ASAYİŞ

Kilis’te polis sorumluluk bölgesinde meydana gelen asayiş olayları

Kilis’te polis sorumluluk bölgesinde meydana gelen asayiş olayları

Kilis’te polis sorumluluk bölgesinde meydana gelen asayiş olayları
03-05-2024 13:51
03-05-2024 13:52
KİLİS
Kayıp Eşya
Şıh Mehmet Mahallesi’nde Müşteki (H.A.), aldığı ve ikametinde bulunan 2 adet tüfeğin kaybolduğunu beyanla polis merkezine müracaatta bulunmuştur. (Haber Merkezi)
5809 SKM Elektronik Haberleşme Kanunu
Mercidabık Mahallesi’nde Müşteki (E.M.), adına bilgisi ve rızası dışında, 1 adet GSM hattının açıldığını öğrendiğini beyanla polis merkezine müracaatta bulunmuştur. (Haber Merkezi)
Kayıp Eşya
Osman Gazi Mahallesi’nde Müşteki (A.Ç.), içerisinde 1 adet köy korucusu kimliği, 1 adet silah ruhsatı, 1 adet sürücü belgesi, 2 adet banka kartı, 980 TL ve 20 dolar bulunan cüzdanını kaybettiğini beyanla polis merkezine müracaatta bulunmuştur. (Haber Merkezi)
Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması- 6136 SKM Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanun Kapsamında İşlenen Suçlar
Şıh Abdullah Mahallesi’nde Bahse konu adreste silah sesleri geldiği anonsu üzerine yapılan çalışmalarda şüpheli (H.B.) isimli şahsın ikametinde yapılan aramada 1 adet tabanca ve 3 adet av tüfeği ele geçirilmiştir. (Haber Merkezi)
Resmi Belgeyi Bozmak Yok Etmek Veya Gizlemek
Şıh Abdullah Mahallesi’nde Şüpheli (H.B.) isimli şahsın ikametinde yapılan aramada motor ve şasi numaraları kazınmış 1 adet motosiklet ve 1 adet motosiklet bloğu ele geçirilmiştir. (Haber Merkezi)
Mala Zarar Verme- Yangın
Öncü Pınar Mahallesi’nde Müşteki (H.B.), ikametinin üst katında oturan oğlu şüpheli (O.B.) isimli şahsın ikametine yakmak suretiyle zarar verdiğini beyan etmiş, yangında sadece (O.B.)’nin oturduğu daire ve eşyalar zarar görmüş, yaralanan olmamış, gözaltına alınan şüpheli mevcutlu olarak adli mercilerde hazır edilecektir.  (Haber Merkezi)
Resmi Belgenin Düzenlemesinde Yalan Beyan 
Yaşar Aktürk Mahallesi’nde Farklı zamanlarda, farklı kimlik bilgileri beyan ettiği tespit edilen, şüpheli (A.H.N.) isimli şahıs hakkında işlem yapılmıştır. (Haber Merkezi)
Kayıp Şahıs
Hacı İlyas Mahallesi’nde 02.05.2024 günü saat 13.00 sıralarında ikametinden ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan, 2005 doğumlu (N.K.) isimli şahsın, bulunmasına yönelik çalışmalara başlanılmıştır. (Haber Merkezi)
Taksirle Yaralama- Kasten Yaralama
Yaşar Aktürk Mahallesi’nde Şüpheli (K.Ö.)’nün kullandığı, 79 plaka sayılı araç ile müşteki şüpheli (B.E.)’nin kullandığı, 79 plaka sayılı motosikletin çarpışması neticesinde, motosiklette yolcu olarak bulunan mağdure (A.E.) hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmış, kaza sonrası araç sürücüleri arasında tartışma meydana gelmiştir. (Haber Merkezi)
Evden Hırsızlık
Namık Ünler Paşa Mahallesi’nde Müşteki (A.Y.), ikametinden 1 adet altın yüzük ve 1000 TL’nin çalındığını, olayla ilgili şüpheli (O.Ö.) isimli şahıstan şüphelendiğini beyanla polis merkezine müracaatta bulunmuştur. (Haber Merkezi)
6136 SKM Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanun Kapsamında İşlenen Suçlar
Bilali Habeş Mahallesi’nde Şüpheli (A.Ö.) isimli şahsın ikametinde yapılan aramada 97 adet fişek ve 1 adet tek kırma av tüfeği ele geçirilmiştir. (Haber Merkezi)
Kasten Yaralama
Mercidabık Mahallesi’nde Mağdurlar (M.A.) ve (A.A.), annesi ve üvey babası şüpheliler (E.F.) ve (M.E.) isimli şahısların kendilerini darp ettiklerini beyan etmiştir. (Haber Merkezi)
Dolandırıcılık
Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Mahallesi’nde Müşteki (S.S.), kendisini telefonla arayarak arkadaşının babası (A.Y.) olarak tanıtan şahsın, araçla kaza yaptığını söyleyerek kendisinden 12.500 TL para göndermesini istediğini, şahsın sesinin benzemesi sebebiyle şüphelenmediğini, şahsın belirttiği hesaba parayı gönderdiğini, sonrasında tekrar para istemesi neticesi şüphelendiğini, arkadaşını aradığında babasının kaza yapmadığını öğrendiğini ve dolandırıldığını anladığını belirterek polis merkezine müracaatta bulunmuş, olayı gerçekleştiren şahıs/şahısların tespit ve teminine yönelik çalışmalara başlanılmıştır. (Haber Merkezi)
Nitelikli Dolandırıcılık (TCK 158) (Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık)
Kilis’te Müşteki (Z.M.), sosyal paylaşım sitesi instagram üzerinden koltuk takımı almak için internet üzerinden tanıştığını şahısla 12.000 TL’ye anlaştığını ve parayı şahsın belirttiği banka hesabına gönderdiğini, sonrasında şahsın açıklama kısmı yanlış olmuş diyerek yeniden göndermesini parasının iade edilecek olduğunu söylemesi üzerine 12.000 TL daha gönderdiğini, sonrasında çeşitli bahanelerle toplamda 48.000 TL gönderdiğini, şahsın para istemeye devam etmesi üzerine dolandırıldığını anladığını belirterek polis merkezine müracaatta bulunmuş, olayı gerçekleştiren şahıs/şahısların tespit ve teminine yönelik çalışmalara başlanılmıştır. (Haber Merkezi)
Nitelikli Dolandırıcılık (TCK 158) (Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık)
Büyükkütah Mahallesi’nde Müşteki (M.A.N.), sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden buz makinesi almak için internet üzerinden tanıştığını şahısla 11.000 TL’ye anlaştığını ve parayı şahsın belirttiği banka hesabına gönderdiğini, sonrasında aradığında siparişin gönderildiğini söylediklerini, iki gün sonra tekrar parası istemeleri üzerine dolandırıldığını anladığını belirterek polis merkezine müracaatta bulunmuş, olayı gerçekleştiren şahıs/şahısların tespit ve teminine yönelik çalışmalara başlanılmıştır. (Haber Merkezi)
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER