Gazze bize neyi öğretti?

Turan Kaya
Turan Kaya
Gazze bize neyi öğretti?
02-01-2024
Sevgili takipçilerim!
1. Gazze bize, BM. Güvenlik Konseyi’nin, Cenevre sözleşmelerinin ve ,Uluslar arası Ceza mahkemesi kararlarının ,Evrensel insan hakları sözleşmesinin bir mürekkepten ibaret olduğunu, uluslararası ceza mahkemesinin ,Lahey adalet divanının iki yüzlü olduğunu re’sen soruşturma açmayarak  hukukun kağıt üzerinde kaldığını ve İnsan Hakları evrensel beyannamesinin bir şaka/espiri olduğunu öğretti!
2. Gazze bize, bu dünyanın tek gözlü olduğunu; gören gözünü 
istediği yere, görmeyen gözünü de istediği yere çevirdiğini öğretti. Gazze çocukları Ukrayna'nın çocukları gibi değil onların gözünde, bir hayvan kadar değerinin olmadığını öğretti!
Çünkü Ukrayna çocukları onlar gibi Romalı artıkları olduklarını öğretti 
3. Gazze bize, hakkın zorla alındığını, dilenerek elde edilemediğini öğretti. 
4. Gazze bize,kassam tugaylarının  isteyenin istediğini yapabileceğini, meselenin asla imkanlarla ilgili olmadığını, Kuşatılmış Gazze'nin kendi silahlarını yapabileceğini, o silahlarla savaşabileceğini ve düşmanlarından evvel, sevdiklerini yaptıklarıyla şaşırtabileceğini kim hayal edebilirdi, kimin aklına gelirdi? 
5. Gazze bize, nimetlere saygı duymayı öğretti. Zira orada temiz su içmek hayale, taze bir ekmeği elde etmek başarıya, banyo yapmak Maldiv sahillerinde uzanmak gibi bir lükse dönüşmüş ve sakinlerinin başına yıkılmadığı sürece küçücük bir evin, dünya saraylarından daha değerli hale geldiğini öğretti!.
6. Gazze bize, sahabelere benzeyen kimselerin aramızda yaşadığını öğretti. Halid bin Velid'in torunları cesurca düşman saflarına saldırıyor, Saad bin Ebi Vakkas'ın torunları isabetli atışlar yapıyor, İkrime'nin torunları hâlâ ölüm üzere biat ediyor, Ka'kâ'nın torunlarının ordu arasındaki sesi kalbi yerinden çıkaracak hale geliyor... Onların savaş esnasında şöyle dediklerini duyduk: Galip olan Allah'ın adıyla!
7. Gazze bize, çocukların zorluklarla büyüdüğü taktirde zamanından önce büyüdüklerini, akranlarından önce olgunluk seviyesine ulaştıklarını öğretti. 
8-Gazzeliler bir elleriyle gözyaşlarını siliyor ve diğer elleriyle ceset parçalarını toplanmaya devam ediyorlar. Saraylarında keyf ve sefa süren bedevi arap olan ve Yahudi asıllı Amerikan uşağı sahte Müslüman şeyhlerinin iki yüzlülüğünü öğretti.
Sevgilerimle 
Turan KAYA
ÖNCEKİ YAZILARI