GÜNDEM

Vakıf arazisine oto galeri sitesi mi yapılacak?

Kilis'te yıllarca verimli topraklar üzerine işlenen betona itirazını dile getiren Vizyon Havadis gazetesi yazarı Cahit Faruk İslamoğlu, "Şimdi de çevre yolu üzerinde vakfedilen 19 dönümlük verimli arazi üzerinde Vakıflar Bölge Müdürlüğü oto galeri sitesi mi yapacak?" dedi.

Vakıf arazisine oto galeri sitesi mi yapılacak?
24-04-2024 17:22
24-04-2024 17:24
KİLİS
Cahit Faruk İslamoğlu bu konu ile ilgili yaptığı açıklamada;
"Kilis'te "Vakıf Kültürü" nün geçmişte oldukça yaygın olduğunu görüyoruz.
Bir ecdad Kilis'in güneyinde Şeyh Mansur türbesi kavşağında,Çevre yolu üzerinde yer alan 19 dönümlük verimli ve kıymetli  arazisini vakfetmiş. Vakfiyesini göremediğimiz için hangi amaçla vakfettiğini bilemiyoruz.
Birkaç yıldır bu arazi üzerinde bir kardeşimiz fidan ve çiçek satışı yaparak Kilis'in yeşillendirilmesi çabalarına önemli bir katkı sunmaktadır.
Rivayet o ki; bu güzelim arazi üzerinde Vakıflar Bölge  Müdürlüğü "Oto Galerileri Sitesi" yaparak beton yığını hâline getirecek..!?
Hastanenin yerine üzüldük, Yeni Sebze Hâli'nin yerine üzüldük. Şimdi bir üzüntü daha çıktı. Allah sonumuzu hayır eylesin" dedi.
Cahit Faruk İslamoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı bu açıklamasının üzerinden bir vatandaş yaptığı yorumda aynen şu ifadelere yer verdi,
" Kıymetli Cahit Abim Sağduyulu fikir ve düşüncelerinden dolayı teşekkür ederim Aklın yolu birdir iki kere iki dörttür.
 Şahsım her şeyden önce Cennet Vatanımın Kilis havalesinin acizane bir evladıyım Kilis'im Cennet Vatanımdan tabiatıyla, bağıyla, zeytiniyle, bahçesiyle, bostanıyla bir köşe. Maalesef üzülerek içimiz kan ağlayarak son yıllarda hunharca Tarım alanlarına yıkım faaliyetleri oldu halende oluyor olmaya da devam ediyor.
 En acısı da bu yanlışlara dur diyecek en yetkili kurumumuz olan Tarım İl Müdürlüğümüzün Tarım alanı bahçesinde nerdeyse bir karışlık yer kalmamış. Böyle bir kurum nasıl bir baskı altındaki buna izin veriyor Allah o kurumun yöneticilerine yardım etsin.
 Hal böyleyken Halkımızın alın teri döktüğü nasırlı elleri ile dikenleri pençelediği o mübarek topraklarımıza köşeyi dönmek için göz dikenler rant peşinden koşanlar bizleri yöneten sevk ve idare eden saygıdeğer devlet büyüklerimizi, amirlerimizi, Müdürlerimizi hileyi şeriata uydurarak türlü türlü entrikalarla onları aldatarak yanlış kararlar almalarına sebep oluyorlar.
 Buradan saygıdeğer büyüklerimize sizin vesilenizle bir kez daha feryadı figan ederek sağduyulu bir insan olarak Arz ederim ki YETER artık. Allah rızası için Tarım alanlarından ellerinizi çekin. Yetkinizi Allah adına Vatanımız adına Milletimiz adına kullanın. Bu yetkiyi kullanırken aklen ve vicdanen bir koskoca Osman dağının Latin kaya eteklerine bakın. 
Birde ne var çok uzağa gitmeyin Memleketimizin iftiharı Tarım İl Müdürlüğümüzün Bahçesine bir bakın Eğer Tarımın ve Tarım kelimesinin nasıl beton imarına dönüştüğünü göremezseniz biz Tarım Emekçilerinin siz değerli büyüklerimize söyleyecek bir sözü yoktur. Demek ki bizler yanıldık iki kere iki dört değilmiş üç beş on beşmiş. Sofralarımızdaki nimetlerimiz binaların balkon ve teraslarında yetişirmiş.
 Şahsım adına bu son sözüm ağlayarak söylüyorum.Okuduğumuz ilim ve irfanı yıllarca yanlış okumuş öğrenmişim hepinizden Özür dilerim.İki kere ikinin üç, beş, on  beş olduğunu kafam basmamış. Affola Oto alım satım galeriniz hayırlı uğurlu ola. Selam ve duam ile SAYGILARIMLA" dedi. (Haber Merkezi)
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER