GENEL

Sakal-ı Şerif'e Yoğun İlgi

Kilis’in bazı camilerinde bulunan Sakal-ı Şerifler Kadir Gecesi dolayısıyla vatandaşların ziyaretine açılırken, görmek için gelenler salavatı şerif okuyarak bu güzel anı yaşadılar.

Sakal-ı Şerif'e Yoğun İlgi
29-04-2022 03:13
28-04-2022 20:50
KİLİS

Sakal-ı Şerif’i ziyaret etmek için gelen yüzlerce vatandaş Ulu Camiye akın etti. Yoğun kalabalık tarafından ilgi gören Sakal-ı Şerif ziyaretinde, duygulu anlar da yaşandı. Kilisliler, salavatı şerifler okuyarak dakikalarca sıra bekledikten sonra Sakal-ı Şerif’i ziyaret edebildiler. Vatandaşların iki rekat şükür namazı kılmayı da ihmal etmedikleri gözlendi. Birçok Kilislinin bu ziyarete çocuklarını da getirdiği dikkatlerden kaçmadı.

Sakal-ı Şerif’in İslam dininde kutsal emanetlerden biri olduğunu belirten Ulu Cami imamı Abdullah Yaralıoğlu, "Sakal-ı Şerif, Yavuz Sultan Selim döneminde özel hediye edilmiş gittiği her konaklama yerinde de kurbanlar kesmek suretiyle buraya kadar intikal etmiştir. Sakalı Şerif uzun yıllardır Ulu Camisi'nde muhafaza edilmektedir. Sakal-ı Şerif İslam kültüründe, Peygamberimizin mübarek sakalının saklandığı ve günümüze kadar gelen dini bir ritüel olarak kabul edilmekte ve Peygamberimize olan sevginin bir ifadesi olarak görülmektedir. Sakal-ı Şerif'i uzun yıllardan beri Kadir Gecesi vatandaşlarımızın ziyaretine açıyoruz. Kilisli hemşerilerimiz Peygamber Efendimize olan aşkla Sakal-ı Şerif’i ziyaret ettiler. Hem erkekler hem de bayanlar Sakal-ı Şerif’i görme imkânı buldu. Bu ziyaretler peygamber sevgisini artıran ziyaretlerdir. Gösterilen ilgi bizi çok mutlu etti" diye konuştu.

Haber: Şükrü UNCUOĞLU

TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER