POLİTİKA

Topaloğlu: “Kilis, iyiye ve güzele doğru olan bir dönüşümü hak etmektedir!”

İyi Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu, gazetemize verdiği özel mülakatta açıklamalarda bulundu.

Topaloğlu: “Kilis, iyiye ve güzele doğru olan bir dönüşümü hak etmektedir!”
11-03-2024 14:58
11-03-2024 14:59
KİLİS

Kilis3000 projenizin 11. maddesinde Kilis’teki resmî kurum binalarını dönüştüreceğinizi söylüyorsunuz. Kilis’in ulusal ve uluslararası konumu söz konusu olduğunda resmî kurum binalarının görünüşleri önemli midir?

Kilis’te, hâlihazırdaki birçok kamu kurumu şehrin muhtelif yerlerinde bulunan elverişsiz binalarda hizmet vermektedir. Oysa Kilis’in olduğu gibi tüm şehirlerin resmî kurum binaları, o şehrin ulusal ve uluslararası konumundaki önemli sembollerden bir tanesidir.

Resmî kurum binaları genellikle bir ülkenin veya şehrin yönetim merkezini temsil ederler. Üstelik, başlıca resmî kurum binaları o şehirde devletin merkezi olarak kabul görmektedir. Bu binalar, resmî devlet işlerinin yerine getirildiği ve kararların alındığı yerler olarak büyük sembolik önem taşır.

Ayrıca bazıresmî kurum binaları, uluslararası alanda önemli diplomatik toplantılara, zirvelere veya anlaşmalara da ev sahipliği yapabilmektedir. Bu gibi durumlarda resmî binalar, uluslararasıresmî ilişkilerin yürütüldükleri yerler olarak hizmet verir.

Bu durum, tam da hedeflediğimiz üzere Kilis’imizin uluslararası alanda tanınırlılığının artmasına vesile olacaktır.

Temel olarak resmî kurum binaları, şehirlerin imajınışekillendirmektedir.

Kilis’imizin de Avrupa standartlarına sahip olmasını ve Orta Doğu’nun en zengin, en gelişmişşehri konumuna yükselmesini istiyorsak çok yönlü düşünmek zorundayız. Bu sebeple Kilis’imizdeki resmî kurum binalarını dönüştürmeli, şehrimizin imajını daha modern bir hâle getirmeliyiz.

Kilis, her şeyiyle iyiye ve güzele doğru bir değişim ve dönüşümü hak etmektedir.

 

Kilis’teki resmî kurum binaları, nasıl bir dönüşüme ihtiyaç duymaktadır?

 

Daha önce de söylediğim gibi Kilis’in muhtelif yerlerinde bulunan bazı kamu kurumları, elverişsiz binalarda hizmet vermeye çalışmaktadır. Bu durum, kamu personellerinin çalışma kalitesini olumsuz yönde etkileyeceği gibi bir işini halletmek için kamu kuruluşlarına başvuran vatandaşlarımızı da bir hayli olumsuz yönde etkilemektedir. Zira elverişsiz yapılar, kolayca bitebilecek olan işlerinin tamamlanma süresini uzatmaktadır.

İyi bir resmî kurum binasının en önemli özelliği işlevselliğidir. Bizim dönüşümünü gerçekleştireceğimiz binalar, muhakkak içerisindeki departmanların ve ofislerin işlevselliği gözetilerek tasarlanacaktır.

Çalışanlara rahat ve verimli bir şekilde çalışabilecekleri, gereksinimlerinin karşılanacağı donanıma sahip alanlar tahsis edilecektir.

İnşa edeceğimiz ve dönüşümünü gerçekleştireceğimiz binalar, güvenlik ve yangın önlemleri gibi hususlarda yasal standartlara uygun olacaktır.

Hassas bilgi ve belgelerin saklandığı yerler de ek güvenlik önlemleri ile korunacaktır.

Resmî kurum binalarının sahip olması gereken en önemli özelliklerden bir tanesi de erişilebilirliktir. Bu binalar, herkesin kolayca ulaşabileceği bir konumda olmalı ve engelli vatandaşlarımızın da rahatlıkla ziyaret edebilecekleri şekilde tasarlanmalıdır. Projemizde yer alan ve dönüştürülen binalarda bu hususa özellikle dikkat edilecektir.

Devletin ve hükûmetin sembolü olarak kabul edilen bu binalar, projemiz dâhilinde mimari açıdan etkileyici bir görünüme sahip olacak ve halkın güveni ile temsil ettiği değerleri yansıtacaktır.

Yapacağımız binaların inşaatında çevreye duyarlı malzemeler kullanılacak, enerji tasarrufu sağlayan sistemler entegre edilecek ve bu gibi çevre dostu uygulamalar sayesinde sürdürülebilirlik ilkesine uygun olması sağlanacaktır.

Diğer bir yönden baktığımızda günümüzde teknoloji hızla ilerlemektedir ve resmî kurum binalarının hem personeller hem de vatandaşlarımız için işleri kolaylaştırmak amacıyla gelişmiş teknolojik donanıma sahip olması gerekmektedir.

 

Bahsettiğiniz resmî kurum binalarını nerede kurmayı planlıyorsunuz?

 

Şehrin muhtelif yerlerine dağılmış olan kamu kurumu binalarını Resul Osman Dağı’nın eteklerinde müstakil, müreffeh, yeşil alanlar içerisinde hizmet veren binalara taşıyacağız.

Kamu personellerimiz iş yerlerinle daha huzurlu, konforlu koşullarda çalıştıkça mutlu olacak ve daha iyi hizmet vereceklerdir.

Kamu personelinin daha iyi hizmet vermesi, Kilislilerin yüzünü güldürecek ve işlerini büyük oranda kolaylaştıracaktır.

Tasarladığımız projeler farklı hizmetleri kapsarken temelde Kilislilerin faydasını gözeten bir yaklaşımla hazırlanmaktadır. Haber Mustafa Günal

TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER