yönelik projelerle ilgili;

Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından; engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verilmektedir.

Verilen desteğin amacı, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmaktır.

Başvuru dönemlerinde internet sitemizin duyurular kısmında yayımlan “Başvuru Rehberlerine” göre hazırlanacak projeler kamu ve sosyal tarafların temsilcilerinden oluşan Komisyon değerlendirmesi sonrasında desteklenebilecektir.

Destek tutarlarımız:

 İşbaşı Eğitim Programlarımızla ilgili;

İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla işbaşı eğitim programı düzenlenmektedir. 2024 yılı Ocak-Mart dönemine iş başı eğitim programlarından 63 kişi yararlanmaktadır' dedi. (Haber Mustafa GÜNAL)

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER