POLİTİKA

Öğretmenevi ile Kız Meslek Lisesi’nin yeri otopark ve park olarak dizayn edilecek

Kilis’te, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki öğretmenevinin yeri ile Kız Meslek Lisesinin yeri altı çok katlı otopark üzerlerine ise yeşil alan olarak park dizayn edilecek.

Öğretmenevi ile Kız Meslek Lisesi’nin yeri otopark ve park olarak dizayn edilecek
15-01-2024 14:59
15-01-2024 17:46
KİLİS
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, AK Parti Kilis İl Başkanı Serhan Diyarbakırlı, AK Parti Kilis Merkez İlçe Başkanı Zadin Almas ile partililer 6 Şubat depreminde ağır hasar alan ve yıkılan öğretmenevinin olduğu yerde yapılan istişareler sonucu alınan ortak kararlar için bir basın açıklaması yaparak hazırlanan projelerden bahsettiler.
‘’75 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK’’
Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, Polateli- Şahinbey OSB ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade ederek şu açıklamalarda bulundu. “Polateli- Şahinbey OSB’nin alt yapı çalışmaları devam ediyor. Hatta bazı fabrikaların temelleri dahi atıldı. Burası bittiği zaman gerek Kilis’in gerekse Gaziantep’in gerekse bölgenin işsizlik sorununun büyük bölümünü bitirecektir.  Bittiğinde 75 bin kişinin çalışacağı OSB olacaktır’’ dedi.
‘’AMANOS TÜNELLERİNİN ALTINDAN DENİZE ULAŞILACAK’’
Polateli-Şahinbey OSB’nin denize ulaşması için önemli olan Amanos tünellerinin altında denize ulaşılacağının altını çizen Milletvekili Dal ‘’Bölge illerini denizi ulaştıracak olan bu projenin ihalesi yapıldı.  Cumhurbaşkanımızın talimatıyla sadece karayolu değil, demiryolu da eklendi.  Hem karayolu hem demiryolu ile bölgemiz denize ulaşacaktır’’ diye konuştu. 
‘’ŞEHRİMİZ TURİST GELECEK TARİHİ YERLER MEYDANA ÇIKACAK’’
Kilis için iki önemli proje olduğunu kaydeden AK Parti Kilis Milletvekili Dal ‘’İkinci projemiz olan yıllarca öğretmenevi olarak kullanılan 6 Şubat depremi sonrası hasar alan ve yıkılan bu yerin altını çok katlı otopark üzeri de park yapılacak. Yine Mustafa Kın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yerine altı otopark üzerini ise park yaparak Cumhuriyet Caddesinin trafik sorununu kökten çözmüş olacağız. Böylece tarihi yerlerimiz meydana çıkmış olacaktır. Şehrimize turist gelecek tarihi yerler meydana çıkmış olacaktır. Esnafımızın gelirini attırmış olacaktır” ifadesini kullandı.
Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan ise Sokak sağlıklaştırılması cephe giydirilmesi çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, “Bu bölgedeki tarihi evleri birer fonksiyon yükleyeceğiz. Bu tarihi evler cafe olacak, butik otel olacak, buradaki çalışmalar bitince turizme kazandırılacak. Meşetliğin olduğu bölgede de çevre düzenlemesi yapıyoruz’’ diye konuştu.
‘’GASTRONOMİYE ÖNEM VERİYORUZ’’
Kilis Belediyesi olarak Kilis’in Gastronomisine önem verdiklerini kaydeden Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan ‘‘Gastronomi ile ilgili olarak bir çok ürünümüzün çoğraf işaret belgesini aldık. Gerek yaptığımız sabah pazarındaki handa, gerekse konaklarda bu yemek konusunda gastronominin gelişmesi için çalışacağız’’ dedi.
‘’OTOPARK VE PARK YAPMAYI PLANLIYORUZ’’ 
Kilis merkezde yeni otopark ve park yapacaklarını belirten Başkan Ramazan ‘’Öğretmenevinin altı otopark olacak. Bitişikte Emirgan Çay bahçesi var, ilerisinde Ayşecik var, altını genişleterek otopark üzerini de park yapmayı planlıyoruz. Hem otopark hem de yeşil alan olarak düzenlemiş olacağız” dedi.
‘’PROJE GELİŞTİREN BİR PARTİYİZ’’ 
AK Parti Kilis İl Başkanı Serhan Diyarbakırlı ise basın mensuplarına yaptığı açıklamasında ‘’Cumhuriyet Caddesindeki otopark sıkıntısını çözmek için inşallah, öğretmenevi ile kız meslek lisesinin olduğu bölgede otopark ile üzeri park yapılacaktır. AK Parti olarak sürekli proje geliştiren bir partiyiz” diye belirtti.

(Haber Mustafa GÜNAL)

TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER