POLİTİKA

"AKP HÜKÜMETİ ÖNCÜPINAR SINIR KAPISINI AÇMAYACAK"

İYİ Parti Kilis İl Başkanı Ağa Gündoğmuş, gündeme dair meseleleri konuşmak için Kilis'te ki Basın mensupları ile bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu.

"AKP HÜKÜMETİ ÖNCÜPINAR SINIR KAPISINI AÇMAYACAK"
06-04-2022 06:47
05-04-2022 20:48
KİLİS

AK Parti tarafından yapılan zamların mutfakta ateş olduğunu ve Öncüpınar Sınır Kapısı’nın açılmayacağını dile getiren İl Başkanı Gündoğmuş, "Burada toplanmamızın nedeni uzun zamandan beri basın mensubu arkadaşlarımız ile bir araya gelmiyorduk. Tabi bu arada tüm Kilisli hemşerilerimi Ramazanı Şeriflerini tebrik ediyorum. Burada Ülke gündeminden çok Kilis gündemini konuşacağız.

Arkadaşlar pazarda ki meyve sebzenin pahalılığına Akaryakıtın pahalılığına elektriğini pahalılığına biz bunları artık geçtim. Çünkü niye? Bizi buna alıştırdılar. Alıştık! Hatta hatta son gelen zamlar haber niteliği bile taşımıyor.

Tabi geçtiğimiz günler içerisinde Genel merkezimizin Ankara'da hazırlamış olduğu bir programa katılmak üzere Ankara'ya giderken Gaziantep'te mola verdi Otobüsümüz. Otobüsten indim etrafımda bir anda 40-50 kişi Kilisli hemşerimi gördüm. Aklıma ilk olarak bu dönemde Askeri bir sevkiyat var acaba Asker gönderme merasimimi diye düşündüm. Nereye gidiyorsunuz diye sordum? İnanın sorduğuma çok üzüldüm. Kilisli hemşerilerim Irak'ı kuzeyine yani Kuzey Irak'a ticaret yapmaya gidiyorlar. Sorduğumuzda günlük 200 TL-250 TL kazanmak için bu yolu tercih ettiklerini söylediler.

Bizim hemen yanı başımızda 5 kilometre ötede bulunan Öncüpınar Sınır Kapımız dururken, Kilisli gençlerimiz Bin 600 Kilometrelik yolu neden gittiğini bana bir yetkili açıklasın.

Güvenlik gerekçesi ile kapalı olduğu söyleniliyor. Bana Vali Bey dahil burada güvenlikten bahsetmesin. Eğer burası güvenli değil ise buradan Vali Yardımcıları geçiyor, Emniyet mensupları geçiyor, resmi kurumların personelleri geçiyor, sağlık çalışanları geçiyor, şirketi olan kişiler geçiyor. Bütün bunların can güvenliği var da, gariban Kilislinin mi can güvenliği yok?

AKP İl Başkanı Karataş ve KESOB Başkanı Şevket Memiler yaklaşık 4 ay kadar önce yerel basına bir açıklama yaptınız. "Öncüpınar Sınır Kapısı yakın zamanda açılacak" dediniz. Bizlerde bundan çok mutlu olduk. Ne oldu arkadaşlar niye açılmadı?

Sayın KESOB Başkanı siz bu olayın takipçisi olacağım demiştiniz? Bu konu hakkında bir açıklama yapacak mısınız?

Sayın AKP İl Başkanı Murat Karataş, siz bu kapıyı açmak istiyorsunuz ve ben bunu biliyorum. Ama çıkın deyin ki; Sevgili Kilisliler bu kapıyı açmaya benim gücüm yetmiyor deyin, beni dinlemiyorlar deyin. Biz bu kapıdan kimlerin çok iyi bir ticaret yaptığını biliyoruz?

Diğer bir konu ise AKP 15 yıldan beri doğalgaz bulduk, uçak bulduk, araba bulduk diye seçim kazanıyor. Bizim Kilis'te de 15 yıldan beri Polateli 6. Organize Sanayi Bölgesi açacağız diye uğraşıyoruz.

Evet, dün AKP'li yöneticilerimiz ve Kilis'in protokolü Polateli'mize büyük açılış yaptı. Açılış inanın bana dünyadan ses getirdi. Polateli'nde Organize Sanayi Bölgemizi açmadılar. Ne yaptılar biliyor musunuz? 25 yıllık Polateli ilçemize semt pazarı açtılar.

Kilis’in bir diğer gündem maddesi de Hastane. Kendileri yaptırdığımız hastane diyorlar, ama hayır Avrupa Birliği’nin yaptırdığı Hastane. Buradan sormak istiyorum arkadaşlar bu hastane ne oldu? Bugün açılacak, yarın açılacak diye birde ortalıkta spekülasyon dolanıyor. Neymiş efendim Hastaneye 500 kişi işçi alınacakmış? Bin tane güvenlik alınacakmış, külliyen yalan. Oraya alınacak kişi sayısı 70 kişiden fazla değil arkadaşlar.

Bu arada yetkililere soruyoruz? Bu Hastanenin alt yapısı bitti mi? Isıtma sistemi bitti mi? Bu hastanenin tabanın da çökme var mı? En önemlisi de bu hastanenin atık suyu nereye gidecek? Açıklayın bunları Kilisli bilsin.

Arkadaşlar bu konuların haricinde beni üzen esas burada toplanmamızın nedeni olan da Suriye'de çıkan savaştan dolayı nüfusumuzdan fazla Suriyeli mülteci mi dersiniz, savaştan kaçanlar mı dersiniz ne derseniz deyin Kilis'e geldiler. Son günlerde doğru olduğuna inanmak istemiyorum. Suriye'den gelen gençler Whatsapp, Telegram gurubu kurmuş çarşıdan gelen insanları rahatsız ediyormuş gibi laflar var. Ben öncelikle şunu söyleyeyim; bizim bu olayı kaşıyıp nemalanmak gibi bir derdimiz söz konusu asla olamaz. Kilis'in insanı sağduyuludur. Biz misafire misafir gibi davranırız. Ancak, misafirinde misafirliğini bilmesi lazım. Dün akşam ben özellikle çarşıya çıktım ve bazı olaylar çıkmış. Üzülerek söylüyorum Sayın Valim, Sayın Emniyet Müdürüm buradan özellikle sesleniyorum, Polisimiz yeterli tedbiri almış mıdır?

Çarşının kapatılması konusunda Kilis Belediye Başkanı, cadde esnafından acaba bir görüş almış mıdır? Ben yaptım oldu mantığından bu işler olmuyor. İYİ Parti olarak bizler hiç bir zaman şiddetin, kavganın, dövüşün yanında değiliz. Bizim derdimiz memleketimizi bir adım öteye nasıl götürebilir, insanlar evlerine nasıl ekmek götürebilir derdindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER