GÜNDEM

MÜSİAD’ın üst düzey yöneticileri Kilis’e çıkarma yaptı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)’ın üst düzey yöneticileri Kilis’e gelerek Kilis’e adeta çıkarma yaptılar.

MÜSİAD’ın üst düzey yöneticileri Kilis’e çıkarma yaptı
22-11-2023 16:16
22-11-2023 16:19
KİLİS
Kısa bir süre önce MÜSİAD Kilis İl Başkanlığına atanan Seyit Hürcan’ın daveti ve ev sahipliğinde Kilis’e gelen MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Abdulsamet Temel, MÜSİAD Teşkilatlanma Komisyonu Başkan Yardımcısı Halil Zahid Bingöl, MÜSİAD Teşkilatlanma Komisyonu Bölge Sorumlusu Mustafa Aksu, MÜSİAD Teşkilatlanma Yöneticisi Abdullah Erkan, MÜSİAD Gaziantep İl Başkanı Fatih Fedaioğulları ve Kilis Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Algın katılım sağladı.
MÜSİAD üyelerinin ve basın mensuplarının katılımı ile Olea Otel’de kahvaltılı program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayarak programın açılış konuşmasını MÜSİAD Kilis İl Başkanı Seyit Hürcan yaparak şunları kaydetti. ‘’2019 yılından bu yana MUSİAD oluşumunun dışında kalan şehrimizi, tekrar sistemin içerisine kazandıran ve şahsımı MUSİAD Kilis İl Başkanlığı görevine layık gören Sayın Genel Başkanımız Mahmut Asmalı Bey ve yönetimine sevgi, saygı ve şükranlarımı arz ediyorum. 
 Kilis MUSİAD olarak düzenlemiş olduğumuz tanışma programına birbirinden ahlaklı, donanımlı, değerli, girişimci, tüccar ve iş adamları ile bir arada olmaktan onur duyuyorum.
Konuşmama bir konuya değinerek başlamak istiyorum. 
Gazze’de tam bir insanlık dramı yaşanıyor. İsrail’in yoğun bombardımanı sonucunda her geçen gün bölgeden kötü haberler almaya devam ediyoruz.  Bölgede sivil masum demeksizin her yeri yerle bir ettiler. Hastaneler, okullar, evler, ibadethaneler ayrımı yapılmadan sivil masumlara bir soykırım uygulanıyor. İnsanlar, elektrik, su, gıda gibi temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılmış şehrin alt yapısı çökertilmiş, perişan bir haldeler. Ve biz MUSİAD olarak Gazze‘deki savaşı ve insanlığa karşı yapılan bu katliamı en güçlü şekilde kınıyor ve lanetliyoruz. Gazze’deki savaşa en gür sesle karşı çıkıyoruz.
Bizler bir ve beraber olduğumuzda haksızlığa karşı dik bir şekilde durabiliriz, hepinizin de bildiği gibi dünyada güçlü olabilmek için, güçlü bir ekonomiye sahip olmak zorundayız.
MÜSİAD bu amaçla hep şunu söyler; ‘’Yerli üretimi güçlendirmeli, yerli üretime her zaman destek olmalıyız’’  İşte tam bu noktada kendi şehrimizden ve kendi bahçemizden bahsedecek olursak bir ve beraber Anadolu sermayesini şehrimize ve ülkemize faydalı işler yaparak büyütmeliyiz. Sahibi olduğumuz bu gücü daha büyük hale getirerek ihracat rakamlarımızı arttırarak, ülkemize daha çok katma değer kazandıracak işler yapmak zorundayız. Ancak yerli üretim olursa ekonomide güçlü oluruz, ekonomide güçlü olursak dünyadaki mazlumları koruyabiliriz bizler MÜSİAD olarak her fırsatta yerli üretime vurgu yapıyoruz. Çünkü ülkemiz bu sayede hem bölgede hem de dünyada siyasi söz sahibi olacaktır.
Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye yüzyılı hedefine doğru ve emin adımlarla yol alırken ülkemizin ve milletimizin refahı için daha çok çalışmalı, her fırsatta söylediğimiz gibi bir ve beraber olmalıyız MUSİAD ailesi olarak üreticimizin daha kaliteli ürün üretmesine, daha iyi pazarlara ulaşmasına daha bilinir markalar olmasını destekliyoruz.  Bürokrasiyle, bilim ve teknoloji, üniversiteler arasında köprüler kuruyoruz.
Değerli dostlarım bildiğiniz gibi Suriye pazarı giderek büyüyor. Kilis konum itibarıyla yıllardır ensarlık etmiş bir şehirdir. Bu alanda haklı olarak ticari pazardan bir ve beraber olduğumuz Suriyeli tüccar kardeşlerimizde hakkını alacaktır. 
Çok değerli katılımcılar MUSİAD büyük bir aile, bizler de bu aileyle birlikte bir ve beraber olarak şehrimize katkı sunmak için bir aradayız. Siz kıymetli iş adamlarımızla bu çatı altında daha da güzelleşeceğine ve güçleneceğine inanıyoruz’’ dedi.
Daha sonra programa katılım sağlayan MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Abdulsamet Temel Türkiye'nin değerlerine inanan iş insanlarının bir araya gelmesiyle kurulan MÜSİAD'ın, dünyanın en etkili sivil toplum kuruluşlarından biri haline geldiğini dile getirerek konuşmasını şöyle sürdürdü. ‘’MÜSİAD 14 bin üyesi, 76 ülkede, 89 noktada dünyada, Türkiye'de 84 noktada. 2 milyondan fazla istihdam oluşturan bir sivil toplum kuruluşu. Türkiye ihracatının yüzde 20'ye yakın bir potansiyel güç. Aslında kurucularımız da bu hayalle yola çıktılar. Bu ülkenin potansiyelini bilip bu gücünü gördükleri için bunu bir araya getirmekle beraber çok büyük işler başaracağımıza inanıyorlardı. Bu heyecanla yola çıktılar. Bu heyecandan dolayı da işimize odaklanıyoruz ve kazanıyoruz ve kazandığımızdan infak etmek zorundayız diyoruz. Aslında bu bilinçteki insanları göreve toplamaya çalışıyoruz. Çünkü salt bir insanın hayata geldiği zaman iş adamının amacı sadece ve sadece para kazanmak olmamalı, olamaz diyoruz. Bu heyecanla beraber işte sadece MÜSİAD insanları bir araya gelip ticaret yaptığı bir yer değil, bu ticaretten kazancı da yönlendirildiği, doğru harcanmaya çalışıldığı, iş dünyasının nabzının tutulduğu bir sivil toplum kuruluşu. Sivil toplum kuruluşu olarak ileri görevlerimizden önemli olanlardan biri de iş dünyasının nabzını tutmak. Kilis'te ne oluyor, Gaziantep'te ne oluyor? Şanlıurfa'da, Trabzon'da, Edirne'de, Hakkari'de oradaki ticaretin, iş dünyasının sorunları, sıkıntıları, önerileri bunları toparlayıp bir güç unsuru olarak da ilgili kurumları ilgili idarelere bunları söyleyip olması noktasında da baskı kuruyoruz’’ diye konuştu.

 Haber Mehmet REYHANLI

TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER