POLİTİKA

Milletvekili Dal: “Kilis’te olduğu gibi Ülkemizde asla bayrak inmez, ezan susmaz... Bayrak sevgimiz tartışılmazdır"

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki çalışmalarından fırsat bularak Kilis’e gelen AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal Olea Otel’de basın mensupları ile bir araya geldi.

Milletvekili Dal: “Kilis’te olduğu gibi Ülkemizde asla bayrak inmez, ezan susmaz... Bayrak sevgimiz tartışılmazdır"
04-05-2024 14:03
04-05-2024 14:05
KİLİS
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ki çalışmalarından fırsat bularak Kilis’e gelen AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal Olea Otel’de basın mensupları ile bir araya geldi.
AK Parti Kilis il Başkanı Serhan Diyarbakırlı, Kilis İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Dağlı önceki dönem Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan ile AK Partililerinde katıldığı kahvaltılı programda AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal son günlerde yapılan bazı tartışmalara değinerek bayrak üzerinden yapılan açıklamlara tepkisini gösterdi.
A.Salih Dal Al kızıl kanımız ile sulanmış bayramız üzerinden yapılan siyasetin Kilis’te karşılık bulmayacağını belirterek son günlerde Kilis Belediye Başkanı Sayın Hakan Bilecenin bayrak üzerinden açıklamalar yapması hoş karşılanmamıştır dedi.
En son daha Kilis Belediye Başkanlığı seçimlerinden hemen önce Kilis Belediye Başkanımız Servet Ramazan Resul Osman Dağına 52 metre büyüklüğünde Türk Bayrağımızı göndere çekmiştir. Bayrak ile Kilislilerin asla bir sorunu olamaz. Bir sorun varmış gibi lanse etmek abesle iştiğaldir diye açıklamalarda bulundu. 
Kilis-Musabeyli ve yolçatı duble yol şimdiye kadar bitirilmeliydi diyen Salih Dal. Ancak çok ciddi bazı aksamalar oldu. Allah’ın izni ile Temmuz ayı içerisinde yolun bitirilmesi söz konusu. Yaşanan aksaklıklardan ve gerçekleşen gecikmelerden dolayı Kilis halkından çok özür diliyorum. Ama şunu sevgili hemşerilerimin bilmesini inanın çok istiyorum. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığında ilgili birimler ile ve Genel Müdüre bu konunun aksamasından dolayı söylemediğimizi bırakmadık dedi.
AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal Kilis Belediye Başkanı Av. Hakan Bilecenin yaptığı açıklamara adeta cevap vererek açıklamalarını şöyle sürdürdü.
“Arapça tabelalarla ilgili daha önce, ilgili kurumlar belli bir standartta ölçülendirerek tüm Suriyeli iş yerlerine tebligat yapıldı ve akabinde Arapça yazılı tabelalar belli bir standarda indirildi. Zaman zaman bu standartları aşanlar olabilir, devletin yetkili kurumları denetim yapar ve gerekli işlemler yapılır. Umarım Arapça yazılı tabelalara olan hassasiyetinizi diğer dillerde yazılı olan tabelalar için de gösterirsiniz. Sizin ima ettiğiniz gibi şehrin her yerinde Arapça tabela varmış gibi bir intiba uyandırmak doğru değildir. Suriyeli vatandaşlar ile aziz Kilisli hemşerilerimizi karşı karşıya getirecek her türlü eylem ve sözlere biz yöneticilerin hassaten dikkat etmesi gerekiyor. 
Şunu da söylememiz gerekir; Suriyeli vatandaşların açtıkları iş yerlerinin bir kısmına Kilisli hemşerilerimiz ortaktır ve tüm işyerlerini onlara kiraya veren de yine hemşerilerimizdir.
Ayrıca, bu insanların hangi şartlarda Ülkemize geldikleri de herkes tarafından bilinmektedir. İlk günden itibaren Kilisli hemşerilerimizin göstermiş oldukları misafirperverliği, yardımseverliği tüm dünyanın dikkatini çekmiştir. Bundan dolayı da dünyada tanınmış birçok sanatçı ve aktivistin ilimize ziyaretleri olmuştur. Tüm bu yapılan iyilik ve yardımları bir kalemde silmenize Kilis halkı müsaade etmeyecektir.
Kaldı ki, Suriye’de yaptığımız askeri operasyonlar sonucu orada güvenli bölgeler oluşturulmuş ve bu bölgelere gönüllü geri dönüş projesiyle binlerce Suriyeli ülkelerine dönüş yapmıştır. Kilis’te yaklaşık 120 binden, şu an 70 bin civarında Suriyelinin oturduğu tespit edilmiştir. 
Bizim misafirperverliğimiz, bu coğrafyada tarihin omuzlarımıza yüklemiş olduğu bir misyon olarak karşımıza çıkıyor ve bu davranış hem dinimizin bir gereği hem de atalarımızdan bize mirastır.
Kilis halkı tarih boyunca kendini temsil eden bayrağına her zaman sahip çıkmış ve onun göklerde dalgalanması için gerektiği zaman can vermiştir. Bunun bir tezahürü olarak, Kilis’teki birçok noktada bayrak direkleri dikilerek buralara bayrağımızın asılması sağlanmıştır. Cumhuriyet Caddesinde tüm işyerlerinin yanına bayrak direkleri monte edilerek resmi günlerde bayrakların asılması kolaylaştırılarak sağlanmıştır.
Bu millet ezanlar susmasın, bayrak inmesin diye tarih boyunca can vermiş, bundan sonra da gözünü kırpmayarak bu uğurda şehit olmaktan kaçınmayacaktır. Kilisli hemşerilerimizin bayrağa karşı olan hassasiyetini kimse ölçmeye kalkmasın.     
Geçmişten bugüne ticarette Türkiye’nin ve Dünya’nın birçok yerinde ithalat ve ihracat yapan çok kıymetli iş adamlarımız mevcuttur. Dünyanın en kıymetli zeytinyağını, kan yapan siyah üzümünü, sofralarımızın vazgeçilmezi pul biberimizi üreten çiftçilerimiz memleketimizin insanlarıdır. Tıp, sanat, askeri, din, felsefe ve mantık alanlarında Türkiye ve Dünyada ismi bilenen birçok insanı yetiştiren yine bu şehirdir. 
Her alanda çok kıymetli bilim insanı yetiştiren bu aziz memleketi kaçakçılıkla bağdaştırmak ne insafa ne de vicdana sığar. Bu kadar değeri olan kendi memleketini kaçakçılıkla bağdaştırmak bu memlekete yapılabilecek en büyük kötülüktür. Hiçbir Kilisli hemşerim buna izin vermeyecektir. 
İlimiz dünya kamuoyu tarafından Suriyeli sığınmacılarla ilgili Kilis insanının göstermiş olduğu misafirperverliği, kardeşliği, komşuluk hukukunu göstermesinden dolayı taktir edilmiş bir memlekettir. “Komşusu açken tok yatan bizden değildir.” Sözüne mazhar olmuş bu memleketin kıymetli insanlarının tüm bu yaptıklarını görmezden gelip, yok sayıp bir kalemde silip atamazsınız. 
Memleketimizde daha önce de birçok kez yapılan hatta her yıl yaptığımız zeytinyağı festivali gibi festivaller ve konserler elbette olacaktır. 
20 yıldır AK Partinin Kilis’e yaptığı en güzel şeyin belediye binası olduğunu söylüyorsunuz. Oysa sadece DSİ kapsamında Yukarı Afrin barajı yapılarak Kilis’in içme suyu problemi kökten çözülmüş oldu. Başka baraj ve göletler yaparak topraklarımızı suya kavuşturduk ve çiftçilerimizin daha çok ve daha kaliteli ürün almasını sağladık. 
Yeni yapılan devlet hastanemiz ve sağlık ocaklarımızla hemşerilerimizin sağlık alanında daha modern ve kaliteli hizmete kavuşmalarını sağladık. 
Tarihi binalarımızın restorasyonunu ve tarihi sokak sağlıklaştırması yaparak turizm alanında çok önemli adımlar atmış olduk. 
Gençlik merkezleri yaparak gençlerimizin bu alanda ihtiyaçlarının bir kısmını karşılamış olduk. 
Birçok mahallede taziye evleri yaparak ihtiyaç haline gelen bu sorunu da çözmüş olduk. 
Yıllar önce birçok ilde yokken Kilis’te Katı Atık Depolama Tesisi ve Atık Su Arıtma Tesisi yaptık. 
Sadece son yıllarda şehrimize 13 tane park kazandırarak insanlarımızın nefes alabilecekleri alanlar oluşturduk. 
Şehrin altyapısı için değişik projelerden yaklaşık 80 Milyon Euro hibe destek aldık. Bu çalışmaların bazıları yapıldı, kalan yerler de inşallah hiçbir sorun çıkmadan tamamlanmasını temenni ediyoruz. 
Yap-İşlet-Devret modeli ile 5 MW gücünde Güneş Enerjisi Santrali kurduk. Sözleşme süresi bittiğinde belediyemizin elektrik masrafının büyük bir kısmını GES’ten karşılamış olacak. 
Cadde ve sokaklardaki asfalt çalışmalarımız rutin halde devam etmiştir. Yine aynı şekilde kaldırım çalışmalarımız yapılmıştır. 
İtfaiye binası Kilis’in ihtiyaçlarını karşılanması adına AK Belediyecilik tarafından yapılmıştır.
Yeni hal binası Kilisli çiftçilerimizin ve hal esnafımızın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yeniden yapılmıştır.
Çok yakında bitirilecek olan Millet Bahçesi memleketimize yakışır bir şekilde içinde birçok etkinliğin olacağı modern görünümüyle insanlarımızın hizmetine sunulacaktır. 
Yine Kilis’te ihtiyaç olan ve bu ihtiyaçtan dolayı yaptığımız Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezi birçok farklı alanda Kilisli hemşerilerimize hizmet vermektedir. 
Mevcut Otogar binasını günün şartlarına uygun olarak yapıp vatandaşlarımızın istifadesine biz sunduk. Cumhuriyet Meydanı altını katlı otopark yaparak yine vatandaşlarımızın hizmetine biz sunduk.
İlimizi Üniversiteye kavuşturup binlerce öğrencinin ilimize gelmesi sağlanmış oldu. Bununla birlikte birçok alanda istihdam sağlanmış oldu.
Dolayısıyla bugüne kadar Milletvekilliği, Belediye Başkanlığı, İl Başkanlığı ve  tüm teşkilatımızla beraber hoşgörünün başkenti Ana Şehir Kilis’imizi Sağlık, Tarım, Eğitim, Turizm, DSİ, Gençlik Spor, Sosyal ve Kültürel olarak her alanda en iyi şekilde temsil ederek yukarıda saydığım ve daha birçok alandaki hizmet ve yatırımları şehrimize kazandırmanın gönül rahatlığı içerisindeyiz. 
İlimizi kalkınmada öncelikli iller arasına alarak mevcut OSB’yi sıfırdan şu anda yaklaşık 10.000 kişinin çalıştığı bir konuma getirdik. Yani kamulaştırma çalışmalarının bitmesi durumunda birçok yeni fabrika daha yapılacak ve Kilis’imizin istihdamına ciddi katkı verecek. 
Yine bunların yanında Kilis’i ve bölgemizi kalkındıracak olan Kilis Polateli–Şahinbey OSB ile birlikte Kilis sanayi alanında Türkiye’nin önemli şehirleri arasında yer alacaktır. Bu projeden dolayı Polateli-Dörtyol deniz yolunun birinci ve en önemli kısmı olan Amanos Dağları altındaki tünelin ihalesi yapılmış durumdadır. Bu projeleri ancak ufku geniş Türkiye’yi ve Dünyayı bilen vizyon sahibi kadroların yapabileceği işler olduğunu da belirtmek istiyorum. 
Tüm bu yatırımlardan sonra Kilis’in iyi temsil edilmediğini söylemek için bunlardan çok daha büyük projeleri gündeme getirip, hayata geçirecek adımları atarak konuşmak lazım. Ama şunu herkes çok iyi bilsin boş vaatlerle günü kurtaracak sözlerle hiç kimse bu milletin aklıyla alay edemez” dedi. Haber Mustafa GÜNAL
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER