YENİDEN SANDIK BAŞINA 

Necmettin ŞEKEROĞLU
Necmettin ŞEKEROĞLU
YENİDEN SANDIK BAŞINA 
20-05-2023
YENİDEN SANDIK BAŞINA 
          14 Mayıs 2023 seçimlerini geride bıraktık, sonuçda  ise herkesin malumu olduğu üzere Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı.
Parlamento seçimlerinde Cumhur İttifakı 323 milletvekili çıkararak TBMM'de  büyük çoğunluk  sağlamış ve yeniden milletimizin teveccühüne mazhar olmuştur.
          Cumhurbaşkanlığı sistemi gereği Türkiye’de ilk defa yapılacak olan ikinci tur seçimler için 28 Mayıs'ta yeniden sandık başına gideceğiz.
Millet İttifakı hayal dünyasında yaşayarak,ütopik süslü cümlelerle seçimleri kazanılabileceğine inanmış olmanın vahim sonuçlarını yaşamak zorunda kalmıştır.
7 li masa, Amerika’nın, Avrupa’nın 
ve onların yerli işbirlikçileri  olan fetönün, Hdp-pkk nın onca desteğine rağmen hüsrana uğramış,hatta iki Büyükşehir Belediye Başkanı da bu masayı kurtarmaya yetmemiştir.
Hasılı kelam millet ittifakı hem meclisi kaybetmiş, hem de Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çok gerisinde kalmıştır.
28 Mayısta da Cumhurbaşkanlığını  kaybetmeye mahkum görünmektedir.
          Sebep o kadar çok ki hangisinden başlayalım.
Sn. Kılıçdaroğlu bu ülkeyi yönetecek kabiliyet ve vizyondan yoksun, artı seçmenin önüne koydukları dişe dokunur projeleri yok, dahası ise seçmene güven vermiyor, daha da kötüsü ise 
üçteikisi  milliyetçi ve  muhafazakar olan seçmenin düşüncelerine saygı duymuyor hatta onları sözüm ona cahiller sürüsü olarak  görüyor...
Sipariş usulü anlaşmalı anket firmaları ile hem kendilerini hem de seçmenlerini kandırarak tabiri caizse kaybetmesi kaçınılmaz olan bir seçime girerseniz seçmenin tüm bunların hesabını sandıkta sorması kaçınılmaz olur.
Hulâsa 28 Mayıs'ta sandıklar yine önümüze konulacak ve tercihlerimizle  Yeni Türkiye Yüzyılı'nın miladı olan yeni bir döneme kapı aralayacağız.
13 Mayıs'ta aynı köşede yazmış olduğum yazımda ”Sonuç itibari ile milletimizin ferasetine güveniyorum ve tercihini ona göre yapacağını umut ediyorum” demiştim. Yine aynı şeyi söylemek istiyorum. Milletimizin ferasetine olan inancım tamdır...Kalın sağlıcakla…
ÖNCEKİ YAZILARI