Gazze’nin Senin Kardeşliğine İhtiyacı Var!

M.Haşim ÖZYURT
M.Haşim ÖZYURT
Gazze’nin Senin Kardeşliğine İhtiyacı Var!
12-11-2023
Avrupa'nın daha doğrusu Hristiyan dünyasının Yahudi düşmanlığı çok eskiye dayanır. Hz. İsa bize göre göğe çekilirken onlara göre çarmıha gerilmiştir. Bunu yapanlar Yahudilerdi, yüzlerce yıl boyunca Yahudilere hakaret etti ellerine geçen her fırsatta canlarını, mallarını almaktan çekinmediler. Bazı şeylerin niye olduğunu kimse bilmez. Nesilden nesile servet gibi nefrette miras olarak kalır. Tek bu mu? Değil! Mesela cennetten kovulmamıza Hz. Havva'nın sebep olduğuna inanıp kadınları yüzlerce yıl cezalandırdılar. Avrupa'nın göbeğinde engizisyon mahkemelerinde cadılık iddiası ile yüzbinlerce kadın canlı canlı yakıldı.
İslam dünyasında böyle bir hassasiyet oluşmadı. Çok değil peygamber efendimizin vefatının hemen akabinde "Anam babam sana feda olsun" diyen sahabenin yaşadığı bir dönemde, torunu Müslümanların daveti üzerine gittiği Kerbela'da vahşice şehit edildi. 
O günden bu güne birbirimize hasım olmaya devam ettik. Baktılar biz çabuk parçalanıyoruz, daha bir çok konuda bizi bölüp paramparça etmeyi başardılar. Tarih müslümanlara özellikle Türklere karşı kurulmuş olan Haçlı Ordularını yazar lakin Haçlılara karşı kurulmuş bir "Hilal Ordularından" bahsetmez. Çünkü yoktur! Osmanlı bu misyonu tek başına üstlenmiş, aynı anda hem batılılarla hemde kendisini yıkmak isteyen Müslüman devletler ile savaşarak eninde sonunda tarih sahnesinden çekilmiştir. 
Gelelim yakın tarihe;
Çoğumuzun hatırlayacağı bazı örnekler var. Hristiyan Sırplar, Müslüman Boşnaklara soykırım uyguladı. Hristiyan Ermeniler, Hocaali'de Müslüman Azerileri katledip evlerinden sürdü. Hristiyan Amerika, Müslüman Irak'ı, Müslüman Afganistan'ı, Müslüman Libya'yı vurdu. Komunist Çin, Doğu Türkistan Müslümanlarını yok etmeye çalışıyor. Rusya, Çeçenistanda insanlık hukukunu yıllarca tanımadı.
Duydunuz mu hiç 3 İslam devletinin yan yana gelip bu Müslüman kanı akıtamazsınız diye bir yere savaş ettiğini? 
Duyamazsınız. 
Seni kardeşine, beni babama, ötekini komşusuna, berikini akrabasına düşman ettiler çünkü. 
3 islam devletinin yanyana gelmesinden umudum yok lakin bu devletin tekrar boş bıraktığı yeri dolduracağına inancım var. 
Bu olmasın diye bizi geçmişimizle kavga ettirecek, bugünümüzden nefret ettirecek, yarınımıza hipotek koyacaklar!
Bu oyunu bozmak bizim elimizde. Birbirimizi seveceğiz, geçmişimizi seveceğiz, yarınımızı koruyacağız!
Nasıl mı?
İşe bugün bugün başlayalım. Açın elinizi Türk'ün "Gitmiyoruz" mührünü Anadolu'ya vuran Mustafa Kemal Paşa'nın ruhuna bir Fatiha okuyup "Gitmeyeceğiz" haykırışını Osmanlı'nın bir fidan gibi yetiştiği bu topraklardan tüm dünyayı duyurun.
Gazze'deki masum bebeklerin senin kardeşliğine ihtiyacı var! Senin başkasına değil, senden olana ihtiyacın var!
Kalın Sağlıcakla..
A. Haşim Özyurt 
hasimozyurt@gmail.com
ÖNCEKİ YAZILARI